Nu este zi în care să nu îţi propui anumite limite sau scopuri prin care să îţi oferi linişte sufletească, fericire şi capacitatea de a merge mai departe lăsând în urmă şicanele din viaţa de zi cu zi. Binențeles că ceea ce eşti îţi defineşte gândurile și acțiunile și nu vei avea niciodată șansa de a lua totul de la zero. Însă,  îţi poţi spune că astăzi este finele unei perioade și începutul unei alteia. Însă, înainte de a începe acest proces ar trebui să vă uitați în urmă și să renunțăți la anumite acțiuni și atitudini ce vă limitează și îngrădesc noul vostru drum, întrucât atunci când veți înceta să alergați după lucruri mai puţin importante sau care vă trag înapoi, lucrurile care cu adevărat contează vor avea şansa de a vă ieși în cale. Prin urmare, mai jos sunt 30 de cadouri pe care le puteţi dărui vieţii dvs:

 

depurtat.ro
Nu pierde timpul cu vampirii fericirii tale

Dacă cineva te vrea în viața lui îți va face loc pentru tine, nu trebuie să te lupți pentru a fi în postul de prieten. Niciodată nu încerca să crești în ochii cuiva dacă acea persoană nu îți recunoaște valoarea propriului tău EU.  Și nu uita că nu contează cei ce îți sunt alături când îți este bine, ci cei ce te susțin din spate atunci când ai nevoie de suport.

 

Înfruntă-ți problemele

În mod sigur acest lucru nu este ușor. Nu există nicio persoană capabilă sa gestioneze imediat fiecare lovitură pe care o primește. Nu este obligatoriu să rezolvăm problemele instant. Nu așa suntem construiți. De fapt, suntem construiți să ne enervăm, supărăm, întristăm, rănim, întrucât scopul în viaţă este acela de a înfrunta problemele, să învăţăm să ne adaptăm şi să rezolvăm problemele pe tot parcursul vieţii noastre.

 

Nu te minți!

Poți să minți pe oricine, dar nu te poți minți pe tine însuți. Viețile noastre se pot îmbunătăți doar atunci când riscăm, si primul lucru pe care trebuie să îl facem este să fim sinceri cu noi înșine.

 

Nu îți plânge de milă

Cel mai dureros lucru este să te implici intr-o relație atât de mult, încât să uiți că și tu ești la fel de special ca și persoana iubită. Da, ajută-i pe alții, dar ajută-te si pe tine. Dacă există un moment în care să îți urmezi pasiunea și să faci și ceva pentru tine, atunci acel moment este acum.

 

Nu mai renunța la nevoile tale

Cel mai dureros lucru este să te pierzi într-o relație, în care iubești pe cineva atât de mult încât uiți că și tu ești specială la rândul tău. Da, ajută-i, fii alături și susține pe cei ce îți sunt apropiați însă ajută-te și pe tine. Dacă vei avea o nouă ocazie prin care să îți urmărești pasiunea și să faci ceva ce contează pentru tine, nu o rata!

 

Nu încerca să fii altcineva decât cine esti cu adevărat

Una din cele mai grele încercări în viață este aceea de a fii tu insuți intr-o lume care încearcă sa te asemene celorlalți. Întotdeauna va exista cineva mai frumos, mai deștept, mai tânăr, dar niciodată nu va putea să fie –TU-. Nu te schimba ca ceilalți să te placă. Fii tu însuți și  persoane potrivite te vor iubi pe TINE.

 

Nu trăi în trecut

Nu poți începe un nou capitol în viața ta dacă le retrăiești la nesfârșit pe cele anterioare.

 

Nu-ți fie teamă că vei greși

Când faci ceva și rezultatul nu este cel pe care l-ai așteptat, este de zece ori mai productiv decât să nu faci nimic. Fiecare succes are un traseu de câteva eșecuri în spate, și fiecare greșeală este un pas înainte spre succes. Vei sfârși regretând lucrurile pe care nu le-ai făcut mai mult decât cele pe care le-ai facut.

