Ţi-ai dorit vreodată să ai o pictură murală distractivă, colorată pentru dormitorul copilului tău? Nu crezi că i-ar plăcea un personaj de desene animate ca Mickey Mouse, Albă ca Zăpada, castele, prinţese Disney, imagini cu planete şi stele, peisaje de basm care îi pot oferi un loc de dormit fantastic fiind  înconjurat de toate aceste lucruri?

depurtat.ro

Ce modalitate mai bună de a inspira imaginaţia şi pasiunea pentru artă şi frumos a unui copil decât să afișezi picturi frumoase, creative pe pereții camerei şi pe care le pot vedea zi de zi? Copiilor mai mici le place să arate și să identifice animalele, subiectele și scene descrise într-o pictură murală, de altfel pot crea mental scene şi imagini încă de la cea mai mică vârstă, nu de alta toţi micuţii se nasc artişti. Pe masură ce copiii cresc, arta murală le va readuce în memorie exact ceea ce le-a plăcut cel mai mult în copilărie: delimitările aproape şterse între realitate şi lumea fantastică. De altfel şi noi, părinţii, în momentul în care ne ducem copilul la grădiniţă, simţim fiori de plăcere când trecem pe lângă pereţii ingrijit pictaţi cu diverse personaje de desene animate sau de basm, aducându-ne cu drag aminte de lumea copilăriei noastre.

Vă propun să o cunoaştem în cele ce urmează pe Andreea Nasoi, artistul care a creat imaginile din galeria de mai jos. Iar daca sunteti interesati de accesorii pentru petreceri si decoratiuni interioare pentru camera copilului va recomandam magazinul de profil Accesorii de Petrecere.

Picturi murale - Picturi pe pereti pentru camera copilului - Artist Andreea Nasoi

Artist Andreea Nasoi

Pictura murală (pictura pe pereţi) a reprezentat dintotdeauna o pasiune pentru mine, un stil de viata, nu doar o activitate, un stil de viaţă care favorizează creativitatea, fara limitarea libertăţii artistice. Absolvind facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design din Iaşi, sectia Arta Murală, m-am gandit la ideea de a picta pereti mai ales pentru camerele copiilor, care vor aduce o nota distinctă, originală şi personalizată a locuinţei, locul unde copiii (cât şi adulţii) îşi desfăşoară o mare majoritate a timpului.

Picturi murale - Picturi pe pereti pentru camera copilului - Artist Andreea Nasoi

Artist Andreea Nasoi

Tematica abordată este una foarte variată, astfel încât realizez picturi pe pereţi nu numai pentru camerele copiilor ci şi pentru spaţii comerciale, dormitoare, livinguri, cabinete private, spaţii de joacă, hoteluri, etc. Majoritatea picturilor sunt realizate în Bucureşti, însă există cereri şi în oraşe precum: Braşov, Piteşti, Ploieşti, Constanţa, Iaşi, Arad, Oradea sau Bacau.

Picturi murale - Picturi pe pereti pentru camera copilului - Artist Andreea Nasoi

Alba ca Zapada si cei sapte pitici – picturi pe pereti pentru camera copilului

Ceea ce ma leagă sa practic această meserie de pictor muralist este în primul rând entuziasmul, dedicarea şi implicarea necondiţionată pentru ceea ce îmi place, să împărtăşesc şi celorlalţi că nevoia de a amenaja un spaţiu, de a decora o cameră vine ca o necesitate, uneori primordială, concluzionând că arta trebuie să înnobileze pe om.

Picturile sunt realizate folosind culori acrilice franţuzeşti, de foarte bună calitate şi pe bază de apă, nontoxice pentru copii, cu un grad de rezistenţă în timp foarte ridicat. În cazul în care se doreşte renunţarea la pictura pe perete, pe suprafaţa pictată se intervine cu 2-3 mâini de var lavabil de o consistenţă cremoasă, acoperind în totalitate culoarea, implicit pictura.

Picturi murale - Picturi pe pereti pentru camera copilului - Artist Andreea Nasoi

Alba ca Zapada si cei 7 pitici – pictura murala

Această meserie o practic în primul rând din pasiune, aşa cum am enunţat încă de la început, deşi la bază sunt profesor de arte plastice şi vizuale în învăţământul gimnazial şi liceal.

modele de fototapete ieftine pentru camera copilului

Consider că nu talentul este cel care primează, ci mai ales pasiunea şi dragostea pentru copii şi implicit pentru oameni, pentru sufletele lor.

Picturi murale - Picturi pe pereti pentru camera copilului - Artist Andreea Nasoi

Tom si Jerry – pictura murala

Preţul pentru o pictură pe perete se calculează în funcţie de complexitatea compoziţiei dorite. Pentru o cameră de copil cu o suprafaţă de 10 mp pictaţi, preţul este discutabil ţinând cont de aspectele legate de compoziţie, detalii, culori, număr de personaje, etc.

Picturi murale - Picturi pe pereti pentru camera copilului - Artist Andreea Nasoi

Clubul lui Mickey Mouse – Pictura murala

Pentru efect, vizualizati cateva idei de covoare din lana, lucrate manual pentru camera copiilor sau de ce nu diverse modele de tapet pentru dormitorul copiilor cu personaje si teme din desenele animate.

Şi mai jos, un scurt filmuleţ:

noriel.ro