Dacă nu eşti invitatul sau organizatorul unei petreceri de Halloween, trebuie să găseşti o modalitate prin care să sperii spiritele rele! Îţi propunem câteva locuri ce organizează anul acesta petreceri de Halloween mai mult sau mai puţin fioroase! Asa ca, pregateste-ti recuzita si costumul de Halloween si … incaleca pe-o matura … si la drum (!?).

Hanul lui Manuc – Sweet Fest, ora 10-19, 27 şi 28 Octombrie

Varietate de dulciuri şi poveşti de groază. La târg, vizitatorii vor găsi dulciuri şi delicatese din cele mai variate: de la prăjituri delicioase de casă şi cozonac, tarte, miere de albine, specialităţi internaţionale, baclava, ciocolată cu condimente şi brioşe până la praline belgiene fine, zeci de sortimente de ceaiuri, cafea proaspăt prăjită şi esenţe naturale. Cei interesaţi vor lua parte la demonstraţii culinare în care vor descoperi secretele unor dulciuri preparate pe loc, iar cei mici vor fi pictaţi pe faţă, într-o atmosferă de Halloween. Accesul este gratuit.

depurtat.ro

 

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa – Ateliere de Halloween

27 Oct ora 16:00 – 18:00. În cadrul acestor ateliere, cei mici vor crea decoraţiuni caracteristice acestei sărbători, pe care le vor pastra şi care îi vor ajuta să reproducă atmosfera specifică Halloween-ului chiar în camerele lor. Atelierele de Halloween îşi propun dezvoltarea creativităţii, cultivarea simţului estetic al copiilor şi, de ce nu, iniţierea acestora în delicata artă a decoupage-ului şi a quilling-ului.

Pentru a pastra ceva din sarbatoarea Hallowen-ului, de-a lungul unui intreg an, sunteti asteptati sa decorati un ceas de perete, cu ajutorul decoupage-ului. Costul de participare  140 lei/participant.

 

Hobby Caffe pentru copii, 28 Octombrie, ora 13:00

Halloween-ul este o sărbătoare adorată de copii, deoarece implică numeroase activităţi amuzante cum ar fi decorarea dovlecilor şi deghizarea în fantome şi vrăjitoare. Aşa că ce mai lipseşte pentru a fi o zi plină de amuzament? Costumele speciale pentru copii, care să vă transforme micuţul sau micuţa într-o vrăjitoare simpatică sau într-o fantomă plină de energie şi personalitate! Hobby Cafe te invită duminica, 28 octombrie, ora 13:00 la petrecerea de Halloween pentru copii! Iată ce i-am pregătit celui mic: carnaval, o grămada de jocuri, pensule şi creioane colorate, vopsele pentru face painting, dovleci şi alte obiecte specifice acestei sărbători, multe surprize. Costul unui bilet de intrare este 50 lei/ copil. Preţul include materialele de lucru şi o ciocolată caldă, o băutură răcoritoare şi un croissant cu unt. Costumele de carnaval NU sunt asigurate de Hobby Cafe. Nu există limită de varstă. Str. Negustori Nr. 34.

Tot în această perioadăm puteţi participa şi la programul pentru familii cu copii mici în Colecţia de Artă a soţilor Macovei: Balul Tărtăcuţelor.

Clubul Rita Veverita

Miercuri, 31 octombrie, de la ora 18 pana la ora 20, Hopa Sus şi Rita Veveriţa vă invită la o petrecere de Halloween, animată de două personaje: Dovlecelul şi Vrăjitoarea. Ele vor oferi tuturor copiilor figurine din baloane modelabile şi îi vor transforma cu ajutorul face-paintingului în dovlecei şi vrăjitoare, bufniţe şi lilieci, şi alte multe personaje ‘înfricoşătoare’. Cost intrare: 50 lei/copil (părinţii nu plătesc bilet). Înscrieri în limita locurilor disponibile. București, Sector 3, Str. Intrarea Horbotei nr. 12, bl. 2, parter.

