Ce jucarii sunt recomandate pentru bebelusi si copiii foarte mici in functie de varsta? Cateva idei si recomandari de jucarii pentru bebelusi in functie de dezvoltarea acestuia. Se stie deja ca un nou-nascut invata multe de la jucariile si lucrurile din jurul lui, de aici apare si dorinta parintilor de a le oferi jucarii cat mai variate si atractive, care sa le pastreze atentia si sa le anime dorinta de explorare. Deoarece in primele luni de viata bebelusul nu poate apuca cu manutele, el exploreaza lumea cel mai mult cu simtul auditiv si cel vizual. Ca urmare, jucariile cele mai potrivite sunt cele care scot zgomote sau cele cu culori puternice sau contrastante. Odata ce incep sa apuce, jucariile cele mai bune devin cele cu texturi diferite si cele care sunt sigure pentru bagat in gurita. Trebuie neaparat sa avem grija ca in primele luni de viata sa nu atarnam jucariile de carucior sau pat cu elastic, ate sau funde, pentru ca micutul sa nu se accidenteze cu ele.

 

depurtat.ro

Bebelusul la o luna

 

Pana cand micutul implineste prima luna, vederea bebelusului nu este inca foarte dezvoltata: el poate distinge obiectele aflate la 20-25 cm, dar nu poate distinge intregul spectru de culori. Urmareste incet si pe distante mici obiectele, in schimb are un interes mare pentru chipuri si este deja mare fan al imitatiei: daca persoana din fata lui clipeste sau scoate limba ii raspunde in acelasi fel. Mai dezvoltate sunt simturile auditiv si olfactiv: doar cateva ore nou-nascutul incepe sa recunoasca vocea si mirosul mamei. Comunica prin tipete si prefera sunetele limbii materne fata de sunetele altor limbi.

 

Jucarii Bebelusi pana la o luna

 

Jucariile potrivite in aceasta etapa sunt:

  • carusele muzicale rotitoare pentru patut – obiectele in miscare atrag atentia bebelusului, iar daca mamica ingana si ea melodia micutul va fi deosebit de atent si incantat. In plus, avand in vedere ca bebelusul desluseste inca de la inceput vocea mamei, ii putem vorbi si arata in acelasi timp diferitele culori, forme si miscari, pentru a-i dezvolta atentia. (mai multe carusele muzicale pentru patut)
  • lampi de veghe cu proiectie lumina linistitoare – il calmeaza si il fac sa alunece mai usor spre lumea somnului. Micutul invata astfel sa se auto-regleze, iar pentru noi momentul in care ascultam melodiile si il asteptam sa adoarma poate fi extrem de relaxant.  (mai multe lampi de veghe cu proiectie)
  • saltelute sau centre de joaca – copilul sta pe spate si se amuza cu jucariile atarnate. Putem sa ne jucam in acelasi timp cu el si sa ii vorbim despre fiecare jucarie: nu va intelege ce spunem, dar cu siguranta va beneficia mult din aceasta interactiune. Saltelutele de activitati pentru bebelusi si copii mici confectionate din material moale cu ajutorul carora bebelusul va descoperi jocurile interactive si distractive, combinand activitatile motorii cu cele cognitive. Bebelusul se poate juca pe aceste saltele in toate etapele sale de crestere si in diverse pozitii. Saltelutele au texturi diferite si jucarii interactive pe care bebelusul le va descoperi pe rand dezvoltandu-si imaginatia, invatand culorile, descoperind formele si sunetele. (mai multe saltelute si centre de joaca bebe)

Oferta de Jucarii si articole pentru bebelusi

  • plusuri colorate – cu ele ii putem stimula vederea si atentia, indreptandu-i privirea spre diferite culori si invatandu-l astfel sa se concentreze pe lucruri diferite. Daca jucaria are si o melodie ii putem stimula si auzul, inganand si noi sau facand fete haioase in functie de diferitele sunete. (jucarii din plus pentru bebelus)

 

Bebelusul la 2 luni

 

Deja in a doua luna de viata lucrurile se schimba pentru micutul nostru: el incepe sa gangureasca si sa salute prezenta altor persoane cu sunete si miscari de manute si picioruse. Deja a invatat sa deosebeasca fata mamei de fetele celorlalti, dar ii intampina pe toti cu un zambet angelic. Cu ajutorul simtului tactil dobandeste impresii despre lume si incepe sa recunoasca vizual obiecte pe care le-a atins, spre exemplu suzeta.

