Muşcăturile de ţânţari de regulă nu cauzează reacţii alergice severe ce necesită tratament medical de urgenţă, însă mâncărimile sunt enervante şi iritante, mâncărimea şi umflăturile pot dura zile întregi şi pot să vă deranjeze în activitatea dvs. zilnică.

În cazul unei muşcături proaspete poţi zdrobi imediat frunze de busuioc verde, pătrunjel sau pătlagină. Aplică-le pe locul afectat şi menţine temperatura rece cu un cub de gheaţă.

depurtat.ro

Orice înţepătură se calmează dacă pui o pastă obţinută din praf de argilă amestecat cu apă deasupra umflăturii, şi o laşi să se usuce. După începe să crape, îndepărteaz-o cu apă rece.

Pasta de dinţi calmează mâncărimile oricărei muşcături de insectă. Dacă vrei un efect mai complet, foloseşte pasta de dinţi cu argilă este antiinflamatoare.

Pentru muşcătura de păianjen aplică o pastă alcătuită din bicarbonat de sodiu şi apa egale. Calmează atât durerea, cât şi mâncărimile.

Vara este cel mai frumos anotimp, mai că îţi vine să stai tot timpul afară, însă vara este şi sezonul insectelor de tot soiul, care te înţeapă, provocându-ţi iritaţii neplăcute. Dacă vrei să-ţi protejezi pielea împotriva asaltului insectelor, vă recomandăm uleiuri de corp, hidratante pe bază de ulei de măsline extravirgin, dar şi uleiuri esenţiale de lemongrass, lavandă si cimbru.

noriel.ro