Chiar dacă eşti o persoana supraponderală, asta nu înseamnă că ar trebui să te izolezi social. Înseamnă pur şi simplu că ai o problemă cu greutatea. Da, este important să pierzi din kilograme pentru a arata bine, pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea şi pentru a-ţi dezvolta respectul de sine şi mândria de a fi tu însăţi. Odată ce pierzi din greutate va trebui să-ţi menţii această greutate. Vei învăţa cum să pierzi 5 kilograme într-o lună, cei drept, o pierdere a greutăţii lentă dar sigură cu aproximativ un kilogram pe saptămână.

Te vei simţi satisfăcută şi cu un plus de energie fără să mai fii deprimată. Majoritatea oamenilor se îngraşă mâncând ceea ce nu trebuie, nerespectând regula cea mai importantă a nutriției piramida alimentară. Schimbarea acestor obiceiuri proaste este cheia succesului pe termen lung. Informaţiile despre mâncarea potrivită sunt ceea ce ai nevoie. Când oamenii trăiau în peşteri nu ştiau nimic despre conservarea şi depozitarea mâncării, îşi petreceau tot timpul şi energia vânând şi pregătind mâncarea, tot ce aveau mâncau imediat fără a mai păstra pentru mai târziu. În loc să depoziteze şi să conserve mâncarea ei îşi depozitau şi îşi conservau energia în corpul lor sub forma grăsimilor care erau arse atunci când nu mai aveau mâncare. În fiecare an era absolut necesar pentru ei să-şi formeze un strat de grăsime în lunile calde ale anului, aceasta era singura modalitate prin care puteau să reziste în lunile de iarnă. Şi cum femeile năşteau de tinere aveau nevoie de și mai multă energie pentru susţinerea lor şi a copiilor lor, acest lucru însemnând că aveau o greutate mare. Chiar dacă nu mai trăim de mult în peşteri, am păstrat bazele aceluiaş mecanism de depozitare a grăsimilor.

depurtat.ro

Fiecare dintre noi s-a născut un număr concret de celule grase. Câte celule grase există în corpul tău depinde de genetică. Dacă numărul de celule grase din corpul tău este mare, poate strămoşii tăi au fost nişte oameni solizii, ceea ce este un lucru bun pentru ca asta înseamnă că au avut cea mai bună şansă de supravieţuire. Nu poţi niciodată elimina celule grase, dar din păcate le poţi înmulţi. Depinzând de ceea ce mănânci, corpul tău va genera noi celule grase. Şi ca şi în cazul celor cu care te-ai născut nu le vei putea elimina. Asta înseamnă că odată ce te îngraşi nu vei mai slăbi niciodată. Este posibil să micşorezi celule grase. Acest lucru se întâmplă când slăbeşti. Se ard grăsimile care sunt depozitate în celulule grase de dimensiuni mari. Imaginează-ţi că sunt nişte baloane, arzând grăsimile din interiorul lor are acelaşi efect ca şi cum ai lăsa să iasă aerul din balon.

Un program bun de eliminare a grăsimilor necesită un număr de restricţii care vor duce la un consum al unor alimente care conţin mai puţine calorii. Vei slăbi dacă mănânci mai puţin gras şi dacă eşti mai activă. Pentru garantarea unei perioade în care vei pierde din greutate şi apoi vei fi capabilă să-ţi păstrezi această greutate, trebuie să-ţi schimbi tipul de mâncare pe care o consumai, mâncare care să conţină mai puţine grăsimi dar să furnizeze în continuare vitamine, minerale, proteine, acizi garşi şi carbohidraţi, substanţe de care corpul tău are nevoie.

Dietele care se bazează pe mese cu calorii puţine te vor ajuta să slăbeşti rapid, dar nu vei reuşi să păstrezi această greutate mult timp. Acest lucru pentru că corpul uman este genetic protejază împotriva înfometării. În timpul înfometării corpul nostru îşi încetineşte metabolismul şi eliberează mai puţină energie astfel încât să putem rămâne în viaţă. O parte din creierul nostru numită hipotalamus, are setată o anumită greuatate a noastră. Aceasta este greutatea la care ne simţim confortabil. Hipotalamusul setează această valoare a greutăţii bazându-se pe nivelul cu care este obişnuit. Tinde să menţină greutatea constantă chair dacă valoarea este mai mare decât trebuie.

