Această jucărie amuzantă poate fi ataşată la un magnet sau la un ac de siguranţă. De altfel, poate fi folosită şi prin lipirea pe o ramă de fotografie din lemn – doar trebuie să o lipeşti!

Pentru acest articol sunt necesare următoarele: o jumătate de pahar de sare, un pahar de făină, jumătate de pahar de apă, o scobitoare, vopsea acrilică (de exemplu noi am folosit maro şi bej), o pensulă, lipici instant şi litere de alfabet de dimensiune mai mică. Opţional un magnet sau un ac de siguranţă.

depurtat.ro

Cum se fabrica?

Amestecaţi sarea cu făină şi cu apă într-un bol. Dacă aluatul devine lipicios, mai adăugaţi făină, linguriţă cu linguriţă până când aluatul devine un material uşor maleabil. Acordaţi atenţie să nu lăsaţi să se usuce întrucât forma în final va crăpa.

Luaţi în mână o bucăţică de aluat şi amestecaţi până când creaţi o bilă. Odată omogenizată, aşezaţi-o pe o hârtiuţă de prăjitură şi presaţi uşor până când fundul acesteia va deveni plat. Luaţi apoi o bucăţică mică de aluat şi creaţi padela vâslei. Ataşaţi această padelă pe canoe.Rupeţi scobitoarea în două, iar o bucată o introduceţi la capătul padelei pentru a crea o vâslă.

Băgaţi apoi la cuptor obiectul la app 120 grade Celsius pentru o perioadă de 1,5 – 2,5 ore până când aluatul se usucă complet. După ce scoateţi canoe din cuptor şi îl lăsaţi să se răcească, puteţi începe să vopsiţi vâsla şi scobitoarea cu culoarea maro, iar canoe-le cu vopsea bej. Lăsaţi apoi să se usuce.

Lipiţi literele de alfabet pe canoe, personalizând un text (de exemplu, numele dumneavoastră, canoe, echipa dvs. preferată, etc). Odată ce literele sunt lipite iar adezivul s-a uscat puteţi ataşa magnetul pe canoe-le creat.

Câteva sfaturi:

– puteţi folosiţi orice culoare pentru a vopsi canoele, de ex. culorile echipei dvs. preferate;

– dacă nu aveţi litere, puteţi să scrieţi cu un marker permanent după ce s-a răcit articolul scos din cuptor, sau înainte de a îl pune la copt să inscripţionaţi un text cu ajutorul scobitoarei.

– aluatul din sare nu îşi păstrează calităţile mai mult de câteva zile (şi acestea dacă este ţinut într-o cutie). Puteţi însă să faceţi din nou pe baza formulei: apă, făină, apă în proporţiile 1 / 2 / 1.

noriel.ro