Strugurii au fost primii pe care Noe i-a plantat după Potop. Strugurii puteau fi mâncaţi proaspeţi, uscaţi, sub forma stafidelor, cum facem şi azi, folosindu-le pentru prăjituri. Dar în mare parte, recolta era transformată în must, vin şi oţet.

Acest fruct delicios era atât de important în alimentaţie cu mii de ani în urmă, datorită compoziţiei sale , alcătuită din bor, o minerală ce ştim acum că ajută la rezolvarea problemelor de osteoporoză. Borul este acum vândut ca supliment alimentar în magazinele cu alimente sănătoase, dar oamenii ce au trăit în vremurile Biblice, trebuiau sa beneficieze de aceste efecte din surse naturale.

depurtat.ro

Pe lângă prevenirea osteoporozei, strugurii mai pot oferi şi alte beneficii. Un vas de struguri cruzi conţine doar 58 de calorii, 0.3 grame de grăsime, sero colesterol, precum şi vitaminele A, B şi C. Strugurii de asemenea conţin minerale importante precum bor, calciu, potasiu şi zinc.

Despre struguri si despre vin

De asemenea sunt foarte buni pentru prevenirea cariilor dentare, a viruşilor şi sunt bogaţi în alte ingrediente care, cred cercetătorii, pot ţine la distanţă cancerul.

Acest lucru este adevărat deoarece strugurii sunt împachetaţi cu tanin şi polifenol, ambii fiind substanţe anti – virale şi anti – tumori.

Recent, o echipă de cercetători din Canada, au declarat că strugurii au distrus cauzele de apariţie a viruşilor din tuburile în care au fost realizate testele. Pentru a realiza acest studiu, ei au examinat strugurii, sucul de struguri, stafidele şi vinuri albe, roşii şi rose. Au adăugat viruşi unui extract de struguri făcut din pulpă şi coajă; alţi viruşi au fost adăugaţi sucului de struguri şi mixturii de stafide; şi un al treilea set de viruşi a fost pus în cantitatea de vinuri.

Toate cele trei substanţe au luptat împotriva viruşilor, însă în principal au fost împotriva viruşilor ce cauzează poliomielită şi herpes. Motivul este acela că strugurii conţin tanin, ce luptă împotriva viruşilor şi este absorbit de suprafaţa intestinală, unde îşi face cel mai bine efectul.

Taninul conţinut de struguri poate supravieţui digestiei, circulă foarte repede în sânge, atacând viruşii. Sucul de struguri ucide de asemenea bacteriile şi previne cariile dentare.

 

Via - Plantatia de struguriStrugurii sunt de asemenea foarte buni deoarece conţin acid cafeic, o substanţă anti – cancer. Stafidele, care sunt struguri uscaţi, au fost în mod definitiv asociate cu o rată redusă a producerii cancerului, de către un grup de cercetători americani.

În vremurile Biblice, strugurii şi-au dovedit toate aceste calităţi. Oamenii nu ştiau cum acţionează strugurii – ştiau doar că erau delicioşi consumaţi direct din vie, uscaţi sub forma stafidelor, ca suc, sau fermentat atunci când se transforma în vin.

noriel.ro