Puteți crea o brățară colorată împreună cu fetița dvs.

Veți avea nevoie de:
– un tub de carton de la hârtia igienică și o forfecuță, aracet și adeziv instant.
– pentru a orna, veți avea nevoie ori hârtie colorată, câteva pagini de revistă sau bucăți de material colorat, ață mai groasă de papiotă de diferite culori, șnur sau bandă textilă diferite “bijuterii artizanale” confecționate din boabe de fasole albe, pestrițe sau maro, boabe de linte maro, roții sau verzi, paste de mici dimensiuni, etc. Diferite moduri de a confecționa bijuterii artizanale, puteți găsi aici: “crează bijuterii artizanale”.

depurtat.ro

Cum se fabrică:
Sulul de carton se taie în două sau în trei în funcție de deschiderea pe care o doriți să aibă brățara pe mână (mai strânsă sa mai largă). Se vopsește sulul, sau se acoperă cu hârtie colorată de ziar sau se poate înfășura ața mai groasă de papiotă (de diferite culori) pe carton.

Se dau două găuri la capetele de-a lungul cartonului pentru a face loc fundiței de prindere.

În acest moment puteți orna obiectul creat, posibilitățile sunt multiple în funcție de imaginația dumneavoastră și a copilului, vă prezentăm câteva:
– după ce au fost complet uscate, boabele de fasole, linte sau pastele se lipesc cu adezivul instant, formând diferite tipare (o față zâmbitoare, un ceas, un soare cu raze, etc)
– puteți crea o imagine colorată ți intercalând diferite culori ale aței de papiotă, puteți imita astfel un curcubeu;
– pe partea exterioară a aței se pot adăuga mărgele din plastic, năsturați, scoici, etc;

La final, șnurul sau banda textilă se introduce prin cele 4 găuri pentru a se crea funda.

Brățările pot fi apoi păstrate pe un suport de brățări.

noriel.ro