Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi baţi în continua­re până se dizolvă. În bezeaua obţinută, încor­porezi pe rând, ameste­când de jos în sus, gălbe­nuşurile şi făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua.

Ungi cu margarină şi tapetezi cu hârtie de copt baza unei forme detaşabile de tort. Torni compoziţia, o netezeşti şi coci blatul la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute.

depurtat.ro

Pui gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece, iar după 10 minute o dizolvi la bain- marie. Mixezi brânza cu iaurtul, zahărul pudră şi esenţa de vanilie, apoi torni în fir subţire gelatina călduţă. Baţi frişca. Opreşti pentru decor 6 jeleuri şi un sfert din frişcă. Pui apoi în cremă restul de frişcă şi jeleuri tăiate mărunt.

Tai blatul în 3 foi orizontale. Pe măsură ce asam­blezi tortul, le însiropezi cu compot de mandarine. Pe un platou aşezi primul blat, iar în jurul lui montezi inelul formei detaşabile, întinzi un strat de cremă şi presari 1/2 din jeleuri şi caise tăiate cubuleţe. Procedezi la fel cu al doi­lea blat. Acoperi cu al treilea şi presezi uşor tortul. Îl dai la rece pentru 2 ore.

Îndepărtezi inelul formei şi îmbraci tortul în frişca rămasă. Decorezi marginile cu 50 g ciocolată rasă.

Cu ajutorul unui cornet confecţionat din hârtie de copt, torni deasupra fire delicate de ciocolată topi­tă la bain-marie. Tot cu ajutorul cornetului dese­nezi pe o hârtie de copt antenele fluturaşilor, iar când s-au întărit, le des­prinzi cu grijă. Aşezi în formă de fluturi jumătăţi de jeleuri.

Completezi decorul cu arahide. Se păstrează la rece încă o oră și Poftă bună!

Ingrediente pentru blat

  • 8 ouă, câte 8 linguri zahăr şi făină, 1 lingură cacao, 1/2 plic praf de copt, 1 lingură margarină şi hârtie de copt pentru formă;

Ingrediente pentru cremă şi decor

  • 700 ml frişcă lichidă, 200 g brânză dulce, 250 g iaurt cu fructe, 2 plicuri gelatină, 4 linguri zahăr pudră, 2 linguriţe esenţă de vanilie, 100 g jeleuri de lămâie şi portocală, 7 caise confiate, 100 ml sirop din compot de mandarine, 100 g ciocolată, câteva arahide
noriel.ro