Daca doresti sa iti prepari singur o inghetata cremoasa de casa si ai deja un aparat de facut inghetata Delimano Clarity iti recomandam cateva retete de inghetate sau serbeturi ce le poti prepara rapid pentru deliciul intregii familii. Cateva informatii despre Delimano Clarity: aparatul de facut inghetata Delimano Clarity de la Top-Shop este recomandat in fiecare locuinta, pentru familii cu copii si toti amatorii de inghetata, pentru persoanele cu nevoi nutritionale speciale si pentru toti cei care doresc sa savureze inghetate, iaurturi inghetate si sorbeturi delicioase, de casa.

Cu aparatul de facut inghetata Delimano Clarity vei prepara inghetata cremoasa de casa in mai putin de o ora. Acesta este aparatul de facut inghetata pe care orice iubitor de inghetata cremoasa il va adora. Accesoriul de bucatarie de mare ajutor, compact, eficient si rezistent, permite prepararea celor mai bune inghetate, sorbeturi sau iaurturi inghetate pe care le-ai gustat vreodata in propria bucatarie, in doar 15 pana la 40 de minute.

Fuziune cu vanilie si ciocolata (4-6 portii)

Ingrediente: 250 ml smântână dulce, 200 g iaurt natural dietetic, 4 lg zahăr pudră, 1 pliculeţ de zahăr vanilat, 1 lgt extract de vanilie, 100 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare: Lăsaţi smântâna dulce şi iaurtul la frigider să se răcească înainte de preparare. Amestecaţi smântâna, iaurtul, extractul de vanilie şi zahărul într-un bol pentru amestecat, până se omogenizează. Pentru rezultate optime, lăsaţi bolul cu compoziţia preparată la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită. Cu un minut sau două înainte de a scoate de la congelator, adăugaţi fulgii de ciocolată.

 

Inghetata racoritoare de lamaie (4-6p)

Ingrediente: 400 g lapte degresat condensat îndulcit, 200 g iaurt natural dietetic, sucul de la 4 lămâi,

Mod de preparare: Lăsaţi laptele condensat şi iaurtul la frigider să se răcească înainte de preparare. Amestecaţi laptele condensat, iaurtul şi sucul de lămâie într-un bol pentru amestecat, până se omogenizează. Pentru rezultate optime, lăsaţi bolul cu compoziţia preparată la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită.

 

Decadenta dulce cu mandarine, ciocolata si lichior

Pentru 4-6 portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cutii mici de mandarine, 200 g iaurt natural dietetic, 250 ml smântână dulce, 4 lg cremă de ciocolată/alune preferată, 3 lg lichior cremă preferat, 1 pliculeţ de zahăr vanilat.

Mod de preparare: Amestecaţi conţinutul celor două cutii de mandarine într-un bol pentru amestecat, obţinând un amestec care poate fi gros, cu bucăţi de fructe, sau fin şi compact – după gustul dumneavoastră. Apoi, adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi bine. Pentru rezultate optime, lăsaţi bolul cu compoziţia preparată la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită.

 

Iaurt inghetat de banane

Ingrediente: 500 g iaurt grecesc simplu sau iaurt normal, 125 g zahăr pudră, 3 banane.

Mod de preparare: Lăsaţi bananele şi iaurtul la frigider să se răcească înainte de preparare. Amestecaţi iaurtul şi zahărul într-un bol pentru amestecat până când se omogenizează. Într-un alt bol zdrobiţi bananele – vă recomandăm să folosiţi banane coapte. Încorporaţi bananele zdrobite în amestecul de iaurt. Pentru rezultate optime, lăsaţi bolul cu compoziţia preparată la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită.

Simfonie cu Ghimbir si Caise

Ingrediente: 500 g iaurt cu caise preferat, 250 ml smântână dulce, 4 lg sirop de ghimbir, 1 lg tulpină de ghimbir curăţată de nervuri.

Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele într-un bol până când se omogenizează. Pentru rezultate optime, lăsaţi bolul cu compoziţia preparată la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită.

Pasiune greceasca de portocale si Miere

 

Ingrediente: 500 g iaurt grecesc simplu, 5 lg miere, 2 lg sirop gros de portocale.

Mod de preparare: Lăsaţi iaurtul la frigider să se răcească înainte de preparare. Amestecaţi iaurtul, mierea şi siropul de portocale într-un bol pentru amestecat până când se omogenizează. Pentru rezultate optime, lăsaţi bolul cu compoziţia preparată la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită.

Serbet Rosu

 

Ingrediente: 115 g zahăr, 150 ml apă, 450 g zmeură proaspătă; decongelaţi dacă este congelată, sucul de la 1 lămâie.

Mod de preparare: Încălziţi zahărul într-o tigaie, apoi adăugaţi apă. Topiţi zahărul la foc mic, până când toate cristalele se dizolvă în apă. Apoi fierbeţi la foc mare, până când lichidul se îngroaşă. Când este gata, luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Mărunţiţi zmeura într-un blender, apoi, dacă doriţi, treceţi amestecul printr-o sită deasă pentru a îndepărta toate seminţele. Încorporaţi zahărul topit, zmeura şi sucul de lămâie. Lăsaţi compoziţia să se răcească la frigider timp de aproximativ 30 minute. Apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită.

Serbet de ceai verde

Ingrediente: Coajă măcinată de la o lămâie bio mică sau un pliculeţ de coajă uscată de lămâie, 600 ml apă pentru a topi zahărul, 150 ml apă pentru ceai, 175 g zahăr brun, 2 pliculeţe de ceai verde.

Mod de preparare: Dacă doriţi să folosiţi coaja de la o lămâie proaspătă, încercaţi să o măcinaţi fin, fără pieliţa albă. Încălziţi cei 600 ml apă şi zahărul şi amestecaţi până când se dizolvă toate cristalele. Apoi, adăugaţi coaja de lămâie şi fierbeţi până când lichidul se îngroaşă. Când este gata, luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Preparaţi ceai verde din cele 2 pliculeţe şi 150 ml apă. Turnaţi ceaiul limpede peste zahărul topit şi lăsaţi compoziţia să se răcească la frigider timp de aproximativ 30 minute. Apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită.

Serbet Tropic

Ingrediente: 250 g amestec din fructele tropicale preferate, tocate (ananas, mango…), 200 ml apă, 150 g zahăr, sucul de la 1 lămâie verde.

Mod de preparare: Mărunţiţi fructele până când obţineţi consistenţa dorită – amestecul poate fi fin sau semifin. Apoi, încorporaţi restul ingredientelor. Lăsaţi compoziţia să se răcească la frigider timp de aproximativ 30 minute. Apoi turnaţi-o în aparatul pentru îngheţată şi lăsaţi să se congeleze până când se obţine consistenţa dorită.

noriel.ro