Atunci când eliminăm în mod drastic din cantitatea de mâncare cu care ne hrăneam, creierul gândeşte că suntem înfometaţi şi astfel încetineşte metabolismul. Apoi la puţin timp nu vom mai pierde kilograme. Explicaţia este că ne înfometăm şi ne simţim inconfortabil şi apoi vom mânca mai mult. Astfel dieta nu mai este eficientă. Cum putem compensa această încetinire a metabolismului? Răspunsul este că va trebui să schimbi valoarea nutritivă a alimentelor pe care le mănânci. Va trebui să elimini din calorii. Ceea ce este mai important, este faptul că cu cât reduci mai mult numărul caloriilor cu atât vei pierde mai multe kilograme.

Acesta este modul în care vei evita panica înfometării care se stabileşte în creierul tău. În acelaşi timp, vei reduce cantitatea de grăsimi din alimentaţia ta, înlocuindu-le cu grijă cu alimente bogate în nuteienţi dar cu un număr de calorii mai mic. Aceasta alimentaţie îţi va convinge creierul că primeşte toţi nutrienţi de care are nevoie. De fapt vei putea să mănânci mai multă mâncare şi să simţi mai bine, dacă consumi mai puţine grăsimi.

Legumele care asigură nutrienţi necesari şi conţin mai puţine calorii, îţi oferă o senzaţie de saturaţie un timp mai îndelungat şi sunt bogate în vitamine şi minerale, carbohidraţi şi proteine. Acestea îi permit corpului tău să ardă grăsimile depozitate în exces.

 

Mâncăruri care ard grăsimile

 

Mancaruri care ard grasimile. Mancaruri ce nu ingrasa.Fiecare din mîncărurile următoare sunt demonstrate clinic că ajută la pierderea greutăţii. Aceste mâncăruri trec peste simplul pas de împiedica adăugarea de grăsimi şi au o proprietate specială care îţi ajută corpul să topească kilogramele nesănătoase, îţi pot alunga apetitul pentru ronţăieli, păstrându-ţi stomacul pregătit pentru mâncăruri sănătoase.
Poţi include aceste mâncăruri în orice dietă. Ele sunt capabile să dea corpului tău un imbold metabolic care te va ajuta să dai repede jos kilograme. O dietă sensibilă are nevoie de un număr de 1200 de calorii pe zi. Specialişti recomandă însă să consumi mai mult de atât, 1500-1800 de calorii. Spun că vei pierde din kilograme fără să exagerezi cu caloriile şi fără să-ţi pui în pericol sănătatea. Foamea este satisfăscută mai complet, umplându-ţi stomacul. Mâncarea listată în cele ce urmează are acest avantaj. În acelaşi timp sunt bogate în nutrienţi şi au caracteristici speciale de topire a grăsimilor.

 

Merele

Merele, aceste minuni ale naturii merită îşi merită reputaţia pentru că ţin doctorul departe dacă mănânci unul pe zi. Si acum se pare că te ajută că arzi grăsimile. Mai întâi de toate, ele reglează nivelul glucozei în sânge într-un mod sigur şi îl menţin ridicat mai mult timp decât fac alte mâncăruri. Efectul practic este senzaţia de saturaţie pentru mai mult timp.
În al doilea rând sunt una dintre cele mai bogate surse de fibre solubile din supermarket. Acest tip de fibre previne suferinţa foamei luptând împotriva oscilaţiilor puternice ale nivelului zahărului în sânge. Un măr de mărime mijlocie are doar 81 de calorii şi nu conţine sodiu, acizi saturaţi sau colesterol. Te vei alege de asemenea cu beneficii ale sănăţăţii prin micşorarea valorii colesterolului precum şi a presiunii sângelui.

