
(4 porţii x 120 g), aproximativ 250 calorii per porţie
Ingrediente: carne de vită 280 g, pâine albă 40 g, ou 1 buc, făina 20 g, ulei 30 ml, mărar 40 g, sos de roşii 200 ml, sare 4-6 g.
Mod de preparare: Se taie carnea in bucăţi, se spală şi se trece prin maşină de tocat, apoi i se adaugă pâinea înmuiată în apă şi bine scurs, sarea şi oul. Se amestecă totul foarte bine. Se formeaza chifteluţe, care se trec prin făina şi se dau la cuptor, într-o tavă cu puţină apa şi ulei, până prind o crustă subţire.
Separat, într-o crăticioară, se prepară un sos de roşii în care se pun chifteluţele fripte la cuptor şi mărarul, ales de cotoare, opărit în apă şi tăiat mai mare. Se pun la cuptor circa 10-15 min.
Se pot servi şi cu iaurt (smântână), câte 15-20 g pentru o porţie. Se dau copiilor mai mari de 1 an.