Ingrediente: 3 ouă, 1 ceaşcă făină, 1 pahar lapte, 1 ceaşcă smântână, 2 linguri ulei, 300 g brânză de vaci, 1 pacheţel zahăr vanilat, 1 praf sare.
Mod de preparare: Din 2 ouă, făină, lapte, zahăr vanilat şi sare se prepară un aluat de consistenţa unei smîntîni din care (după ce s-a odihnit 30 minute), se prepară 18-20 foi de clătite.
Separat se amestecă brânza cu un ou, cîteva linguri de smîntină, sare şi puţină făină. Pe fiecare foaie de clătită se pune cîte o lingură de compoziţie, se îndoaie marginile şi se rulează. Se aşază clătitele într-o tavă, iar deasupra se toarnă smântâna rămasă care s-a subţiat cu puţin lapte. Se presară cu brânză şi se pun la cuptor la foc iute cca 30 minute.