Razele de soare strigă: A venit vara! Copii pot să aducă şi în casa lor, razele de soare, zi şi noapte, prin fabricarea acestei farfurii însorite.

Pentru crearea acestui obiect artizanal, aveti nevoie de: o farfurie din carton, culori galben, portocaliu şi roz, o pensulă, o foaie de culoare galbenă şi una de culoare portocalie, un creion, foarfece, lipici, 2 ochi de jucărie, un marker, aracet sau lipici puternic de hârtie, doua triunghiuri isoscel din care unul cu bază mai mare.

depurtat.ro

Cum se fabrică?

Coloraţi o farfurie din carton în culoarea galben şi apoi lăsaţi-o să se usuce. Apoi, împăturiţi pe jumătate hârtia galbenă, şi apoi împăturiţi încă o dată în direcţia opusă. Folosind triunghiul cu bază mai mare, Ar trebui să încapă 2 triunghiuri pe hârtia împăturită. Tăiaţi apoi cu foarfecele formele desenate. La final ar trebui să aveţi 8 forme (raze de soare galbene).

Împăturiţi pe jumătate hârtia portocalie, şi apoi împăturiţi încă o dată în direcţia opusă. Folosind triunghiul cu bază mai mică. Ar trebui să încapă 3 triunghiuri alăturate, Tăiaţi triunghiurile desenate, ar trebui să aveţi 12 triunghiuri portocalii.

Folosind lipiciul adăugaţi razele de soare, cu baza pe fundul farfuriei, astfel încât partea lipită să aibă o suprafaţă de contact de aproximat 1,5 centimetri. Intercalaţi triunghiurile galbene cu cele portocalii.

Întoarceţi farfuria şi lipiţii ochii, desenaţi apoi o guriţă zâmbitoare şi sprâncene. Cu roz puteţi desena nasul şi obrăjorii.

Puteţi adăuga un magnet sau un ac de siguranţă pentru a agăţa această farfurie pe frigider sau pe un tablou de plută.

noriel.ro