 

Jucarii Bebelusi la 2 luni

 

Jucariile recomandate pentru aceasta etapa sunt in principal tot cele de pana la o luna, dar bebelusii observa si invata de la ele din ce in ce mai multe lucruri noi, caz in care recomandam jucarii si articole din gama pentru bebelusi – mai complexe si cu mai multe functii, bebelusul a invatat deja sa le distinga si descopere:

  • carusele rotitoare pentru patut. Putem schimba din cand in cand locul caruselului, pentru ca micutul sa il poata privi din diferite unghiuri. Vom observa si ca, pe masura ce inganam cantecelele caruselului, copilul nostru scoate din ce in ce mai multe sunete. (carusele patut la BestKids)
  • lampi de veghe cu lumina linistitoare si proiectii – melodiile linistitoare, coordonate cu proiectiile miscatoare de pe tavan, il fac pe bebelus sa inteleleaga ca e timpul sa se linisteasca si sa porneasca pe calea viselor. (lampi de veghe pentru bebe)
  • saltelute sau centre de joaca – cel mai mult copilul se bucura de momentele cand ii suntem alaturi si ne jucam impreuna cu el. Nu trebuie decat sa alegem pentru asta un moment cand nu este obosit sau infometat si el va incepe imediat sa raspunda la jocul nostru. (saltelute si centre de joaca bebe)
  • plusuri colorate – formele si culorile il atrag pe bebelus din ce in ce mai mult si ii dezvolta capacitatea de a le diferentia. (jucarii din plus bebelusi)

 

Bebelusul la 3 luni

 

La 3 luni, bebelusul dezvolta functii importante ale sistemului nervos central, isi creeaza ritmul propriu de alternare zi-noapte, are o atentie din ce in ce mai mare pentru detalii si miscari, poate acum tine capul drept. El poate deja intelege permanenta obiectelor: isi da seama de faptul ca un lucru nu dispare doar pentru ca este acoperit. Comunicarea cu cei din jur se dezvolta si mai mult: isi diversifica gama de tipete, cauta sau evita privirea persoanei din fata sa si incepe sa urmareasca buzele persoanelor pentru a incerca sa inteleaga sunetele pe care le scot.

 

Jucarii Bebelusi de 3 luni

 

Jucariile recomandate si pe placul bebelusilor in aceasta etapa sunt cele din etapa anterioara, la care putem adauga acum si zornaitori si jucarii de dentitie. Micutul nostru deja poate sa apuce si sa roteasca in aer jucariile pe care i le dam sau i le punem aproape.

  • zornaitori pentru bebelusi.  Pline de distractie si in culori vii, cu sunete incitante atunci cand sunt zgaltaite, o zornaitoare va aduce distractie la maxim pentru un nou nascut. (zornaitori pentru bebelusi)

Oferta de Jucarii si articole pentru bebelusi

  • jucarii de dentitie pentru bebelusi. Odata cu aparitia primilor dintisori la puisorul tau acesta incepe sa-si faca obiceiul de baga in gura tot ce prinde, asa ca cel mai bine este sa ii cumperi niste jucarii de dentitie pe care sa le pastrezi curate: diverse animalute din plus, moi, care sa-i calmeze durerile de gingii, muzicale sau cu diverse sunete pentru a ii capta atentia sau modelele refrigerante care racesc gingiile bebelusului reducandu-i astfel durerea.  (jucarii de dentitie pentru bebe)

 

Bebelusul la 4 luni

 

Negresit, un bebelus se schimba de la o zi la alta, dar apoi de la o luna la alta. Intre 4 si 6 luni el invata deja sa-si foloseasca ambele manute pentru a experimenta lumea, se entuziasmeaza si exprima acest lucru prin expresiile fetei, are aceleasi perceptii ale spectrului vizual ca personele adulte si percepe sunetele chiar mai bine decat noi. De aceea si jucariile care-l atrag si il stimuleaza sunt specifice. Deja bebelusul nostru zambeste, ingana vocale pe care le aude si micuta lui fata deja poate exprima entuziasm, tristete sau supriza. Se foloseste din ce in ce mai mult de manute si, cu putin ajutor din partea noastra, poate sa apuce unele din jucariile preferate sau alte lucruri care ii fac cu ochiul. In plus, va vine sau nu sa credeti, tine minte timp de o saptamana ce a invatat. Ce sa mai, bebelusul nostru se mareste vazand cu ochii!

