Ingrediente: Pentru ca supa să fie plăcută şi să conţină acele elemente tolerate de copil, este bine ca in ea să puneţi: 100 g de morcovi tăiat rondele (doi morcovi mijlocii), 100 g de albitură (pătrunjel, ţelină, păstârnac),  100 g de cartofi tăiaţi în cuburi • un dovlecel mic tăiat şi el în cuburi, roşie, un ardei gras, o ceapă coaptă, întreagă şi decojită, frunze verzi – salată verde, pătrunjel, spanac

Mod de preparare: Se fierb acoperite, la foc mic, în 700 ml de apă timp de 2 ore sau se pun cu 300-350 ml de apă în oala sub presiune şi se fierb 20-30 de minute. Se strecoară, se pasează morcovul, albitura, cartoful şi dovlecelul. Restul zarzavaturilor nu se dau sugarului până spre 7-8 luni (când vor putea fi pasate toate), dar pot fi consumate de adulţii din casă. După pasare, se adaugă o linguriţă de ulei de floarea-soare-lui, de porumb sau de măsline la 300 ml de supă de zarzavat, apoi se mai dă o dată în clocot. Pentru a proteja rinichii copilului, organe încă imature, sarea de bucătărie se adaugă în mâncare după vârsta de un an.

depurtat.ro
noriel.ro