În atmosfera mai mohorâtă de la finele toamnei o petrecere vă poate ridica starea de spirit şi moralul. Iar cum Halloween-ul dă să vină … o petrecere tematică de Halloween ar fi perfectă pentru tine, prietenii tăi şi copiii voştri, mai ales daca acestia sunt deja fanii monstrilor de la Monster High. Aceasta însă trebuie planificată şi gândită, trebuie să iasă din tipar! O petrecere de Halloween reuşită nu se rezumă doar la dovleci, bomboane, scheleţi din hârtie sau cauciuc şi păianjeni, trebuie să găseşti şi alte modalităţi de a impresiona oaspeţii.

Sărbătoresc şi copiii Halloween-ul? Binenţeles! În cultura occidentală această sărbătoare este apreciată şi aşteptată de către copii chiar mai mult decât de către părinţii lor. În cazul în care spaţiul îţi permite şi decizi să faci o petrecere şi pentru copii să ştii că ai luat cea mai bună decizie. Nu numai că îţi vei asigura prezenţa majorităţii părinţilor, inclusiv a celor ce ar fi refuzat din motivul că nu ar avea cu cine să lase copiii în seara de Halloween, însă petrecerea va fi eliberată de grijile faţă de cei mici.

depurtat.ro

unde gasesti costume de Halloween?

 

Trimite invitaţii pentru petrecere

Caută sau confecţionează invitaţii cu forme specifice (aripi de liliac, de scheleţi, de dovleci sau dulciuri). Odată cu invitaţia, dacă îţi doreşti şi o petrecere costumată, menţionează acest lucru celui pe care îl inviţi ba chiar recomandă-i un personaj dintr-un film cunoscut sau o personalitate din viaţa reală (Gomez şi Morticia, Batman, Joker, Elvis Presley, Contele Dracula, Lady Gaga, John Lennon, Frankenstein sau nevasta lui, etc.).

Binenţeles că invitaţiile trebuiesc personalizate în mod special pentru copii, şi aveţi o grămadă de opţiuni pentru acestea: începând cu personajele din Scooby Doo, Casper Fantoma prietenoasă, Harry Potter sau de ce nu Minnie şi Mickey Mouse, Goofy, Ariel sau orice Prinţesă Disney. Iar pentru ca invitaţia să aibă un şi mai mare efect, iar petrecerea să fie şi mai aşteptată, poţi agăţa de ea o bombonică tematică sau introduce în plic o acadea colorată.

Cea mai indicată zi pentru această petrecere comună cu copiii este cea din sâmbăta anterioară Halloween-ul, ziua liberă în care atât adulţii cât şi copiii au timpul să îşi pregătească costumele, să se trezească mai târziu pentru a face faţă unei petreceri un pic mai lungi.

Decorează-ţi casa pentru Halloween

Decorează-ţi casa nu doar pe dinafară dar şi pe dinăuntru. Foloseşte lumină mai difuză (becuri roşii sau albastre), acoperă mobila şi/sau întinde pe jos traverse de culori roşii, mov sau verde închis, accesorizează colţurile cu insecte gigantice, pânze de păianjen, lilieci din hârtie sau plastic, agaţă scheleţi de draperii sau lustre. Ţine la vedere (agăţate pe pereţi) nişte măşti şi costume de Halloween. Nu doar că vei avea mai multe decoraţii însă îi vei ajuta şi pe cei ce nu au avut suficientă imaginaţie iar petrecerea se poate însufleţi în momentul în care încep să se facă schimburi de roluri.

Camera copiilor poate fi decorată cu bostani cu feţe zâmbitoare, fantome din baloane înfăşurate în cearceafuri cu ochi şi guri aplicate, baloane portocalii sau negre cu pălării de vrăjitoare şi faţă desenată. Culorile predominante? Oranjul şi negrul! Vei regasi toate decoratiunile, accesoriile si decorurile la magazinul de profil Accesorii pentru Petrecere .

Foloseşte-te de multimedia

Şi nu mă refer doar la muzica specifică (de ex. Thriller sau coloana sonoră din Ghost Busters). Dacă ai un proiector, proiectează pe un perete un slideshow cu fotografii reci, sau imagini de fundal ce şi-ar găsi locul într-un film fantastic sau de groază. Conectează-ţi computerul la boxe şi programează-l să emită întâmplător la diferite intervale sunete înspăimântătoare: ţipete, scârţâitul uşilor din fier, bătăi ale une inimi speriate, şuierul vântului sau urlete de lupi. Dacă poţi acţiona din telecomandă aceste sunete, şi mai bine, poţi aştepta momentul perfect (de exemplu scârţâitul uşii când intră cineva într-o cameră, urletul lupilor când se sting luminile, un ţipăt înfricoşător când intră cineva la toaletă etc.). Pentru copii, poţi înlocui sunetele cu expresii celebre din desenele animate.

