Mineralizeaza-ti dintii cu pasta de dinti homemade cu ingrediente de la Plafar. Sănătatea dentară este extrem de importantă, iar o alimentație potrivită și o igienă orală corespunzătoare pot preveni apariția cariilor. Află cum îți poți păstra dinții sănătoși, fără să ajungi pe scaunul stomatologului, cu ajutorul pastei de dinti homemade cu ingrediente de la Plafar.

Cele mai multe probleme stomatologice pot fi rezolvate la specialist, însă trebuie să știi că, odată tratat, dintele devine sensibil și predispus la apariția unor carii noi. De aceea, este extrem de important să asiguri remineralizarea dinților. Dieta, PH-ul salivei și igiena orală sunt cei mai importanți factori pentru o sănătate dentară fără cusur.

depurtat.ro

Pasta de dinți curăță și elimină placa dentară, însă, pe termen lung, ingredientele sale ți-ar putea face mai mult rău decât bine. Unii specialiști susțin că glicerina acoperă dinții cu un strat care împiedică remineralizarea lor, sulfatul lauril de sodiu este cancerigen, iar fluorul este un ingredient toxic și nu are niciun rol în prevenirea apariției cariilor. Poți alege variante mai sigure pentru igiena orală, precum pastele de dinți naturale, pe care le găsești în comerț, la prețuri ceva mai mari, sau le poți face acasă.

Cel mai cunoscut ingredient pentru curățarea dinților este bicarbonatul de sodiu, care poate fi folosit simplu sau amestecat cu un mineral precum calciu sau magneziu. Dacă ai mai multă răbdare, fă acasă o pastă de dinți care să îți păstreze dinții sănătoși.

Rețetă de pastă de dinți homemade cu ingrediente pe care le poti cumpara de la Plafar:

  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de pudra de calciu și/sau magneziu
  • 2 linguri de xylitol sau pulbere de ștevie
  • 2 lingurițe de sare de mare
  • 20 de picături de ulei esențial
  • 10 picături de minerale

Amesteci ingredientele, iar cu pasta obținută, te speli pe dinți. Îngălbenirea danturii este și rezultatul unui nivel scăzut de minerale. Dacă îi remineralizezi, dinții nu vor fi doar sănătoși, ci vor arăta și mai albi. Vei gasi sustinere, ajutor si sanatate datorita magazinelor ce sustin stilul tau de viata eco si sanatos, in aceasta lista de magazine Bio.

noriel.ro