 

Jucarii bebelusi 4 luni

 

Ca sa-l tinem vesel si interesat, iata de ce are nevoie:

  • jucarii de dentitie si zornaitoare – intr-adevar, ce il poate face mai fericit pe un bebelus decat jucariile care fac zgomot si sunt numai bune de bagat in gura? (jucarii de dentitie pentru bebe)
  • carusele rotitoare pentru patut – nu se poate satura niciodata de lucruri care ii capteaza atentia si se rotesc, pur si simplu sunt prea interesante! Si ce sa mai spunem si de cele care scot melodiile acelea atat de frumoase si adormitoare!  (mai multe carusele muzicale pentru patut)
  • lampi de veghe cu lumina linistitoare si proiectii – putem sa-i aratam noi cu degetul desenele proiectate si luminile miscatoare de pe pereti; il vom ajuta sa invete sa se concentreze mai bine. (lampi de veghe pentru bebe)
  • plusuri si alte jucarii colorate sau cu zgomote – sunt haioase si ne putem juca cu ele impreuna cu bebelusul. Bebelusul va fi foarte incantat ca are parteneri de joaca. (jucarii din plus bebelusi)
  • Saltelute sau centre de joaca – la fel ca si in lunile mai mici, bebelusul poate beneficia foarte mult de pe urma acestor tipuri de jucarii. Ele ii dezvolta simturile, functiile motorii si atentia si il distreaza de minune. (mai multe saltelute si centre de joaca bebe)

 

Bebelusul la 5 luni

 

Bebe-ul nostru cunoaste acum lumea prin intermediul simtului vizual: are acelasi spectru de culori ca un adult si este extrem de interesat de imaginea sa din oglinda. I se dezvolta si mai mult comportamentul social: se bucura de prezenta oamenilor cunoscuti asa cum stie el, adica dand cat poate el din manute si picioruse. Jucariile tin si ele pasul cu schimbarile bebelusului la varsta de 5 luni:

 

Jucarii bebelusi 5 luni

 

  • jucarii care ii dezvolta un sens al sinelui – aici se includ spre exemplu jucariile cu oglinzi (pentru ca este exact etapa in care micutii isi descopera reflexia in oglinda) sau jucariile care il motiveaza sa stea pe burtica. (oglinzi de jucarie pentru bebelusi)
  • jucarii cu muzica si lumini – puteti sa-l antrenati pe princhindel la joaca aratandu-i pe rand ce lumini si ce sunete poate sa scoata un anume joc sau incurajandu-l sa vocalizeze si el pe muzica (jucarii cu muzica si lumini la Noriel)
  • saltelute sau centre de joaca – bineinteles, micutii vor fi in continuare foarte incantati de papusile atarnate de saltelutele de joaca, cu deosebirea ca acum pot sta si pe burtica, ca sa admire si desenele de pe salteluta. (mai multe saltelute si centre de joaca bebe)

 

Bebelusul la 6 luni

 

Eheeeei, bebelusul nostru este deja maricel acum; el poate sa stea in sezut fara ajutorul nimanui. Dezvoltarea sa neuronala il ajuta deja sa apuce lucruri cu ambele maini sau sa faca legatura intre vocea vesela/suparata si expresia corespunzatoare pe care o vede pe fetele celor din jur. Sunt chiar capitole in care exceleaza fata de adulti: face mult mai bine decat noi diferenta intre sunetele diferitor limbi straine. De indata ce poate sta in fundulet, princhindelul nostru incepe sa manipuleze: nu pe noi, deocamdata cel putin:), ci lucrurile si jucariile din preajma. Ii place sa loveasca, sa arunce, sa puna chestii mici una peste alta sau sa inchida si sa deschida orice lucru din preajma lui care ii ofera aceasta posibilitate.

Odata ce incepe sa se tarasca, adora jucariile care tin pasul cu el prin toata camera. Bebelusul nostru este deja de 6 luni in viata noastra 🙂 Intre timp ne-am obisnuit cu el si cu prezenta lui, nu mai avem temerile acelea de inceput si fiecare zi impreuna ne dezvaluie noi si noi lucruri despre el. Practic, invatam lucrurile odata cu el.

 

Jucarii bebelusi 6 luni

Cu ce jucarie stimulam un bebelus de 6 luni?

