EVALUARE DIGITALĂ (www.evaluaredigitala.ro) reprezintă o platformă online independentă, dedicată elevilor din clasele I-VIII și pregătitoare, cu ajutorul căreia aceștia își pot testa cunoștințele dobândite în școală la probe precum Limba română, Matematică sau Cultură generală. Având ca bază curriculum-ul în vigoare, programele școlare și Legea Educaţiei Naţionale, Evaluare Digitală reinterpretează, într-o manieră modernă și creativă, subiectele școlare, pornind de la preocupările și curiozităţile copilului. Rezultatul este o călătorie fantastică în lumea reală, care asigură o învăţare eficientă și relevantă.

Evaluare digitala este un proiect educational sustinut de Itsy Bitsy FM, Academia de Sah, Calendarul Copiilor, Zurli si Edu News. Subiectele propuse în platforma Evaluare Digitală (www.evaluaredigitala.ro) sunt redactate de profesori autorizați, respectă programa școlară și urmăresc îndeaproape etapele cronologice de predare din școli.

depurtat.ro

 

Cunoaştere, creativitate, provocare şi relaxare chiar de acasă. Evaluare Digitală este creativă, antrenantă, relaxantă și cel mai important, toate testele au avantajul de a putea fi rezolvate de acasă, din fața propriului calculator sau a tabletei – ceea ce oferă copiilor ocazia de a utiliza tehnologia în scopuri educative.

 

Evaluare digitală este un instrument de evaluare distractiv de creativ! Cunoștințele sunt ca un joc de puzzle, iar provocarea este de a găsi cât mai multe piese care să întregească tabloul, prin educație. Noi facem acest traseu al descoperirii unul atractiv, stârnind bucuria procesului în sine și nu doar a rezultatului final.

 

”Învață din ziua de ieri, trăiește pentru cea de azi, speră pentru ziua de mâine. Cel mai important lucru este să nu te oprești din a pune întrebări.” – Albert Einstein

 

Structura Evaluare Digitală

 

  • Etapa demo – trei teste gratuite la Limba română, Matematică și Cultură generală. Aceste teste sunt însoțite de câte un Antrenament, care cuprinde 30 de exerciții de ”încălzire”, pentru fiecare materie propusă. În acest moment elevii pot accesa gratuit testele demo la Matematică, Limba Română și Cultură generală, precum și toate cele trei zone de Antrenament aferente.
  • Trei etape de evaluare, a câte trei teste fiecare – Limba română, Matematică, Cultură generală
  • O etapă finală (trei teste) la care elevii se vor califica pe baza punctajului total obținut la etapele anterioare. Fiecare test cuprinde câte 21 de subiecte structurate pe 4 grade de dificultate: ușor, mediu, greu și performanță.

Evaluare Digitală este în același timp și o competiție extra-școlară. În urma fiecărui test rezolvat elevii acumulează puncte (pietre prețioase), au acces la clasamente, iar cei care ajung în etapa finală și obțin cel mai mare punctaj au șansa să câștige marele premiu oferit de Evaluare Digitală excursie la Disneyland Paris. Participarea la testele propuse de Evaluare Digitală este opțională, contra cost (25 lei/test) și se face pe bază de înscriere în platforma www.evaluaredigitala.ro.

noriel.ro