La an nou, obiceiuri noi şi o piele nouă, sănătoasă şi catifelată. Asta vei obţine dacă te vei preocupa, mai mult ca de obicei, de curăţarea organismului şi a tenului.

depurtat.ro

Detoxifierea

Detoxifierea înglobează toate măsurile şi procedeele pe care le aplicăm pentru a elimina din organism toxinele acumulate fie prin alimentaţie, fie prin expunerea pielii la toxinele din atmosferă. Una dintre metodele preferate de detoxifiere este sauna. Pregăteşte pielea pentru saună, printr-un duş, apoi stai în baia de aburi în reprize de circa 8-12 minute. Porii se vor deschide, punctele negre se vor îndepărta mai uşor, iar pielea îşi va recăpăta elasticitatea şi fermitatea.

 

Demachiatul

Demachiatul (dimineaţa şi seara) ajută la înde­părtarea machiajului, dar şi a substanţelor care atacă pielea. Pentru zona ochilor, foloseşte un demachiant special, fără substante iritante, parfum sau alcool. Pentru ten foloseşte creme demachiante aplicate pe disc sau direct pe piele, pe care le ştergi cu un prosop curat, precum şi şervetele dema­chiante. O dată pe lună poţi apela la baia cu aburi pentru ten, pentru deschiderea porilor si înde­părtarea punctelor negre. 10 minute sunt suficiente, în condiţiile în care ai tenul normal. Persoanele cu tenul cuperozic sau uscat nu ar trebui să apeleze la acest procedeu. Căldura provoacă spargerea vase­lor de sânge, accentuând roşeaţa.

Periajul uscat

Este considerat unul dintre cele mai bune tratamen­te anticelulitice. Foloseşte produse naturale (lufa, prosop sau mănuşi din in sau cânepă) si masează-ţi corpul cu mişcări circulare, de jos în sus, înainte de duş. Periajul uscat intensifică circulaţia sanguină, exfoliază pielea şi permite cremelor anti­celulitice să acţioneze mai eficient.

 

Exfoliere

O  dată la câteva zile, aplică pe piele fie produse cosmetice cu granule abrazive, fie produse natural abrazive (sarea de mare, mălaiul, zat de cafea sau zahăr brun – gomaj), care vor ajuta la îndepărtarea celulelor moarte. Există şi o exfoliere chimică – peeling, practicată în saloanele de cosmetică cu ajutorul unor produse pe bază de acizi slabi, cert utilizaţi fiind acizii alfa-hidroxi (AHA) şi beta-hidtoxi (BHA). Exfolierea nu este recomandată persoa­nelor care au probleme cu tenul. Gomajul pe întregul corp vă purifică pielea! În timpul duşului aplicaţi gomajul pe întregul corp apoi clătiţi cu apă din abundenţă. Utilizaţi gomajul vegetal de mai jos o dată sau de două ori pe săptămână. Gomajul este prima etapă din ritualul pentru îngrijirea corpului, înaintea aplicării cremei preferate.

Alimentaţia potrivită

Din alimentaţia zilnică nu ar trebui să lipsească vi­taminele (vitamina B ajută la construirea colagenu­lui; vitamina A aduce strălucire tenului; vitamina E este un antioxidant de încredere), acizii graşi esen­ţiali, care limitează pierderea apei din celulele pie­lii, sau ceaiul verde, recunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi antioxidante. În plus, nicio zi nu trebuie să treacă fără a consuma cele cinci porţii de legume şi fructe (proaspete) recomandate de medicii nutriţionişti.

 

Hidratarea organismului

Consumă apă, dar şi alimente cu o concentraţie mare de apă: broccoli, varza, conopida sau grepfru- itul, uleiul de măsline, roşiile nepreparate termic, iaurtul sau ceaiul verde. Supele sau ciorbele, dar şi compoturile (cu un conţinut scăzut de zahăr) sunt opţiuni preferate iarna, dar nu numai.

 

Hidratarea pielii

Deshidratarea este unul dintre cei mai mari inamici ai pielii, iarna, de aceea trebuie protejată, pentru a evita crăparea, înroşirea sau îmbătrânirea prematură a acesteia. Dacă vara foloseşti cremele hidratante pe bază de apă, înlocuieşte-le acum cu unele cu o consistenţă mai grasă, pe bază de ulei. Aplică săptămânal măşti faciale care ajută la menţinerea unei pieli sănătoase, îngrijite.

Protecţie solară şi iarna?

Dacă mergi la munte, alege o cremă cu un factor de protecţie mai ridicat decât cel obişnuit, pentru că aici soarele, datorită altitudinii şi zăpezii, este mai puternic. Radiaţiile UV cresc în intensitate cu 4% la fiecare 300 m altitudine.

 

Îngrijirea mâinilor şi buzelor

Buzele sunt expuse direct razelor UV, pentru că nu au parte de nici o protecţie naturală, prin urmare sunt foarte sensibile. Dacă vrei să eviţi crăparea acestora, foloseşte produse care să le protejeze de soare, aer rece sau vânt. Şi mâinile se confruntă cu aceeaşi problemă, chiar dacă le putem proteja, folosind mănuşi. Seara, înainte de culcare, foloseşte creme hrănitoare şi uleioase, sau chiar ulei de măsline, de migdale, apoi acoperă-ţi mâinile cu mănuşi de îngri­jire sau gomaj. Căldura degajată de piele va fi păstrată de mănuşi, iar uleiul va fi absorbit în întregime, făcând ca mâinile să devină foarte fine.

Pentru mâini vă recomandăm o cremă 2 în 1 pentru mâini şi unghii, pentru înfrumusețarea mâinilor și unghiilor oferindu-le hidratare, protecție, netezire și aspect sublim, strălucitor, un balsam reparator cu acțiune intensă pentru ca mâinile să își regăsească senzația de confort și calmare, suplețea și delicatețea precum şi o cremă ultra nutritivă pentru nutriţia pielii uscate.

noriel.ro