 

Balul Tărtăcuţelor. 27 octombrie – 18 noiembrie 2012

Familiile cu copii de 2-10 ani sunt invitate la marele Bal al Tărtăcuțelor care va avea loc în urmatoarele zile de sâmbătă și duminică în primitoarea casă a colecționarilor Ligia și Pompiliu Macovei din str 11 Iunie, nr 36-38. Ținuta nu este obligatorie, dar se impun veselia, cheful de joacă și imaginația care vă vor ajuta să descoperiți o casă specială de epocă, plină de picturi celebre semnate de cei mai importanți artiști ai țării: Ioan Andreescu, Theodor Pallady, Nicolae Tonița, Gheorghe Petrașcu și alții. Așadar Asociația De dragul artei vă propune o nouă locație și un nou concept de program de educație creativă în care vizita interactivă va fi plină de povești cu prințese mofturoase și prinți dansatori iar o parte din obiectele colecționate de soții Macovei vor prinde viață și vor povesti despre personaje și obiceiuri de odinioară din interioarele somptuoase ale casei. La atelier se vor construi personaje de bal sau accesorii absolut necesare participării la acest eveniment: calești, felinare și alte surprize.

Programele se desfăşoară după următorul orar:

 • sâmbată,  27 octombrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
 • sâmbată,  27 octombrie, ora 11.30, familii cu copii de 6- ani
 • duminică, 28 octombrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
 • duminică, 28 octombrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
 • sâmbată, 3 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
 • sâmbată, 3 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 6-10 ani
 • duminică, 4 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
 • duminică, 4 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
 • sâmbată, 10 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
 • sâmbată, 10 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 6-10 ani
 • duminică, 11 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
 • duminică, 11 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de  4-6 ani
 • sâmbată, 17 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
 • sâmbată, 17 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 6-10 ani
 • duminică, 18 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
 • duminică, 18 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul:programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor). Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.  Asociatia De dragul artei îşi propune dezvoltarea creativităţii si încurajarea curiozităţii naturale ale copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.

 

În cazul în care poţi lăsa copilul la bunic, bunică, dădacă sau de ce nu soţului :D, te poţi distra în următoarele locuri:

 

The White Rabbit and the Black Magic

În 27 Octombrie începând cu ora 20:15 eşti invitată la Sala Polivalentă la o petrecere de Halloween cu stil. Vor avea loc proiecţii de film, petreceri cu muzică şi o poveste despre monştri şi vârcolaci. Printre artiştii care vor participa la eveniment şi care vor întreţine atmosfera se numără Coki, MC Strategy, Chimie şi Freqax. Biletele pot fi achiziţionate în avans de pe myticket.ro sau de la Sala Polivalenta. Achiziţionate înainte de eveniment, preţul biletelor va fi de 30 ron/bucata. Dacă vor fi cumparate în seara evenimentului de la intrare, biletele vor avea preţul de 45 de ron. Noaptea de Halloween incepe cu un calup de 14 filme de animaţie şi ficţiune ce însumează o oră şi jumătate de proiecţie. Filmele vor putea fi vizionate în foaierul Sălii Polivalente începand cu orele 20.15, pentru ca de la orele 22.00 Sala Polivalenta să îşi deschidă porţile sălii mari pentru cea mai mare petrecere de Halloween.

 

Chaos Venue – Rock Halloween, ora 23:00, 27 Octombrie

Alege un costum care să te reprezinte şi hai la Rock Halloween. Aici vei avea parte de un concert susţinut de artişti precum White Walls, Goodbye To Gravity, Perfect Zero For Infinity , Post Hardcore/Scream’o/Punk etc. Dincolo de concert, organizatorii pregătesc decoruri inedite, face painting, concursuri şi multe cadouri. Pretul unui bilet este 15 lei. Adresa: Str. Turturelelor nr. 11

 

Palatul Bragadiru – Poveste de Halloween, ora 22:00, 27 Octombrie

La Sala de Bal a Palatului Bragadiru, vei avea parte de o poveste de Halloween cu adevărat spectaculoasă. Petrecerea va avea ca tematica perioada prohibiţiei, iar ţinutele pentru petrecere trebuie sa specifice anilor ’20, ’30. În cadrul petrecerii vei avea parte şi de un show special de flair & mixologie prezentat de cei de Luca Valentin şi Ionut Ivanov. La final, va avea loc şi un concert sustinut de Derrick Carter.

