Ingrediente: 2 l zeamă de carne sau de legume, 3-4 chifle, 1 pahar lapte dulce, 3 ouă, 1 lingură făină, 150 g slănină, 1 lingură pesmet, piper, sare, coajă de lâmiie rasă.

Mod de preparare: Se curăţă chiflele de coajă şi se înmoaie în lapte călduţ. Se storc bine şi se amestecă într-un castron cu gălbenuşurile de la ouă, făină, pesmet. Se freacă bine, se adaugă piperul şi coaja de lămîie, apoi se lasă să se odihnească 20-25 minute. Slănina se taie în bucăţele mici şi se înăbuşă în grăsime cu o ceapă tăiată mărunt. După ce s-au rumenit puţin, se adaugă sare şi se toarnă peste aluat opărindu-l. Se amestecă bine. Se adaugă albuşurile bătute spumă de la cele trei ouă. Se aşază la foc zeama de carne sau de zarzavat şi, cînd fierbe în clocote, se ia din compoziţie cu o linguriţă, formând găluştele. După ce s-au pus toate, se lasă să fiarbă 15-20 minute la un foc potrivit. Se serveşte la masă cu pătrunjel verde tocat mărunt.

depurtat.ro
noriel.ro