La prima vedere poate părea o misiune destul de simplă, însă alegerea scutecelor le poate da bătăi de cap părinţilor neexperimentaţi. Aşa că ne-am gândit să vă furnizăm câteva informaţii utile care vă pot scăpa de această corvoadă.

Încă de la început trebuie să ştiţi că un scutec, indiferent de model, brand, textură, nu trebuie să irite pielea bebeluşului sau să-l incomodeze. De asemenea, cate important de știut că există două tipuri- cele de unică folosinţă şi cele refolosibile. Cele de unică folosinţă sunt mai practice decât cele refolosibile, având în vedere că nu mai trebuie spălate. Insă avantajul celor refolosibile este reprezentat de material. Datorită texturii, riscul de iritare a pielii bebeluşului este mult mai mic.

depurtat.ro

Dimensiunile scutecului

Deşi ar trebui, nu pe toate pachetele de scutece este trecută categoria de vârstă, aşa că ideal ar fi să ţineţi cont de alte detalii. De exemplu, sistemul de prindere, mai exact cel pe bază de elastic sau cel pe bază de arici. În ambele cazuri trebuie să ţineţi cont de faptul că piticul trebuig să se mişte în voie. Totodată, este de ştiut că scutecele trebuie să stea fixe, pentru a evita eventualele „scurgeri”.

Materialul scutecului

Atunci când achiziţionaţi pachetele, citiţi cu atenţie pe ambalajul acestora. Trebuie să urmăriţi ce are în componenţă scutecul şi, bineînţeles, dacă a fost atestat şi aprobat. Pentru a economisi bani şi, totodată, pentru a fi siguri că aţi cumpărat scutecele potrivite, încercaţi să achiziţionaţi doar un singur tip de la început. Aşa veţi putea şti dacă cel mic „se împacă” cu ele.

Pielea bebeluşului trebuie să rămână uscată!

Un alt aspect important este menţinerea unui nivel de uscare optim al pielii piticului. Aşa că cel mai bine ar fi să testaţi mai multe branduri până veţi găsi scutecul potrivit. Făcând acest lucru, nu veţi pune în pericol sănătatea micuţului.

noriel.ro