
Bine v-am găsit!
Numele meu este Rux şi fac parte din echipa Provocărilor Verzi. Astăzi, fiind primul articol care practic marchează începutul unei colaborări frumoase cu SuperMămici, voi încerca să vă scriu câteva cuvinte despre echipa si proiectul de suflet pe care îl reprezint, alături de colegele mele. Dar, înainte de a continua, aş vrea să adaug faptul că ne bucură foarte mult invitaţia primită şi sperăm să vă facă şi vouă plăcere să ne întâlnim aici, pe site, miercurea.
Provocări Verzi este un proiect tânăr, lansat în luna februarie a acestui an, odată cu prima temă de lucru propusă. Ca idee însă, el se regăsea în multe dintre activităţile noastre, astfel încât, apariţia sa a fost cât se poate de firească. Ne-am dorit să creăm un blog de provocări care să vină cu idei şi soluţii din registrul eco. Mai mult decât atât, să creăm o comunitate, un loc de întâlnire pentru prieteni cu preocupări comune, cu idei, soluţii si … o invitaţie la lucru manual:).
De ce verde? Pentru ca suntem ceea ce respirăm, mâncăm şi bem. Acţiunile noastre de zi cu zi practic, ne condiţionează existenţa.
Din echipă, în afară de mine, mai fac parte Rha – sora mea mai mică, Ramo – inginerul ehipei şi Oana – cadru didactic si super mămică. Ce pot spune despre noi? Că iubim natura! Apreciem şi ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă gratis: aer curat, apă proaspătă, roade pline de sănătate. De aceea încercăm prin activitatea pe care o desfăşurăm pe blog să atragem atenţia asupra lucrurilor mici care pot face diferenţa şi pot face viaţa noastră aici, pe pământ, mai frumoasă. Considerăm că trebuie să respectăm natura, să o protejăm pentru că primim ceea ce oferim.
Cum putem începe să schimbăm ceva în bine? Iată câteva dintre soluţiile propuse de noi: fiind responsabili, consumând moderat şi … colectând selectiv. Este uşor şi înseamnă foarte mult atât pentru noi, oamenii, cât şi pentru întreaga planetă.
În activitatea noastră pe blog, ne ghidăm după următorul principiu ” redu, reciclează, refoloseşte original” pentru a crea diferite obiecte folosind în primul rând materie primă reciclată. Este greşit să spunem că acest tip de materie primă nu are valoare – totul costă. De asemenea, cunoscând mai bine ceea ce deobicei aruncăm de-a valma, putem să ne creăm mai uşor un obicei din a sorta, iar, unde este cazul bineînţeles, ne putem explora latura creativă cu materie primă la discreţie. Tot astfel putem indentifica mai uşor lucrurile toxice şi periculoase care nu au ce căuta aruncate în natură şi de care ar fi bine să ne ferim pe cât posibil să le achiziţionăm – folosim.
Am inserat câteva fotografii cu lucrările echipei, lucrări menite să îi inspire pe participanţii la provocări. M-am gândit că pozele pot vorbi de la sine şi vă puteţi forma mai usor o părere despre activitatea noastră. Noi nu inventăm roata – ne dorim doar să reamintim anumite obiceiuri bune care, poate, în ritmul alert în care se desfăşoară viaţa şi sub impactul schimbărilor continue, au fost uitate, neglijate.. sau trecute cu vederea.
Vă mulţumesc pentru că timpul acordat. Pe curând!