Internet-ul a revoluționat modalitatea prin care ne facem cumpărăturile, din ce în ce mai multe persoane preferă comenzile online în dauna cumpărăturilor tradiționale. O astfel de modalitate de a face shopping am încercat şi noi, prin Magazinul celor Mici, magazin care ne pune faţă în faţă cu magazine renumite din Marea Britanie (Mothercare, George, Marks&Spencer, Matalan, Tesco). Managerii acestui magazin, părinţi la rândul lor, s-au hotărât să intre pe piaţă cu acest tip de intermediere după ce au realizat diferenţele de preţ şi calitate la articolele pentru copii, precum şi timpul câştigat făcând cumpărăturile online. Multe motive stau în spatele acestui trend, vom prezenta în acest articol o parte.

 

depurtat.ro

 

O modalitate convenabilă

Poate cel mai mare avantaj al comenzilor online este că se pliază perfect programului tău. Vorbim despre magazinul universal (de hăinuțe, încălțăminte, jucării, articole de uz casnic, accesorii) perfect întrucât este deschis non stop. La care magazine te poți duce la orice oră din zi și din noapte pentru a găsi de exemplu o gecuță de iarnă pentru copilul tău? Ce magazin mai cunoşti, care îți permite să lași totul baltă să hrănești bebelușul iar produsele vizualizate să rămână neatinse pe raftul online: “browser-ul tău” timp de o oră când reiei vizualizarea? Nu trebuie să aștepți la coadă, nu trebuie să cauți prin etichete prețurile reduse, nu trebuie să îți pui problema parcării, cine stă cu copilul, la ce oră se deschide, în ce weekend poți ajunge și la ce ieșire în parc trebuie să renunți pentru a cumpăra un produs.

 

Preţurile? Mult mai mici

Fiecare părinte îşi doreşte pentru copilul său haine, jucării şi accesorii de cea mai bună calitate. De cele mai multe ori însă, calitatea înseamna şi preţuri pe masură. Ei bine, partial adevărat întrucât în magazinele din Romania destinate copiilor preţurile sunt mult mai mari faţă de cele ale aceloraşi branduri din străinătate. Motivele sunt diverse, începând de la faptul că magazinele ce vând online nu necesită neapărat şi prezenţă fizică în locuri cu vad comercial, cum ar fi mall-urile, unde chiriile sunt exorbitant de mari, specificul local a “comerţului românesc original” în care există dorinţa evidentă de a te îmbogăţi din 5 comenzi au un impact direct asupra preţului plătit în final de către părinţi. La prima vedere ai spune că pentru o diferență de 200-300 RON pentru a aștepta un pic și a simți produsul, nu merită, însă această diferență poate fi redirecționată către un atelier recreativ, către cursuri de înot, pentru un pachet de sănătate mai cuprinzător pentru el și familia ta.

Tocmai din cauza preţurilor exagerat de mari din magazine, au apărut la noi în ţară magazinele on-line care îţi dau posibilitatea să achiziţionezi produse de calitate de afară la un pret atractiv. Practic, pe baza unui comision perceput pentru fiecare produs, faţă de preţul afişat online pe site, cumpărătorii îşi pot alege singuri produsele dorite direct de pe site-uri renumite din străinătate. Magazinele virtuale plasează comanda pe site-ul din străinătate, procesează plata, se ocupă de transportul acestora în ţara şi către dumneavoastră.

Ca şi exemplificare, am ales să cumpărăm un compleu de iarnă (canadiană şi pantaloni de fâş pentru un copil cu vârsta de 1 an jumate) care la magazinul Mothercare în România ajunge undeva la aproape 600 RON, iar prin intermediul Magazinului celor Mici îl putem cumpăra direct din Anglia la mai puţin de jumătate de preţ. Am mai observat diferenţe şi la accesorii, de exemplu, un scaun de maşină pentru bebeluşi de la grupa 0+ pana la 20 kg este la noi în ţară aproximativ 1300 RON, iar de afară îl achiziţionezi prin intermediul lor cu 850 RON.

Magazinele online sunt intermediare, neavând nevoie nici de magazine fizice, nici de hale de depozitare pentru a avea o varietate a stocului. Pentru produsele cumpărate din spațiul UE nu achitați nici TVA-ul prin urmare aveți parte de cel puțin de o reducere de app. 20%.


