Unde te poţi bucura mai mult de culorile toamnei decât într-o grădină botanică? Grădina Botanică “D.Brandză” a Universităţii din Bucureşti doreşte să vă încânte şi anul acesta, invitându-vă în zilele de 20-21 octombrie 2012 la a IV-a ediţie a evenimentului “Culorile toamnei”. Grădina Botanică “Dimitrie Brândza” a Universităţii din Bucureşti sărbătoreşte în acest an 150 de ani activitate. Înfiinţată în anul 1860, în timpul domniei lui Al. I. Cuza, Grădina Botanică din Bucureşti este o instituţie de cultură, educaţie şi cercetare, un factor activ în procesul general de conştientizare a relaţiei dintre om şi natură, prin prisma necesităţii conservării diversităţii vegetale.

 

depurtat.ro

Anul acesta vor beneficia de ajutorul voluntarilor din cadrul proiectului “Grădina Copiilor”, realizat de Asociaţia Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică prin programul de finanţare Spaţii Verzi Urbane derulat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

 

Atelierele şi vizionarea expoziţiilor este gratuită, plătindu-se doar intrarea în grădina botanică. Taxa de intrare este de 5 lei/ adult şi 2 lei/elevi, studenţi şi pensionari.

 

– Expoziţie de aranjamente florale – pe peluza din faţa Serelor de Expoziţie (8,00-18,00)
– Expoziţie de fructe şi seminţe – la Centrul de Educaţie Ecologică (10,00-16,00)
– Ateliere de creaţie (sâmbătă, între 10,00-12,00):
– Atelier de realizare de figurine din fructe, seminţe şi legume – Grădina Copiilor
– Atelier de pictură ( se vor picta/colora diferite fructe decupate din carton ce apoi vor fi expuse) –Grădina Copiilor
– Atelier de colaje din frunze presate şi seminţe – Centrul de Educaţie Ecologică

 

Grădina Botanică adăposteşte colecţii documentate de plante vii şi conservate care reprezintă un suport deosebit de important pentru studenţii facultăţilor de biologie, farmacie, medicină veterinară, dar şi pentru preşcolarii, şcolarii, adulţii care vin aici să înveţe despre natură, de la natură. Un rol important revine Grădinii Botanice în cercetarea ştiinţifică, studiile desfăşurate aici fiind orientate spre conservarea diversităţii vegetale, aclimatizarea speciilor exotice şi taxonomie.

 

Grădină Botanică “D. Brândză” oferă locuri excelente pentru recreere, puncte de atracţie deosebite turiştilor:
–  serele vechi, construite în 1891 şi incluse în patrimoniul naţional;
– muzeul, tot clădire de patrimoniu, care adăposteşte colecţii interesante de plante conservate, dar şi un număr impresionant de aquarelle reprezentând imaginile unor plante autohtone sau exotice;
–  zona cascadei cu grupul de chiparoşi de baltă şi alte conifere;
–  arborii seculari (frasin, stejar) rămaşi aici ca dovadă a vegetaţiei de odinioară a luncii Dâmboviţei.

 

De asemenea, în Grădina Botanică se organizează evenimente, expoziţii (Flori…de Florii, Culorile toamnei, Roadele toamnei), programe de educaţie ecologică (Şcoala naturii).

 

noriel.ro