A fost o vreme în care mama ta se plângea că n-a ieşit cozonacul din cauza făinii. Când au început să se găsească ingrediente mai bune, mama ta a aflat de colesterol, calorii şi carbohidraţi, şi mîncarea a devenit prea fadă.

Apoi ai crescut, şi într-o zi ai descoperit pe internet o reţetă foarte interesantă, super sănătoasă, care părea să aibă un gust excelent şi să fie foarte uşor de preparat – numai că ai căutat prin tot oraşul ingredientul acela exotic din titlul reţetei, fără succes.

depurtat.ro

Plantele şi ierburile în alimentaţie

Deși până acum ți-ai refuzat plăceri culinare întrucât pur și simplu ai avut dificultăți în a găsi pe piață (sau chiar pronunța) diferite produse cum ar fi:quinoa bio, sos tamari, sare de Himalaya, păstăi cardamon, bulgur, nuci de macadamia bio, amaranth sau tărâțe psyllium, astăzi ai tot ce-ţi trebuie ca să găteşti gustos şi sănătos: ingrediente și informații de la Plafar, reţete şi mai ales îndemnul propriei tale conştiinţe.

Nu doar că aceste produse sunt indispensabile unei rețete ce îți face cu ochiul, însă, poți înlocui anumite ingrediente din bucătăria ta cu unele mai sănătoase. De exemplu, produsele de tip pastă de muştar cu un număr de 9 sortimente şi siropurile naturale din plante cu un numar de 19 sortimente au fost concepute şi în varianta pentru diabetici şi supraponderali, prin înlocuirea zahărului din compoziţie cu un îndulcitor obţinut din plante. Aceste produse nu conţin coloranţi, aromatizanţi sau alţi conservanţi.

De ce să cumperi produse pe care scrie sec ulei de măsline şi să ai îndoieli cu privire la conţinutul acestora, cât timp poţi cumpăra la acelaş preţ produse garantate şi certificate de Plafar? De ce să alergi din magazin în magazin să găseşti fructele goji – antioxidantul perfect – (care probabil au stat într-un depozit insalubru) sau să dai telefoane pe la rude îndepărtate să le trimiţi pe câmp pentru a îţi găsi cătina sau muşeţel? De ce să dai peste 100 de lei pentru o cutie de cremă antirid al cărui conţinut este de maxim 20% din volumul cutiei când poţi cumpăra un produs poate chiar mai bun, marca Gerovital, la maxim un sfert de preţ? Plafar îţi aduce în magazine cele mai sănătoase şi gustoase ingrediente de bază, îţi aduce în revistă informaţii despre proprietăţile lor.

 

Plantele şi ierburile medicinale

Primele menţiuni privind folosirea plantelor şi ierburilor drept medicament au fost găsite scrise pe o piatră sumeriană, având o vechime de aproximativ 4500 de ani. În urmă cu 3500 de ani, un document denumit Papirusul Ebers menţionează o listă întreagă de plante vindecătoare. Aceste plante sunt la mare preţ şi în culturile ţărilor asiatice (chineză şi indiană), fiind folosite şi în zilele noastre drept principalul medicament în tratarea diferitelor boli.

Hipocrat, părintele medicinii occidentale folosea din plin plantele pentru tratarea diferitelor afecţiuni, întocmind chiar o listă cu 400 de ierburi folositoare în caz de boală sau răni. Discorides, fizicianul Roman, a continuat practica lui Hipocrat, iar manuscrisele lui au fost baza medicinii europene timp de peste 1500 de ani.

Folosirea plantelor şi a ierburilor drept medicamente a reînviat în anii Renascentismului. Inventarea tiparului a făcut ca informaţiile, remediile şi leacurile să fie cunoscute din ce în ce mai mult, plantele medicinale şi ierburile începând să fie folosite la nevoie chiar de către cei bolnavi, şi nu doar la recomandarea unui “medic” al vremii.

Multe dintre medicamentele din zilele noastre au drept materie primă plantele şi ierburile medicinale. Aspirina,este cel mai bun exemplu, fiind produsă din scoarţa de salcie. Produsele naturale au beneficii pe termen lung, acestea ajutând la menţinerea unei stări generale de bine şi neavând efecte secundare adverse. În ultimul timp terapiile alternative au câştigat interes şi prin progresul formulelor şi tehnologiilor de fabricaţie al produselor naturiste, dar şi printr-o serie de metode inovative de folosire a produselor naturii în combaterea bolilor.

 

Cosmetice cu extracte de plante și ierburi

Cu multe secole înaintea inventării medicamentelor și cosmeticelor, oamenii au prevenit şi au tratat bolile, sau au folosit produse cosmetice naturale, denumite astăzi naturiste, bio sau organice. Acest capital de cunoaştere al umanităţii trebuie exploatat în folosul nostru şi al copiilor noştri.

Păstrând tradiția, magazinele Plafar comercializează produse românești recunoscute și peste hotare. Cosmeticele Farmec sau produsele Gerovital şi Aslavital ce au rolul de diminuare a efectelor îmbătrânirii, inventate de către Ana Aslan fac parte din brandul românesc patentat în peste 50 de țări, mari personalități apelând la tratamentul 100% românesc: Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, JF Kennedy, Indira Ghandi, Imelda Marcos, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali etc.

 

Scurtă istorie a magazinului Plafar

Când spui plante medicinale, tratamente naturiste şi mai nou cosmetice naturale, spui Plafar. De ce? Pentru că Plafar a acumulat o îndelungată experienţă în domeniul plantelor medicinale. Încă de la începutul secolului, micile fabrici de condimente care activau în zona Banatului, precum şi o serie de manufacturi care furnizau plante medicinale pentru farmacii, au format specialişti în domeniu. Apariţia I.C.S. Plafar în 1948 nu a făcut decât să concentreze la nivel naţional experienţa în acest domeniu.