 

Nu te mai învinovăți de greșeli trecute

Poate că am iubit o persoana ce nu merita, poate plângem datorită unor lucruri pe care le regretăm, dar indiferent de cum au fost acestea, trebuie să învățăm și din greșeli. Acestea ne îndrumă către persoanele care merită, către modalități noi de a face bine. Toți greșim și toți regretăm unele lucruri din trecutul nostru. Dar tu nu ești greșeala ta, tu nu ești războiul cu trecut, tu ești aici și acum, și ai puterea de a îți modela prezentul și viitorul. Fiecare lucru care ți s-a întâmplat în trecut te pregătește pentru momentul ce va veni.

 

Opreşte încercările de a-ţi cumpăra fericirea

Multe din lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Însă, lucrurile ce ne fac fericiţi cu adevărat sunt exclusiv gratuite: dragostea, râsul şi să facem totul cu pasiune.

 

Nu căuta fericirea doar la ceilalţi

Dacă nu eşti fericită cu tine, înlăuntrul tău, atunci nu vei fi fericită pe termen lung cu nicio altă persoană. Trebuie să îţi creezi stabilitate în gândurile şi sentimentele tale înainte de a le împărţi cu ceilalţi.

 

Nu sta mult pe gânduri

Nu te gândi prea mult întrucât este posibil să creezi probleme care la început nu existau. Evaluează situaţiile însă ia decizii decisive. Dacă refuzi să te confrunţi cu problemele acestea nu se vor schimba, să progresezi înseamnă să rişti un pic. Nu vei ajunge sus dacă nu pui piciorul pe prima treaptă!

 

Nu te mai gândi că nu eşti pregătită

Nimeni nu se simte sigur pe el şi pregătit când apare o oportunitate. Majoritatea oportunităţilor măreţe din viaţa noastră ne forţează să ieşim din spaţiul nostru de confort, din limitele pe care ni le impunem, prin urmare este OK să evoluezi chiar dacă pe un teren ce pare nesigur la început.

 

Nu te implica în relaţii datorită unor motive greşite

Relaţiile trebuiesc alese cu grijă. Este mult mai bine să fi singură decât într-o relaţie proastă. Nu trebuie să te grăbeşti, dacă ceva a fost dat să fie, atunci va fi la momentul potrivit, cu persoana potrivită. Implică-te când eşti pregătită nu atunci când eşti singură.

 

Nu spune nu noilor relaţii datorită unora eşuate

În viaţă vei realiza că fiecare persoană cu care te întâlneşti are propriul ei scop. Unii te vor testa, alţii se vor folosi de tine, alţii te vor învăţa. Însă cel mai important lucru: unii te vor face să dai tot ce ai mai bun în tine, te vor ajuta să fii tu!

 

Nu te mai întrece cu toată lumea

Nu te îngrijora că alţii reuşesc să se descurce mai bine decât tine. Concentrează-te în a îţi doborî propriile recorduri zi de zi. Succesul este o luptă între TINE şi TU ÎNSĂŢI.

 

Nu mai fi geloasă pe ceilalţi

Gelozia este modalitatea prin care numeri realizările celorlalţi în detrimentul realizărilor tale. Întreabă-te cât mai des “Ce am eu şi ceilalţi îşi doresc să aibă?”

 

Nu te mai plânge. Să nu îţi fie milă de tine

Suişurile şi coborâşurile din viaţa ta au un motiv – îţi modelează calea şi direcţia drumului tău în viaţă. Poate că nu poţi vedea, prevedea şi înţelege tot ceea ce se întâmplă şi asta este al naibii de greu, însă, gândeşte-te la hop-urile pe care le-ai trecut, vei vedea că de fiecare dată ai mers mai departe, te-au făcut o persoană mai bună sau mai puternică. Aşa că zâmbeşte! Arată tuturor că astăzi eşti mai experiementată ca ieri, şi că mâine indiferent de ce se întâmplă astăzi vei fi mai puternică.

 

Nu purta pică. Iartă!

Nu îţi petrece viaţa cu ranchiună în suflet. Vei ajunge astfel să te răneşti singură mai mult decât pe persoanele pe care le urăşti. A ierta nu înseamnă să spui “Este OK ce mi-ai făcut”, ci “Nu voi lăsa ca ceea ce mi-ai făcut să îmi strice fericirea pentru totdeauna”. Iertarea este răspunsul, lasă să treacă, caută pacea, vei fi astfel liberă de sentimente negative. Şi nu uita, iertarea nu este doar pentru ceilalţi este şi pentru tine. Dacă trebuie, iartă-te, mergi mai departe şi fă mai bine data viitoare.

