Lecţii demonstrative si tutoriale prin intermediul jucariilor de construcţie Lego, în perioada martie-decembrie, la MNIR. Lecţii demonstrative gratuite, menite să îi familiarizeze pe copii cu noţiuni din domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, prin intermediul construcţiilor de tip Lego, vor fi organizate gratuit de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în perioada martie – decembrie. Astfel, Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) va găzdui programul educaţional “Young Engineers – Provocarea Lego“, la sediul muzeului din Bucureşti, informează instituţia. Programul constă într-o serie de lecţii demonstrative gratuite, menite să îi familiarizeze pe cei mici cu noţiuni din domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, prin intermediul construcţiilor de tip LEGO.

Lecţiile se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani, iar participarea la acestea se face pe baza înscrierii prealabile la coordonatorul programului, Sauer Dan Gabriel, prin e-mail, la adresa gabriel@youngengineers.ro, sau telefonic, la numărul 0742.102.633. Atelierele se desfăşoară în zilele de luni, între orele 12.45 şi 14.15 sau 17.15 şi 18.45, sâmbătă, între orele 14.00 şi 15.30, şi duminică, între orele 11.00 şi 12.30, în condiţiile în care este reunit numărul minim de participanţi (10 copii). În funcţie de cererea existentă, se pot organiza lecţii şi în alte zile şi intervale orare agreate de comun acord.

depurtat.ro

Piesele Lego ale acestor programe sunt create pentru a ajuta participantii sa invete fizica si matematica intr-un mod intuitiv. Acest program de imbogatire a cunostintelor scolare introduce copiii de scoala elementara in principiile de baza ale matematicii si stiintei prin integrarea fundamentelor ingineriei cu programa scolara. Young Engineers pune la dispozitie o platforma de invatare stimulativa, bazata pe dezvoltarea abilitatilor motrice. Scopul educational este atins prin folosirea truselor cu piese Lego® si K’nex® concepute de oamenii nostri, demonstrand principiile stiintifice intr-un mod amuzant si accesibil; combinand experimentele care formeaza intuitia stiintifica cu povestile care capteaza imaginatia.

Jucarii si seturi de constructie Lego atat pentru copii cat si pentru adulti. Seturile de constructie Lego Super Heroes, Lego Hero Factory, Lego Ninjago (ce au aparut si pe micile ecrane intr-o serie animata), Lego Legends of Chima, Lego Duplo, pentru cei mai mici copii, Lego Star Wars pentru nostalgicii fani ai filmului Razboiul Stelelor, de la cele mai simple modele pana la cele mai sofisticate seturi de constructii, zeci de tipuri, modele si variatii Lego cu sute de posibilitati de a iti dezvolta imaginatia de-a lungul zeci de ore de experiente si joaca de calitate. Descopera lumea Lego, o lume fantastica cu personajele indragite din revistele de benzi desenate sau filme cu eroi precum Iron Man, Spider-man, Batman sau Avengers sau de ce nu creaza-ti propria planeta plina de roboti sau propriile orase cu infrastuctura Lego. Cele mai multe jocuri LEGO veti gasi aici.

noriel.ro