Shakespeare Halloween, 26 şi 27 Octombrie, de la 22:00

Buhuhu! Vine iar Halloween-ul, iar noi îl aşteptăm înarmaţi cu un decor de o să vă ingheţe sângele… asta daca va mai curge sânge prin vene şi nu aţi devenit deja zombie, vampiri sau vârcolaci. Oricum aţi fi, în acest weekend veţi ieşi cu siguranţă la bântuit şi veţi avea nevoie de un loc în care să vă simţiţi în largul vostru, printre alţi monştrii la fel de răi. Aşadar, pe 26 şi pe 27 octombrie, de la ora 22:00, Shakespeare Bar devine un loc de groază şi organizează un weekend cu adevărat horror. Muzica va fi pe măsura aşteptărilor, la fel şi cocktail-urile speciale. Pregătiţi-vă costumele, machiajul şi accesoriile, pentru că Shakespeare Bar vă aşteaptă la cel mai tare weekend de până acum. Mai mult, la miezul nopţii, atât în noaptea de 26 spre 27 octombrie, cât şi în cea de 27 spre 28, oferim şampanie şi shot-uri Dracula din partea casei! Intrare liberă.

Ageless Club – Halloween Party, 31 Octombrie, ora 19:00

De Halloween, Ageless club vă invită la o petrecere care va aminti de felul în care această sărbătoare a prins viață. Pe vremea celțior, o astfel festivitate marca sfârşitul unui ciclu de viață şi începutul unui alt nou ciclu. În seara de Halloween se consumau fructele şi legumele culese din recolta anului şi se sacrificau animale. Tot atunci, sufletele celor care au murit în anul respectiv îşi începeau călătoria în iad şi focurile ardeau în onorea acestora. Era momentul în care zânele, demonii şi fantomele îşi făceau apariția. De dragul tradiției, gazdele petrecerii de Halloween vă aşteaptă să apăreți în postura preferată, aşa că cine vrea să exprime adorația pentru demoni va purta mască, ori va aduce dovleci sculptați, sau orice fel de costum sau obiect în cinstea Lordul Întunericului şi a spiritelor favorite, putând de asemenea onora invitația aducând doar propriul trup. Atmosfera păgână, visătoare, macabră, morbidă, veselă şi înfricoşătoare se va simți pe deplin grație muzicii, playlistul listând piese ale clasicilor Misfits, Black Sabbath, King Diamond, Necrophagia, Christian Death, Bauhaus, Wednesday 13, The Cure, Killing Joke, iar ochii vor fi tulburați de scene smulse din Suspiria, The Wicker Man, Santa Sangre, Phenomena, Alucarda şi aşa mai departe. În loc de bilet de intrare, invitații trebuie să aducă bomboane pentru a ademeni spiritele. Adresa: Calea Şerban Vodă nr 213.

 

Halloween Party – Hard Rock Cafe, ora 21:00, 31 Octombrie

Unde? Hard Rock Cafe, Parcul Herăstrău lângă Muzeul Satului, Şoseaua Kiseleff 32

În cadrul petrecerii The Green Fox ft. Alin Văduva & Cristina Vasiu vor susţine un concert. Hituri precum “Unchain My Heart” – Joe Cocker, “Blue Suede Shoes”- Elvis Presley, “YMCA” – The Village People sau “Let Me Entertain You” – Robbie Williams, se vor face auzite în interpretarea unor voci care au fermecat o ţară întreagă: Alin Văduva (câştigătorului locului 2 la prima ediţie X Factor) şi Cristina Vasiu (finalista de la Vocea României). Preţul unui bilet de intrare este de 25 lei. Cine? Tu, restul şi The Green Fox Band.

 

Planters Hollywood Halloween , 31 Octombrie, ora 22:00

Miercuri, 31 octombrie 2012, de la ora 22:00, Club Planters din Bucureşti vă invită la Halloween Party. Printre vrăjitoare şi vrăjitori, DJ Mercore se va ocupa de muzică. Intrarea este liberă. Strada I.D. Mendeleev nr.8 (lângă Piaţa Amzei)

noriel.ro