 

Nu îi lăsa pe ceilalţi să te coboare la nivelul lor

Refuză să fi atrasă în standarde scăzute doar pentru a te acomoda alături de persoane ce refuză să ridice ştacheta sistemului lor de valori.

 

Nu mai pierde timpul explicându-te celorlalţi

Prietenii nu au nevoie de explicaţii, iar cei ce îţi sunt duşmani nu te vor crede oricum. Dacă crezi cu adevărat în inima ta că ce faci este lucrul corect, atunci fă-o!

 

Ia pauze mai dese

Timpul oportun în care să iei o pauză este atunci când crezi că nu ai timpul necesar. Dacă faci tot timpul acelaşi lucru, atunci vei primi de fiecare dată aceleaşi lucruri.   Câteodată trebuie să te distanţezi un pic pentru a vedea lucrurile în ansamblu, pentru a putea lua decizii corecte şi pentru a îţi reconfirma scopul.

 

Nu subestima frumuseţea micilor momente plăcute

Bucură-te de lucrurile plăcute chiar dacă par neînsemnate. Într-o zi vei ajunge la concluzia că acestea reprezintă de fapt lucrurile importante. Cele mai frumoase momente ale vieţii sunt acelea în care zâmbeşti la lucruri neînsemnate alături de cei dragi.

 

Nu mai încerca să faci totul perfect

Realitatea nu răsplăteşte perfecțiunea ci pe cei care fac lucrurile să meargă. Un părinte perfect nu există, așa că fi un părinte real alături de copilul tău.

 

Nu urma calea ușoară 

Viața nu este ușoară, mai ales atunci când vrei să duci la bun sfârșit ceva ce merită. Nu căuta scăparea și drumul lin. Fă ceva extraordinar de care să fi mândră.

 

Nu te comporta ca și cum totul este OK atunci când nu este OK

Este normal să izbucnești câteodată în niște crize. Nu trebuie tot timpul să te autocontrolezi și să pretinzi că eşti puternică, nu de fiecare dată trebuie să spui că totul merge bine. Nu te mai gândi la ce cred ceilalți, poţi să plângi atunci când simți că este necesar, este sănătos să verși câteva lacrimi. Cu cât o faci mai repede cu atât mai repede vei putea să zâmbești sincer din nou.

 

Nu mai da vina pe ceilalți pentru problemele tale

Măsura în care vei reuşi să îţi îndeplineşti visele este în strânsă legătură cu măsura în care vei reuşi să iei în mâinile tale responsabilităţile vieţii tale. Când îi acuzi pe ceilalţi de ceea ce ţi se întâmplă îţi refuzi responsabilităţile dând celorlalţi putere asupra vieţii tale.

 

Nu trebuie să fi totul pentru toţi

Să faci asta este nu doar imposibil însă te va consuma deplin. Să faci pe cineva să zâmbească însă poate schimba lumea. Poate nu chiar întreaga lume, dar cu siguranţă întreaga lume a lui. Concentrează-te asupra celor care merită şi focusează-te pe rezultatul maxim.

 

Nu te mai îngrijora atât de mult

Să te îngrijorezi nu va da la o parte problemele zilei de mâine, ci va da îndepărta din bucuria zilei de azi. O modalitate prin care poţi verifica dacă merită să îţi îndrepţi atenţia şi grijile asupra unui lucru este să te înrebi dacă lucrurile la care te gândeşti vor mai conta peste o lună, peste trei sau peste un an. Dacă nu … atunci nu merită să te îngrijorezi.

 

Lasă drobul de sare în pace. Uită-l

Îndreaptă-ţi atenţia asupra a ceea ce vrei să se întâmple. Gândirea pozitivă este prefaţa fiecărei poveşti de succes. Dacă te trezeşti în fiecare dimineaţă cu gândul că astăzi se va întâmpla ceva minunat, şi eşti atentă să găseşti acest lucru, vei vedea că se întâmplă.

 

Nu fi nerecunoscătoare

Indiferent cât de bună sau rea este, trezeşte-te mulţumind pentru fiecare zi din viaţa ta. Undeva, în altă parte, cineva se luptă disperat pentru a şi-o salva. În loc să te gândeşti la ce îţi lipseşte gândeşte-te la ce ai tu şi tuturor le lipseşte.

noriel.ro