 

Pictura pe faţă

Cumpără vopseluri pentru face painting cu tema Halloween şi pictează-ţi invitaţii.  Nu spune nimeni să fii  Guido Daniele, dar câteva picături de sânge, mustăţi, simboluri pot condimenta foarte mult costumaţiile. Iar pentru copii? Raiul pe pământ! Poţi picta dovleci pe faţă, capete de scheleţi, pânze roz de păianjeni, feţe de vampiri sau de vârcolaci. Iar idei pentru pictura pe fata (monstrii, zombii, personaje fantastice, animale salbatice sau pisicute dragute … ei bine le gasesti in manualele si tutorialele de face painting, de aici.

 

Aperitive de Halloween

Mâncarea trebuie să fie sănătoasă. Dar şi atrăgătoare! Serveşte aperitivile şi gustările pe farfurii tematice. Caută sau fă chiar tu dulciuri, bomboane, fursecuri sub formă de aripi de liliac, dovleci. Legumele, brânza, caşcavalul, şunca sau salamurile pot fi uşor modelate şi integrate în temă. Un tort de ciocolată sub formă de cimitir dreptunghiular şi presărat cu acadele şi fursecuri cu mesaje pe post de pietre funerare poate fi chiar amuzant! Dă denumiri la felurile şi cocktail-urile preparate şi nu te rezuma la Bloddy Mary.

Poţi face păianjeni din bulete de ciocolată cu picioarele din lacritz, fantome sau spirite din bezele sub formă de fantome cu ochi din ciocolată, sferturi de măr în care poţi scobi o formă de gură şi să îi adaugi pe post de dinţi nişte migdale, pizza mumie ornată cu straturi de caşcaval şi ochi negrii de măsline, păianjeni din jumătăţi de ouă fierte cu cremă de brânză şi măsline, pere cu coif din cornuri de îngheţată şi păr din felii subţiri din morcov, scheleţi din legume etc. Dacă vrei să impresionezi, poţi folosii dovlecii mai mici drept farfurii pentru diferitele creme (de brânză de exemplu), dovlecii mai mari scobiţi drept recipiente cu capac pentru dulciuri. Atenţie însă la dulciuri, acestea nu trebuiesc consumate în exces nici chiar în zi de sărbătoare. Înlocuieşte bomboanele cu fursecurile şi prăjiturile cu brioşele făcute în casă.

Alege tema

În functie de preferinţele copiilor (dar şi ale părinţilor) poţi alege o grămadă de teme pentru petrecerea de Halloween pentru copii:

– Bostaniada, în care totul este portocaliu, de la îmbrăcaminte până la recuzită;

– Poveşti cu zâne şi personaje mitologice, fetiţele se pot costuma în prinţese, zâne, iar băieţeii în prinţi, balauri, spiriduşi şi pitici;

– Pentru copiii mai măricei, o temă horror cu vrăjitori pe mături, scheleţi, vampiri şi vampiriţe;

– Bal mascat, o tema în care orice costum se poate integra.

Concursuri, farse şi jocuri de Halloween

Organizează concursuri şi farse! Cel mai ciudat dans, cel mai înfricoşător costum, cea mai hilară costumaţie, cel mai complex, cel mai greu de purtat, cel mai creativ sau autentic. Participă la farse, premiaz-o pe cea mai amuzantă. Gândeşte-te că lumea vine să se simtă bine, şi nu doar să îţi viziteze opera de artă.

Pentru copii poţi organiza diferite concursuri de sculptat sau pictat dovlecii, concursuri de colorat diferite planşe tematice de Halloween, în 20 de minute vei găsi o grămadă pe internet. Pentru sculptarea dovlecilor ai grijă ca instrumentele să fie din plastic pentru a evita accidentele şi un adult să fie în permanenţă cu copiii. Conţinutul dovlecilor îl poţi transforma într-o plăcintă delicioasă de dovleac pentru servirea invitaţiilor la final. Ar arăta mult mai bine în farfurie decât pe covor, nu? Poţi organiza chiar o prezentare de modă sau un carnaval de Halloween. Aveţi nevoie de multe haine mici şi mari, fulare, mănuşi, mături, cearşafuri, suluri de hârtie igienică albă şi cel puţin două echipe. Scopul este să îmbraci pe cineva cât mai ciudat cu putinţă astfel încât să arate ca un personaj de Halloween: o vrăjitoare, o fantomă sau o mumie. În plus, pentru ca micuţii să fie tot timpul prinşi de o activitate, poţi face concursuri de dans pe echipe (alături de părinţi), sesiuni de poveşti de groază (sau de basm) inventate de copii sau diferite scenete de teatru din poveştile lor preferate. Ţine întotdeauna la îndemână aparatul de fotografiat şi imortalizează (sic) cât mai multe momente!

noriel.ro