 

Pâinea integrală


Painea ingrasa?Nu trebuie să-ţi fie frică de pâine. Untul, margarina sau brânza sunt alimente care îngraşă şi nu pâinea. Vom spune asta cât de des este nevoie-grăsimea îngraşă. Dacă nu crezi acest lucru, compară următoarele valori: un gram de carbohidraţi are 4 calorii, un gram de proteine are 4 calorii, un gram de grăsimi are 9 calorii. Aşa că care dintre acestea îngraşă?
Pâinea, o sursă naturală de fibre şi carbohidraţi complecşi, este bună pe perioada dietei. Omul de ştiinţă norvegian Dr. Bjarne Jacobsen a descoperit că oamenii care mănâncă mai puţin de două felii de pâine pe zi slăbesc cu aproximativ 500 de grame mai puţin decât cei care mănâncă mai multă pâine. Studiile arată de pâinea chiar descreşte apetitul.

Cercetătorii au comparat pâinea albă cu pâinea neagră şi au descoperit că studenţii care au mâncat 12 felii de pâine neagră pe zi senzaţia de foame nu a fost aşa accentuată şi au slăbit 2.5 kilograme în două luni. Cei care au mâîncat pâine albă au simţit o senzaţie de foame accentuată, au mâncat mai multe mâncăruri bogate în grăsimi şi nu au pierdut niciun kilogram.

Astfel cheia este să mănânci pâine neagră, bogată în fibre cum este cazul pâinii integrale, pâinea graham, pâinea de ovâz şi altele. În medie o felie de pâine integrală conţine în jur de 60-70 de calorii, este bogată în carbohidraţi-cel mai bun combustibil pe care îl putem da corpului nostru şi este o sursă importantă de proteine.

 

Cafeaua

 

O cafea slabă este parola acestui aliment. Cu toţii auzim despre eventualele pericole ale cafelei-cum este cazul insomniei , stresului şi anxietăţii, astfel că moderaţia este cheia. Cofeina conţinută de cafea poate accelera metabolismul. În cercurile nutriţioniştilor este cunoscută ca un accelerator al metabolismului. Acest lucru are sens de vreme ce cofeina este stimulent. Studiile arată că te ajută să arzi mai multe calorii, în medie cu 10% mai multe.

Se recomandă consumul doar a unei ceşti de cafea dimineaţa. Adaugă lapte şi încearcă s-o bei fără zahăr- mulţi oameni ajung s-o iubească în acest mod.

 

Fructul grapefruit

 

Este un motiv important pentru care dieta ta trebuie să conţină grapefruit. Ajută la dizolvarea grăsimilor şi a colesterolului. În medie un grapefruit are în jur de 74 de calorii şi furnizează 15 grame de pectină (fibra care ajută la scăderea colesterolului şi a grăsimii). Conţine vitamina C şi potasiu şi nu conţine deloc sodiu şi grăsimi. Este bogat în acid galacturonic care îi întăreşte forţa de a lupta cu colesterolul şi cu grăsimile. Un beneficiu important este că reprezintă un aliat de nădejde împotriva arterosclerozei şi a bolilor de inimă.

Încearcă să-l mănânci cu scorţişoară mai bine decât cu zahăr pentru a-i alunga gustul acru.

 

Muştarul și piperul – Condimentele


Încearcă muştarul iute sau tipurile de muştar picant le găseşti în magazinele de import asian. Un cercetător de la institutul Poplitehnic din Oxford, Anglia a descoperit că o cantitate de muştar accelerează metabolismul temporar, la fel cum fac cofeina şi efedrina.Dar muştarul este natural şi netoxic. Poate fi folosit în fiecare şi va funcţiona dieta care se bazează pe muştar. Cercetările au arătat că metabolismul poate fi accelerat până la 20-25% pentru câteva ore. Acest lucru înseamnă că se pot arde 45 de calorii la fiecare 700 consumate.

Piperul iute intră în aceeaşi categorie ca şi muştarul iute. El a fost studiat în acelaşi condiţii în care a fost studiat şi muştarul şi funcţionează la fel de bine. Trei grame de piper au fost adăugate la o masă ce conţine 766 de calorii. Proprietăţile piperului de accelerare a metabolismului sunt exceptionale, creând un efect termic al dietei. Piperul este bogat în vitamina A şi C, au mult calciu, fosfor, iod şi magneziu, bogat în fibre, fără grăsimi, cu un conţinut mic de sodiu şi doar 24 de calorii pe ceaşcă.

