“Eu sunt Otilia-Maria, mamă şi de ceva ani bunica a trei nepoţi adorabili, de 1,6 şi respectiv 11 ani. Şi care este rolul bunicilor ? – Vă spun eu, acela de a da în mintea copiilor !!!! – Aşa că eu, m-am conformat. Marele meu noroc, dacă pot sa spun aşa,a fost acela că pasiunea mea (tricotatul) s-a încadrat în preferinţele lor.

 

depurtat.ro

Practic eu lucrez de cand mă ştiu. Atunci, demult, cand învăţam eu să tricotez nu ştiam că într-o zi pot vedea în magazin haine de schimb pentru păpuşi. Prima păpuşă şi poate…. singura pentru multe fetiţe din acele vremuri… însă şi noi eram nişte “păpuşi”, cum ne alintau mamele sau bunicile noastre.

 

Şi nouă ne plăcea să ne schimbăm de câteva ori pe zi cu alte şi alte hăinuţe, să ne prindem părul într-o codiţă sau să-l împletim. Aşa că ideea de a croi, coase şi apoi croşeta sau împleti haine pentru păpuşi nu a fost departe.

 

La început o priveam pe mama/bunica, am tot încercat până când m-am trezit singură lucrând, mai întai pentru mine, apoi pentru prietene, fiicele mele şi chiar nepoatelor. Deşi este destul de greu să lucrezi la asemenea dimensiuni îţi dă o satisfacţie maximă, când vezi ochii fetiţelor cum se umplu de bucurie că pot să-şi gătească păpuşile, ba chiar să le asorteze cu hainele lor.

Ştiu că pentru mulţi părinţi poate nu li se pare ceva atrăgător să cumpere hăinuţe pentru păpuşi… da sună aiurea, dar le-aţi intrebat pe ele, pe fetiţe: “cum ar fi să ai o garderobă pentru păpuşa ta?” Cred că răspunsul de foarte multe ori este total diferit de al dumneavoastră. Aşa că lăsaţi-vă copiii să mai copilărească un pic, să se joace cu păpuşi… Jucaţi-vă şi dumneavoastră! Cum vă simţiţi? Nu-i aşa că vă atrage să asortaţi micile hăinuţe?

 

De fel eu sunt o persoană practică şi hăinuţele de păpuşi sunt create pe aceasta idee. Joaca copiilor este „treaba” lor cea mai serioasă iar aceste hăinuţe răspund cerinţelor lor – sunt foarte rezistente, sunt create pentru un regim de folosire intensiv, nu se şifonează, se pot spăla fără probleme şi mai toate rochiţele sunt prevăzute cu năsturaşi (lucru extrem de important pentru fetiţe).”

Mai multe produse puteţi regăsi aici iar informații “direct de la sursă” puteți socilita la adresa de mail: nedelcu_otilia[@]yahoo.com

noriel.ro