Sensibilitatea la gluten este o problema cat se poate de reala cu care se confrunta un procent mai mare decat ne-am astepta din populatie. Persoanele care sufera de boala celiaca intampina adesea reale dificultati in mentinerea unui diete echilibrate fara gluten pentru ca piata este inca saraca pe domeniul acestor tipuri de produse. Magazinele specializate pe produse bio si alimentatie naturala sunt adesea cea mai bogata si diversa sursa de produse fara gluten dovedind faptul ca sensibilitatea la gluten nu trebuie sa insemne un regim alimentar fad, lipsit de gust sau excesiv de costisitor. Supermarketul VEGIS este sursa completa pentru sanatatea intregului organism, unde vei gasi produse bio si produse naturale care iti mentin sanatatea, produse naturiste care previn si trateaza bolile secolului in care traim pe principii exclusiv naturale, verificate de consumatori din intreaga lume. In meniu-ul unei persoane care incearca sa elimine sau sa reduca glutenul din dieta se pot introduce o serie de gustari si alimente de baza extrem de diverse:
Fulgi de ovaz fara gluten
Pentru micul dejun, spre exemplu, persoanele care sufera de sensibilitate la gluten sau boala celiaca se pot rasfata totusi cu un inlocuitor al cerealelor pentru a se simtii energizati intreaga dimineata. Fulgii bio de orez cu cacao fara gluten, in pachet de 375 gr disponibili pe VEGIS la pretul de 21, 59 lei sunt preparati din orez cultivat in Italia in combinatie cu cacao, fiind perfecti pentru o dieta fara gluten, cu continut redus de grasime, fara grau, alune, soia, lapte, oua sau grasimi hidrogenate.
Fulgii de orez cu cacao sunt preparati din orez bio cultivat in Italia, amestecat cu cacao conform unei retete speciale pentru un mic dejun sau o gustare delicioasa. Cereale fara gluten ideale pentru cei care urmeaza o dieta fara gluten sau pentru oricine doreste un mic dejun gustos cu continut redus de grasime, fara grau, alune, soia, lapte, oua sau grasimi hidrogenate. Ingredientele sunt obtinute doar din agricultura ecologica.
Faina fara gluten Doves Farm
Sensibilitatea la gluten nu inseamna ca trebuie sa renuntam la prajiturile favorite atata timp cat exista variante de faina fara gluten. Acest tip de faina este un amestec de orez, cartofi, tapioca, porumb si hrisca si poate fi folosita in orice tip de reteta, inlocuind cu succes faina obisnuita, cu conditia ca nivelul de lichid din reteta sa fie usor suplimentat. Un kilogram de faina alba fara gluten cu agent de crestere este disponibil pe VEGIS la pretul de 18,09 lei. Gustul acestui tip de faina este atat de subtil incat cele mai multe persoane nici nu isi vor da seama de diferenta fata de faina obisnuita.
Biscuiti fara gluten
Nici gustarea dintre mese nu trebuie uitata, iar persoanele care din diverse motive evita glutenul se pot bucura in continuare de cativa biscuiti atunci cand nivelul de energie pare sa scada, cu conditia ca acestia sa fie un sortiment fara gluten. Pe VEGIS, din categoria produselor fara gluten puteti alege Biscuitii cu Quinoa si Smochine fara Gluten, 150 gr, Doves Farm la pretul de 11,79 lei in pachetul de 150 gr pentru o gustare nu doar delicioasa, ci si extrem de sanatoasa. Amestec faina fara gluten (orez brun, cartof, porumb) zahar, ulei de palmier, smochine (5%), quinoa (3%), sirop de porumb, bicarbonat de sodiu. Ingrediente din agricultura ecologica.
De unde cumperi produse fara gluten?
Supermarketul VEGIS este sursa completa pentru sanatatea intregului organism, unde vei gasi produse bio si produse naturale care iti mentin sanatatea, produse naturiste care previn si trateaza bolile secolului in care traim pe principii exclusiv naturale, verificate de consumatori din intreaga lume.