Batoane de energie cu Goji

Ingrediente: 1 cană de migdale înmuiate, 1 cană de seminţe de dovleac, înmuiate, 1 cană de seminţe de in, înmuiate în apă, o treime de cană de agave, o linguriţă de scorţişoară, o jumătate de cană de fructe goji, ciocolată brută.

Introduceţi migdalele, seminţele de dovleac şi seminţele de in timp în apă, pentru cel puţin 6 ore. Scurgeţi migdalele şi seminţele de dovleac. Apoi migdalele şi seminţele de dovleac se introduc în blender până când se formează o structură omogenă, consistentă (dar nu pastă). Adăugaţi apoi şi agavele şi scorţişoara. Răsturnaţi conţinutul într-un bol şi adăugaţi seminţele de in, cacaoa şi fructele goji şi apoi amestecaţi.

depurtat.ro

Aluatul rezultat se pune sub formă de dreptunghi, cu grosimea de 1 centimetru şi jumătate, în tăviţa de dehidratare (pe foiţă). Se lasă la deshidratat (145grade) timp de 45 de minute. Apoi se reduce temperatura (la 115 grade) şi se lasă aproximativ 3 ore. Se scoate apoi foiţa şi se lasă iar la deshidratat încă două ore.

Se scot apoi din dehidrator, se taie sub formă de batoane (se lasă un mic spaţiu între batoane) şi iar (!) se pune la dehidratat pentru încă 2-3 ore sau până când devin pufoase. Acoperiţi apoi cu ciocolată brută topită.

 

Suc natural de Goji

Sucul de goji, un suc dulce acrişor are efecte benefice asupra întregului organism: îmbunătăţeşte digestia, fertilitatea, memoria şi combate oboseala.

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de iaurt, o jumătate de ceaşcă de Fructe Goji (ideal să fi fost macerate peste noapte), un vârf de cuţit de scorţişoară, 2 linguriţe de aromă de vanilie şi o ceaşcă de lapte degresat.

Preparare: Se amestecă la blender timp de 2 minute. Simplu nu?

 

Plăcintă cu mere și Fructe Goji

placinta cu mere

Ingrediente: 5 ceşti de mere decojite şi tăiate, o jumătate de cană de goji, 3 linguri de unt, un sfert de ceaşcă de făină, un sfert de ovăz şi un sfert de zahăr brun, o linguriţă de scorţişoară, o treime de ceaşcă de nuci tocate.

Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 190 grade, se combina merele si fructele Goji aranjându-le într-un vas termorezistent (uns înainte cu puţin ulei). Apoi se amestecă făina, ovăzul, zahărul, scorţişoara şi praful de sare şi se amestecă în blender până când obţinem un aluat gros. Se amestecă apoi cu nuci şi se pune amestecul peste mere.Se coace apoi la 190 de grade timp de 45 de minute sau până când se rumeneşte.

noriel.ro