 

Cartofii


Poate crezi că este o glumă. Greşit. Cartofii sunt în aceaşi categorie ca şi pâinea, adică sunt consideraţi ca fiind alimente care îngraşă. Un specialist din California este de părere că un aliment care te ajută să pierzi din kilograme este cartoful, ce conţine 0.6 calorii pe gram şi 85 de calorii un cartof întreg. Este o sursă foarte bună de fibre şi potasiu, scade colesterolul şi protejează împotriva loviturilor şi a bolilor de inimă. Prepararea şi sosurile sunt cruciale. Dacă îi măbânci cu sos pe bază de unt, lapte sau smântână, este o mare greşeală. Optează pentru iaurt. Este o alegere mult mai bună.

 

Orezul


Orezul în alimentațieUn plan de pierdere a greutăţii complet, numit Dieta pe bază de orez a fost dezvoltat de un specialist de la o universitate din nordul Carolina. Dieta datează din 1930 şi face din orez alimentul de bază. Mai târziu a fost combinată cu diferite fructe şi legume. A avut rezultate foarte bune. S-a dovedit că presiunea din sânge a scăzut.

O ceaşcă de orez, de aproximativ 150 de grame conţine în jur de 178 de calorii, aproximativ de trei ori mai puţin decât caloriile pe care le găsim în brânză sau în carnea de vită. Şi ceea ce este de reţinut este faptul că orezul granulat este mai bun decât orezul alb.

 

Supele


Supa este bună pentru tine. Poate nu variantele semipreparate pe care le iei de la magazine, dar cele preparate acasă te ajută să pierzi din kilograme. Un studiu făcut la Colegiul de Medicină din Huston, Texas a descoperit că cei care au mâncat un bol de supă înainte de prânz şi cină pierd mai multe kilograme decât cei care nu au făcut acest lucru. De fapt cu cât mănânci mai multă supă, cu atât vei pierde mai multe kilograme. În mod normal tipul de supă pe care o mănânci face diferenţa. Supele cremă şi cele din văcuţă sau porc nu sunt cele mai bune supe atunci când urmezi o dietă.
În cele ce urmează încercați această reţetă: Taie 3 cepe mari, 3 cartofi, 4 tulpini de ţelină, şi un dovlecel galben. Pune-le într-o oală. Adaugă o cutie de roşii, două pachete de arome de pui cu un conţinut scăzut de sodiu, trei căni de apă şi o cană de vin alb (opţional). Adaugă oregano, usturoi, tarhon, cimbru. Fierbe apoi pentru o oră.

 

Spanacul


„Popeye chiar ştia despre ce vorbeşte”, este de părere un specialist de la universitatea din Texas. Spanacul are o proprietate foarte importantă de a scădea colesterolul, de a revitaliza metabolismul şi de arde grăsimile. Bogat în iod, beta caroten şi vitaminele C şi E, deţine majoritatea nutrienţilor de care ai nevoie.

 

Tofu

 

Numit şi lapte de fasole, este originar din Asia. De obicei nu are niciun gust, atfel că orice condiment ai adăuga este bine venit. O doime de pătrat conţine 86 de calorii şi 9 grame de proteine. Experţii recomandă însă să consumi 40 de grame pe zi. Conţine iod, calciu, o cantitate foarte mică de sodiu şi deloc grăsimi saturate. Îţi accelerează metabolismul şi scade colesterolul. Se găseşte în diverse variante şi este potrivit pentru a-l adăuga la supe şi la sosuri sau salate.

 

Mâncărurile eficiente

 

Ar fi nerealistic să te gândeşti că poţi pierde kilograme în timp ce mănânci diverse feluri de mâncare, deliocioase, nutritive şi care îţi satisfac poftele. În cele ce urmează vom adăuga o listă extra cu mâncăruri pe care vei putea să le mânânci alături de cele menţionate mai sus. Ele vor da diferite gusturi şi texturi fiecărei mese şi vor furniza vitamine, minerale, proteine şi alţi nutrienţi vitali. În mod normal, fiecare dintre ele este bogată în fibre, cu un conţinut mic de grăsimi şi sodiu. Dacă eşti ca majoritatea oamenilor este posibil să fi făcut un obicei din a ronţăi-obicei la care ar trebui să renunţi. Majoritatea mâncărurilor din această secţiune pot fi greu substituite.

noriel.ro