noriel.ro

Păpădia este planta care răspândeşte o senzaţie de veselie pe câmpiile şi dealurile noastre, adunând în floarea ei delicată toată bunăvoinţa soarelui. Însă pe lângă bucuria culorii, păpădia constituie un remediu naturist de încredere.

Păpădia este bogată în vitaminele A, B, C, D, E şi în minerale precum potasiu, calciu, fosfor, fier şi sodiu, şi se utilizează pentru ameliorarea a nenumarate boli.

noriel.ro

 

Păpădia aduce sănătate în viaţa ta

 

Păpădia ajută la întarirea oaselor, fiind o sursă de magneziu, potasiu, calciu şi fier, şi este  indicata ca adjuvant în reumatism, artroză şi gută.

De asemenea, păpădia conţine bor, care favorizează creşterea nivelului de estrogen, protejând astfel organismul de osteoporoză. În acest sens, se pot consuma zilnic doua-trei ceşti de ceai de păpădie.

Dulceata de papadie

Păpădia este o sursă importantă de potasiu şi poate completa pierderile acestei substanţe datorate utilizării altor plante diuretice. Aceasta face ca păpădia să fie un diuretic sigur în cazurile de retenţie de apă.  Ceaiul din frunze de păpădii uscate este, de asemenea, un foarte bun laxativ.

Păpădia este un leac recomandat şi în bolile de ficat, chiar şi în unele cazuri de ciroză. Pentru hepatitele virale de tip A, B şi C, se consumă sucul din frunze pe stomacul gol, dimineaţa şi seara, pe o perioadă de trei luni. De asemenea, sucul de păpădie este indicat şi pentru ficatul leneş, afectat de consumul de alcool şi în insuficienţele hepatice.

Este, de asemenea, utilizată pentru afecţiunile pancreasului, stomacului, splinei şi rinichilor. Această plantă este utilizată şi în cazurile de anemie şi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Păpădia poate alina durerile reumatismale şi artrita.

Calculii de mici dimensiuni pot fi eliminaţi după o cură de o săptămână, în care se consumă zilnic trei pahare de suc de frunze de păpădie, pe stomacul gol. Pentru pietrele la vezica biliară, rezultate bune dă şi ceaiul din frunze uscate.

 

Fi uşoară ca o păpădie: Dieta cu păpădii

Ceaiul de papadie

Păpădia mai poate fi un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele:

Obezitatea – se beau trei ceşti de decoct concentrat pe zi.

Celulita – timp de şase săptămâni, se consumă trei linguri de suc obţinut din frunze de păpădie.

Modalităţile de preparare şi consum ale păpădiei sunt diverse:  infuzie, decoct, salată din frunzele tinere,  suc consumat imediat din tulpini, sirop de păpădie, dulceaţă de păpădie sau miere de papadie.Pistruii – pentru a estompa pistruii, se poate spăla faţa, de două ori pe zi, cu un decoct obţinut din 50 g flori de păpădie fierte într-un litru de apă. Acelaşi decoct poate fi folosit şi pentru combaterea acneei, a furunculozei, a varicelor, a cuperozei şi a altor afecţiuni dermatice.

 

Produse naturale de păpădie

Casa Hanu vă propune trei variante sănătoase de a utiliza această plantă.

Au pregătit cu drag delicioasa miere de păpădie, un fel de dulceaţă. Gustul este delicios şi se apropie incredibil de mult de gustul mierii de albine.

Dulceaţa este naturală, pregatită doar cu păpădie, zahăr şi lămâie. Mierea de păpădie poate acompania o felie de pâine prăjită, o limonadă rece sau un desert light din iaurt cu miere de păpădie şi fructe.

De asemenea, vă propun şi un ceai de frunze de păpădie, culese din zona nepoluată a Brebului. Face parte din proiectul Casa Hanu, prin care veţi avea posibilitatea să creaţi ceaiuri unice, ceaiuri personalizate, alegând singuri ce doriţi să conţină şi în ce proporţie. Vă invităm la o delicioasă ceaşcă de ceai.

Prin amabilitatea casahanu.ro “Cu dragoste, de la natură”

yves-rocher.ro