  • jucarii de tipul actiune/reactiune – aici intra articolele care scot zgomote, lumini sau fac miscari atunci cand le atingem intr-un anume punct sau buton. Va fi foarte educativ pentru bebelus sa vada ce rezultat amuzant are o anumita actiune si va fi motivat sa incerce si el. Ca sa-l facem pe micut sa vada relatia cauza-efect, il putem lasa cateodata sa aprinda intrerupatorul de lumina: ce incantat va fi cand va vedea ce efect are actiunea sa! (jucarii pentru bebelusi 6 luni)
  • jucarii care il stimuleaza sa se tarasca pe burtica – aici putem folosi orice masinuta sau jucarie colorata si miscatoare, care sa-l atraga sa o urmeze pe covor. (jucarii de miscare bebe)
  • plusuri colorate si muzicale – bebelusul nu se va satura sa se intinda dupa ele si sa le faca sa cante si astfel incet-incet isi va dezvolta coordonarea ochi-mana si va invata sa diferentieze formele si culorile. (jucarii de plus la Nichiduta)

 

Bebelusul la 7 luni

 

Pe partea afectiva incep sa creasca la aceasta varsta legaturile emotionale cu persoanele din jurul sau. Avem evolutii si in privinta limbajului: bebelusul incepe sa dubleze unele silabe mai simple, gen “dada” sau “baba” si incepe sa recunoasca nume de persoane si obiecte. Ce bucurie este sa-l vedem acum reactionand la numele sau! Iata cu ce jucarii il putem stimula si ajuta sa se dezvolte:

 

Jucarii bebelusi 7 luni

 

  • mingile de plus pentru bebelusi – pot fi lovite, impinse, trase sau ascunse. Ce sa mai, micutul poate inventa o gramada de jocuri cu ele. Ca si model de joc interactiv, putem sta fata in fata cu el si putem impinge mingea de la si inspre el, insotind miscarea cu vorbe (“randul meu” / “randul tau”). O sa fim suprinsi ce repede intege ideea si ce incantat e. (mingi de plus pentru bebelusi)
  • jucarii si jocuri care il invata sa sorteze sau sa grupeze piese – cu ajutorul lor bebelusul deprinde modalitati de rezolvare a problemelor si isi dezvolta simturile si agilitatea. (jucarii cu forme de sortat pentru bebelusi)
  • jucarii de actiune si reactiune – dezvoltarea mentala si psihica este mult incurajata de jucariile care ii arata micutului efectele pe care le au unele din actiunile sale. Dati-i cu incredere copilului jucarii cu butoane care scot diferite sunete sau melodii atunci cand sunt apasate. (jucarii pentru bebelusi 7 luni)

Oferta de Jucarii si articole pentru bebelusi

  • Mingiute sau masinute care pot fi impinse pe podea – il antreneaza pe micut sa se tarasca dupa ele si sa isi coordoneze manutele si piciorusele. Bineinteles, trebuie sa fie vorba de masinute adecvate pentru varsta lui; uitati-va cu atentie pe eticheta produsului. (jucarii din lemn si jucarii de impins)

 

Bebelusul la 8 luni

 

Bebelusul nostru face mari progrese si la aceasta varsta incepe sa dea semne de dezvoltare a gandirii tip cauza-efect si incepe sa inteleaga “permanenta obiectelor” (faptul ca ele nu dispar atunci cand nu le mai vede). Pe plan social incepe sa resimta stanjeneala: se comporta diferit in compania personelor cunoscute spre deosebire de cele cu care nu e familiarizat. Cu ce jucarii sa atragem bebelusul la varsta de 8 luni?

 

Jucarii Bebelusi 8 luni

 

  • jucarii care il incurajeaza sa se tarasca – pe langa jucarii, copilul va fi foarte incantat si motivat daca si noi ii vorbim si il incurajam in actiunile lui de explorare a tot ce-l inconjoara. (jucarii de miscare bebe)
  • jucarii muzicale – trebuie doar sa-i aratam de vreo 2 ori ce sunete pot scoate unele taste sau butoane daca sunt apasate si bebelusul va deveni dintr-o data propriul nostru compozitor de succes. Cu cat mai multe butoane, cu atat mai multa distractie, asta e motto-ul lui! (jucarii muzicale bebelusi)
  • jucarii de sortare – sa recunoastem: si noua adultilor ne mai place din cand in cand sa jucam ceva de sortare si aranjare (vezi puzzle-urile pentru bebelusi)! Imaginati-va atunci ce haios trebuie sa fie pentru bebelusi sa gaseasca locul potrivit pentru o piesa frumos colorata. Si ce educativ! (jucarii cu forme de sortat pentru bebelusi)