 

Varietatea produselor

Avantajul cumparaturilor online - varietatea produselor

Această varietate este poate cel mai mare avantaj al comenzilor pe internet. Ști că trebuie să îi cumperi micuțului pantaloni mai groși și impermeabili, o gecuță, o pereche de încălțări dar și o săniuță și cât mai multe jocuri de casă pentru zilele extrem de geroase. Deja, te gândești … un weekend liber (și jumătate de rezervor) în care să ajungi în diferitele colțuri ale orașului, prin diversele magazine ale căror produse le-ai văzut la televizor. Deja ai câteva limitări, nu poți să mergi în 5 magazine de încălțăminte, 5 de săniuțe, 5 de hăinuțe, 3 de cărucioare. Poate în orașul tău nici nu sunt atâtea! Ei bine această problemă are o soluție. Nu vorbim aici de varietatea de produse a unui singur magazin online, care oricum are mult mai multe produse ca un magazin tradițional. Discutăm despre varietatea a 3, 4, 5 sau 10 magazine din afară, răspândite geografic la sute de kilometri distanță. Fiecare articol poate fi vizualizat, ales și comandat online într-o varietate de culori și de mărimi.

Cei de la Magazinul celor Mici au sesizat că părinţii de băieţi se plâng mereu că au  un dezavantaj față de părinții de fetițe cu magazinele din România întrucat raionul dedicat băieților este mult mai restrâns decât cel dedicat fetițelor, iar foarte puține din hăinuțele pentru pentru băieței sunt în culori atrăgătoare, nu totul se rezumă la albastru navy și maron. Răsfoind site-urile de pe care ai posibilitatea să comanzi online, vei observa câte hăinuțe haioase poți alege și dacă ești parinte de băiețel.

 

Ai întrebări? Ai și răspunsuri pertinente! Chiar zeci!

De câte ori ai fost pusă în situația în care să ai întrebări referitoare la produsul pe care dorești să îl achiziționezi? Și cauți nerăbdătoare cu privirea un ajutor de la magazinul în cauză. Trebuie să ști dacă krocşii, ştrampii sau maleta, sunt bune pentru fetița ta. După minute bune, găsești o persoană dispusă să îți dea informațiile dorite. Ei bine, surpriză, se pare că tânărului de 20 de ani din magazin – asistentul clientului – deși este cât se poate de dornic să ajute îi lipseşte o calitate: cea de părinte prin urmare are dificultăți în a înțelege chiar conceptul de krocs, ştramp sau maletă. Vei primi un răspuns, asupra cărora vei avea câteva îndoieli și datorită faptului că șansele ca brutarul să se jure că pâinea este proaspătă sunt chiar foarte mari, iar ideea de a întreba aleator pe stradă părinții ai căror copii poartă un sortiment de gecuță vizat de tine, dacă sunt mulțumiți de alegerea făcută … denotă disperare, la care poți ajunge de altfel și dacă nu ai fost bine sfătuită. Online însă, este nu doar posibil, ci și perfect acceptat.

Magazinele online au avantajele lor. De exemplu, magazinele serioase din străinătate, cu mii de clienți zilnici au posibilitatea de a posta întrebări, comentarii, răspunsuri ba chiar și de a acorda note produselor. Și cine acordă aceste note sau răspunsuri? Chiar clienții, părinții, consumatorii finali, singurii în măsură să aprecieze calitatea, utilitatea ba chiar și prețul prin comparație al produsului. Vei avea astfel acces și la o bază de informaţii pertinente şi obiective, ce va face experienţa cumpărăturilor online, mult, mult mai plăcută.

Iar pentru a elimina orice umbră de îndoială asupra review-urilor la produsele online … în cazul în care achiziţionaţi de la producători recunoscuţi gen Mothercare, Marks & Spencer, Tesco, George, Matalan, etc., aveţi siguranţa că review-urile sunt pertinente şi reale, nu vorbim de un obscur magazin online în care manager-ul şi secretara dau note, like-uri şi comentarii sub diferite nume doar pentru a crea impresia existenţei clienţilor mulţumiţi şi a mărfurilor bune. În plus, în cazul în care faceți comandă pentru produsele vizualizate pe site-uri de renume, veți avea siguranța că discount-ul afișat este real, că produsul este pe stoc și că poate fi adus în siguranță și la timp.

“Ştim cu toţii cât de importantă este pentru noi, parinţii, calitatea hăinuţelor pentru copii, precum şi siguranţa şi confortul accesoriilor folosite de aceştia (scaune de maşină, cărucioare etc). De asemenea, şi timpul liber are un rol hotărâtor, orice minut în plus putând să-l petreceţi alături de copii, fiind o reală valoare pentru aceştia” a declarat unul dintre manageri, căruia îi mulțumim pentru informaţiile puse la dispoziţie.

http://www.facebook.com/magazinul.celormici.3

noriel.ro