Ingrediente: 12 roşii mijlocii, 2 ouă, 2 linguri de brânză rasă, 2 linguri de unt, 1 ceaşcă de lapte, 1 lingură de faină, sare.
Mod de preparare: Se spală roşiile bine, se taie în două transversal, se golesc de miez şi se aşează cu gura in jos să se scurgă.
Într-o tigaie se prăjeste puţină făină cu o lingură de unt, se stinge cu laptele şi se fierbe pană se obţine un sos gros. Se lasă să se răcorească, apoi se amestecă cu brânză rasă şi cu gălbenuşurile puse cate unul. Se sărează, şi la sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă.
Cu această compozitie se umplu jumătăţile de roşii şi se aşează într-o formă unsă bine cu unt. Se presară deasupra fiecare roşie cu brânză rasă şi se pune tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 15 minute.
Se servesc in forma in care au fost puse la cuptor.