 

Bebelusul la 9 luni

 

Bebelusul tau creste si invata intr-un ritm incredibil! Nici tie nu iti vine sa crezi ca stie deja sa faca atat de multe lucruri! Cu incurajari, zambete si exemplu personal al parintilor el merge din bine in mai bine: gandirea, simturile si functiile motorii i se dezvolta, iar curiozitatea lui sa cunoasca lumea inconjuratoare este fara margini. La nivelul limbajului, sunetele micutului incep acum sa semene cu sunetele limbii materne si incepe sa inteleaga semnificatia cuvantului “nu”.

Ca si dezvoltare afectiva, daca se confrunta cu o situatie noua pentru el, micutul cauta privirea unei persoane de incredere pentru a fi incurajat cum sa reactioneze. Jucariile care ii stimuleaza mai departe evolutia in aceasta etapa fac parte din categoriile urmatoare:

 

Jucarii bebelusi 9 luni

 

  • jucariile care il incurajeaza sa se plimbe prin casa, pe burtica sau tinandu-se de mobila – pentru a nu se accidenta, este recomandat sa dam la o parte din calea lui cat mai multe din obiectele de care se poate lovi.
  • Jucariile cu butoane – il distreaza, il invata sunete si culori si ii arata legatura dintre actiunile sale si reactiuni. In plus, apasatul pe butoane si taste ii imbunatateste finetea functiilor motrice.
  • Jucarii de sortare, aranjare si constructie – sa incepem cu piese mai simple si apoi sa trecem incet-incet la piese care necesita mai multe manevrari ca sa se potriveasca. Ii vom da astfel micutului nostru incredere in el.  (seturi de constructie pentru bebelusi)
  • Jucarii care incurajeaza dezvoltarea limbajului – aici se incadreaza jucariile care emit sunete, cuvinte sau chiar spun fraze sau versuri. Sunt atractive si educative pentu copil, care este oricum curios sa cunoasca tot ce e in jurul lui. Sa tinem insa cont ca jucariile sunt doar un stimulent; cei mai buni educatori tot noi ramanem, pentru ca s-a demonstrat ca un bebelus retine cuvintele atunci cand sunt spuse de o persoana, nu de catre o jucarie sau un casetofon sau televizor. Se pare deci ca invatarea afectiva este cea mai importanta la acest moment. Vocea parintilor (citindu-i, vorbindu-i, alintandu-l) e cea care il va invata sa vorbeasca. (jucarii interactive)

 

Bebelusul la 10 luni

 

Micutul nostru ne surprinde necontenit la aceasta varsta: vom descoperi astfel cu surprindere si placere ca poate imita gesturi de-ale noastre chiar si dupa 24 de ore dupa ce le-am facut. Ii plac jocurile gen “de-a v-ati ascunselea”, in care un parinte sau un adult cunoscut se ascunde dupa un perete sau mobila si reapare. Rectioneaza foarte bine la astfel de jocuri interactive. De asemenea, aceasta este varsta cand princhindelul nostru incepe sa arate afectiune. La capitolul limbaj, unii bebelusi incep de acum sa spuna “mama” sau “tata” sau sa articuleze mai clar silabe dublate, gen “dada”.

 

Jucarii bebelusi 10 luni

 

Jucariile educative cu care il putem atrage la aceasta varsta includ:

  • jucarii care incurajeaza ridicatul in picioare – in aceasta categorie intra antepremergatoarele si masutele interactive de activitate, care ii dezvolta micutului capacitatile motrice si simturile tactil, vizual si auditiv. Deviza bebelusului: cu cat mai multe butoane, cu atat mai multa distractie!
  • jucarii care stimuleaza invatarea de cuvinte si a semnificatiilor lor – putem repeta o data cu jucaria diferite cuvinte, ce pot sa indice culori, parti ale corpului, animale, etc. Daca mimam surpriza de a descoperi impreuna cu bebelusul nostru o anumita culoare sau un nou element, micutul va intra repede in joc si beneficiile vor fi maxime. (jucarii educative Noriel)
  • jucarii de sortare si aranjare – bebelusul va fi incantat cand va reusi sa potriveasca elementele corespunzator, va incepe sa inteleaga corespondenta intre diferite forme, plus ca va invata mai usor culorile, datorita varietatii cromatice pe care o au aceste jocuri. (seturi de constructie pentru bebelusi)