Constituită ca o companie la nivel naţional în domeniul cultivării, colectării şi procesării plantelor medicinale, aromatice, toxice şi a condimentelor, I.C.S.PLAFAR este preluată în anul 1955 de către Centrocoop, prin înfiinţarea “Direcţiei de plante medicinale, aromatice şi a condimentelor”. În anul 1975 a fost creat Trustul Plafar, care funcţionează până în 1990, când devine Regia Autonomă Plafar, având în componenţă filiale cu sediul în 9 judeţe ale ţării. Din martie 1999, Regia Autonoma Plafar s-a transformat în Societatea Naţională Plafar, cu 8 sucursale în subordine, având acoperire pe întreg teritoriul României.

Plafar are ca obiect principal de activitate producţia, industrializarea şi comercializarea pe piaţa internă şi la export a plantelor medicinale, aromatice, din culturi şi din flora spontană, constituind în prezent cel mai important şi cunoscut producator, în acest domeniu, din ţară. Având o experienţă în domeniu acumulată în cei 60 de ani de existenţă, plantele medicinale oferite de Plafar prezintă garanţia unor produse vegetale de înaltă calitate, bogate în principii active şi aceasta deoarece pentru fiecare sortiment recoltarea şi condiţionarea se efectuează de către specialişti cu îndelungată experienţă.

 

Oferta de produse

Oferta Plafar cuprinde o gamă largă de produse din plante medicinale şi aromatice: ceaiuri simple şi combinate, tincturi, siropuri, condimente, muştar. Produsele fac parte din grupa suplimentelor alimentare şi contribuie la sănătatea sistemului de reproducere, respirator, digestiv, nervos vegetativ, nervos central, imunitar, excretor, circulator, ocular, aparatului genital.

Portofoliul conţine categorii diverse de produse: suplimente alimentare bio şi naturale, cosmetice bio naturale, produse de alimentaţie organică, ceaiuri, cărţi, aromoterapie ba chiar şi produse pentru curăţenie (de exemplu soluţii non toxice pentru curăţarea jucăriilor). Portofoliul este reactualizat permanent cu branduri internaţionale, exclusive pe piaţa românească, prezente doar în magazinele deţinute de Plafar.

Produsele de uz intern Plafar au acţiune preventivă dar şi terapeutică pentru o gamă largă de afecţiuni. Produsele sunt realizate din plante utilizate tradiţional şi fundamentate prin cele mai noi cercetări în domeniu în scopul asigurării stării de sănătate sau recuperării acesteia. Produsele de uz extern Plafar constituie o modalitate comodă, accesibilă şi eficientă de tratament.

 

Certificări

Produsele Plafar sunt garantate, fiind obţinute prin metode şi tehnici ecologice originale, având şi din acest motiv o largă recunoaştere atât în ţară cât şi în străinătate. având implementat şi certificat managementul calităţii ISO 9001:2001 şi este în curs de finalizare a implementării managementului siguranţei alimentare HACCP, respectând criteriile de calitate impuse de standardele europene. În calitatea sa de importator şi comerciant, Plafar este certificat de catre Austria Bio Garantie (ABG). ABG este lider de piaţă în serviciile de inspecţie şi certificare în agricultura ecologică din Austria. ABG este acreditat în conformitate cu EN45011 la nivel European. Deţine un portofoliu de peste 11000 de fermieri ecologici şi aproximativ 800 de procesatori certificaţi, comercianţi şi importatori.

 

Poţi cumpăra online produsele originale Plafar

Ei bine, magazinele Plafar nu mai sunt aşa cum le ştia bunica. Şi nu mă refer doar la faptul că acum acestea au fost rebranduite, şi că le găseşti şi în mall-uri ci că poţi achiziţiona produsele Plafar de la tine de acasă, în câţiva paşi simpli. În plus, pentru comenzile online de peste 200 RON Plafar oferă transportul gratuit la domiciliu, iar acestea ajung în orice colţ al ţării în maxim 2 zile. Tot ce trebuie să faci este să:

Cauți informații despre ierburile și plantele medicinale (sau nu) pe care dorești să le achiziționezi. Învață cum să identifici ierburile după cum arată și familiarizează-te și cu denumirile alternative (inclusiv a celor în limba latină). Citește cu atenție despre aceste produse, modul în care se folosesc, care sunt indicațiile și contraindicațiile. Solicită dacă este cazul și sfatul unui medic.

Te înregistrezi pe site: Pentru a putea plasa o comanda pe site trebuie să fii logat în contul de utilizator. Datele tale sunt strict confidențiale, ele fiind necesare doar pentru procesarea cu succes a comenzii. Mai mult, vei putea afla imediat despre promoţiile, reducerile de preţuri sau concursurile Plafar!

Alegi produsele. Cu optiunea “Adaugă în coș. După finalizarea listei de cumparaturi, îți poți  previzualiza și modifica comanda apăsând butonul “Consultă coșul”.

Plasezi comanda. După apăsarea butonului  “Trimite comanda” produsele, adresa de livrare și modalitatea de plata sunt verificate. Dacă toate datele sunt corecte, comanda urmeaza să fie procesată În cazul plății prin card bancar, vei fi direcționat în fereastra de plată. O dată trimisă comanda,  vei primi un mail pe adresa trecută în profilul de utilizator. De asemenea, un reprezentant Plafar te va contacta în cel mai scurt timp pentru reverificarea și validarea finală a comenzii.  Și totul începe cu acest link: Plafar . Cumpărături plăcute şi mai ales sănătoase!

noriel.ro