Vine un moment in viata fiecarui parinte in care aude aceste cuvinte de temut: Te rooooooog putem organiza o petrecere in pijama? Nu lasati viziunile alarmante de copii purtandu-se ca niste salbatici pe langa portelanurile dvs. sa va sperie, mai degraba acceptati si incercati sa folositi aceste idei practice in vederea organizarii unor petreceri minunate pentru copilul dvs.

Cheia pentru un somn bun dupa petrecere este organizarea in detaliu si raspunsul la : Cum sa tii clientii ocupati? Sigur ai putea incerca cu popcorn si cu un film pentru copii, insa totul va degenera intr-o batalie cu popcorn si o gramada de copii plictisiti. Incearca sa te folosesti de sfaturile de mai jos, individual sau combinate:

depurtat.ro

Mesajul principal la o asemenea desfasurare de forte trebuie sa fie: “Nu, nu vom alerga prin toata casa, tipand si vociferand fara control, avem nevoie de un plan de joaca”.

Odata ce copii au ajuns invita-i catre o masa unde pot decora prajituri pentru gustarica de mai tarziu, sa se evidentieze intr-un proiect de lucru manual sau ajuta-i sa amestece in diferite forme si culori plastilina. Orice petrecere are nevoie de decoratiuni, prin urmare invita-i sa intinda beteala sau sa umfle si sa agate baloane colorate.

Acestea fiind zise si facute, si toti copii fiind veniti ii poti invata urmatoarele jocuri:

Cine este ascuns in sacul de dormit?

Pot copii sa isi schimbe vocea in sacul de dormit? Sacii de dormit, adevarate paturi de campanie la varsta copilariei, trebuiesc raspandite prin intreaga camera. Copii se cuibaresc in ele, ascunzandu-se. Un copil (ce anterior a fost afara din camera) intra in scena si atingand persoana dinauntrul sacului incepe sa puna mai multe intrebari de genul: “Care este melodia ta preferata?”, “Ce personaj din desenele animate iti place?”, “Care este mancarea ta preferata?” etc. Persoana atinsa din interiorul sacului de dormit trebuie sa ii raspunda schimbandu-si vocea astfel incat sa nu fie recunoscut. Cel ce trebuie sa ii recunoasca poate merge de la un sac de dormit la altul, ghicind in cele din urma comoara (prichindelul) ascunsa, acesta din urma iesind apoi la lumina pentru o bine meritata portie de aer.

Teatrul din punga

Pregateste inainte de venirea copiilor patru pungi pe care le umpli cu diferite obiecte: o pereche de ochelari, o umbreluta, o mustata falsa, o palarie ciudata, o casca de bicicleta, o perna, o pijama, un ghiozdanel, etc. Apoi imparte copii in 4 grupe si la fiecare le dai cate o punga. Dupa ce micutii le vor deschide, le explici sa pregateasca in 15 minute o poveste sau piesa de teatru folosindu-se de obiectele gasite. Apoi tot ce trebuie facut este sa te pregatesti de distractie urmand creatiile nonconformiste si fantastice ale micutilor.

Concurs de Puzzle

Imparte copii in 4 grupe, inmaneaza-le patru puzzle-uri, cate unul la fiecare, format din maxim 100 de bucati fiecare. Da startul si vezi care echipa castiga. Apoi, amesteca toate cele 4 puzzle-uri si lasa-i singuri sa refaca unul cate unul. Mai mult ca sigur vei avea parte de o pretioasa perioada de liniste

noriel.ro