 

Bebelusul la 11 luni

 

Cu ce ne surprinde micutul nostru acum? Deja se uita la poze si arata obiecte cu degetul. Ba chiar incepe sa ne imite la unele cuvinte mai usoare, iar ganguritul lui capata din ce in ce mai mult inflexiunile limbii. La aceasta varsta intelege cateva comenzi simple si… nu va lasati pacaliti: intelege foarte clar semnificatia cuvantului “nu”, dar s-ar putea sa fie prea curios sa ii reziste! De asemenea, are capacitatea de a protesta puternic atunci cand ii luam jucaria preferata.

 

Jucarii Bebelusi 11 luni

 

  • jucarii ce sustin si dezvolta coordonarea ochi-mana – aici intra jocurile de sortare sau cele cu blocuri de constructie, bineinteles adecvate varstei. Il putem incuraja si noi, ordonand de exemplu pe podea elementele in functie de culoare sau de marime si ii putem arata si spune in acelasi timp cu voce tare care este mai mare sau ce culoare are fiecare. Bebelusul este mereu interesat de interactiunea cu adultii cunoscuti si invata totul ca un mic buretel de informatie. (seturi de constructie bebe)
  • telefoane de jucarie – diversitatea de sunete si butoane colorate il incanta pe micut si vei fi surprins ce repede va retine melodiile si va invata unde si ce sa apese pentru ca jucaria sa redea ce vrea el. (telefoane de jucarie)
  • jucarii cu tematica sportiva, care ii dezvolta functiile motorii – cat de tentante sunt pentru un bebelus toate mingiile, de diferite marimi si culori, care pot fi impinse in toate directiile si care iau mereu o traiectorie surpriza!
  • antepremergatoare si premergatoare – sunt cu atat mai interesante pentru copilas cu cat ca ii ofera o alta perspectiva de a vedea lumea: din picioruse! Aceste jucarii pot fi folosite atat in casa, cat si in aer liber, daruindu-i prichindelului bucuria de a experimenta lumea pe propriile picioare. (antepremergatoare si premergatoare)

 

Bebelusul la 1 an

Va vine sa credeti? Bebelusul nostru a ajuns deja la varsta de 1 an! Acum are destula forta musculara si echilibru ca sa incerce sa se tina singur in picioruse si sa mearga. Ce moment emotionant, atat pentru el cat si pentru noi! Si nu numai atat: calitatea vederii este de acum la fel de buna ca cea a unui adult, poate rosti primele sale cuvinte clare si este mare fan al manutelor, pe care le foloseste in orice ocazie: aplauda, face semne cu mana sau iti “spune” La revedere. Odata cu bebelusul au evoluat si jucariile sale:

 

Jucarii bebelusi 1 an

 

  • Jucarii care sa-i permita sa stea pe ele si sa se impinga cu picioarele in pamant – il ajuta la dezvoltarea capacitatilor motorii. Este bine sa eliberati lucrurile din calea micutului, apoi sa va asezati in fata lui si sa-l chemati spre voi si, pe masura ce se apropie, sa mergeti incet in spate. Este si o buna ocazie pentru copil sa invete unele cuvinte care indica actiuni: “haide”, “inainte”, “in fata”, “stop”.
  • Jucarii muzicale – lasati-l pe copil sa stabileasca singur regulile jocului si pe ce butoane sa apese ca sa faca jucaria sa sune asa cum vrea el. Este o modalitate buna sa capete incredere in el, sa se distreze si pe deasupra sa isi dezvolte functia cognitiva. Talentele artistice le punem in valoarea de la o varsta frageda. Muzica ii ajuta pe copii in numeroase moduri, de la dezvoltarea stimei de sine si pana la formarea unor abilitati de exprimare a emotiilor. (jucarii muzicale)

Oferta de Jucarii si articole pentru bebelusi

  • seturi de joaca cu animale – la aceasta varsta micutul este fascinat de lumea animalelor, iar cu aceste jucarii poate invata ce sunete scoate fiecare animal sau unde traieste el.
  • antepremergatoare si premergatoare – il stimuleaza sa se joace cu ele in timp ce sta in picioare si, incet-incet, incepe sa le impinga prin casa, dezvoltandu-si astfel echilibrul si forta musculara din picioare.
noriel.ro