Ingrediente (pentru 6 persoane): 400 g capsuni, 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 300 ml frisca lichida, 1 lamaie.
Mod de preparare: Vasul in care se va pune inghetata se introduce in congelator cu aproximativ o ora inainte de prepararea inghetatei. 8 bucati de capsuni se pun deoparte pentru decorare, in timp ce restul se fac pasta cu mixerul.Se presara zahar pudra si se amesteca foarte bine astfel incat sa nu faca cocoloase. Apoi se adauga zeama de la lamaie si 200 ml frisca lichida. Se continua amestecarea cu mixerul, la turatie mare, pana cand compozitia devine crema. Crema se toarna apoi in vasul inghetat, si se introduce in congelator. Se verifică apoi din 25 in 25 de minute, se amestecă până când va avea structura optimă. Se adaugă apoi căpşunile întregi sau tăiate, şi se ornează cu frişcă. Se poate servi şi cu mici bucăţele de ciocolată amară.