cu ardei, dovlecei şi pătlăgele verzi umplute

Ingrediente: 1/2 kg carne, 1-2 oase, 3 ardei graşi, 1 dovlecel, 3 pătlăgele verzi, 2 linguri orez, 1/2 kg roşii, 2 cepe, 2 ouă, sare, piper, 1/2 l borş, 1,5 l apă.

depurtat.ro

Mod de preparare: Se curăţă ardeii, pătlăgelele şi dovlecelul (acesta din urmă se taie în două), li se scoate miezul, apoi se umplu cu tocătură preparată din carne trecută prin maşină şi amestecată cu orez, sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt. Se pun la fiert oasele cu apă şi sare ; după ce au fiert 1,5-2 ore, se strecoară. Se aşază oala din nou la foc, se adaugă o ceapă tocată mărunt şi verdeaţă. Cînd fierbe în clocote, se aşază încet legumele umplute cu carne şi se lasă să fiarbă la un foc slab, pentru ca să nu se sfărâme. Când carnea din umplutură este aproape fiartă, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi sâmburi şi tăiate felii şi borşul clocotit şi spumat. Borşul se drege cu două gălbenuşuri şi se serveşte cu leuştean şi pătrunjel verde tocat mărunt.

Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina şi laptele care a fost fiert împreună cu vanilia. Se toarnă amestecul peste mere şi se pun din nou în cuptor.

Albuşurile se bat spumă, se amestecă cu nucile şi cu marmelada şi apoi se toarnă peste compoziţia care între timp s-a copt. Se mai ţine budinca la cuptor 4-5 minute.

Budinca se scoate pe o farfurie şi se serveşte tăiată în felii. Se poate servi călduţă dar e mult mai gustoasă rece.

noriel.ro