Ce trebuie sa stii despre tehnologiile moderne incorporate in aparatele de aer conditionat cu filtrare si purificare a aerului? In ziua de astazi datorita poluarii masive a aerului trebuie acordata o atentie deosebita calitatii acesteia pentru a nu avea repercusiuni grave asupra sanatatii. Gratie tehnologiei si dezvoltarii continue a acesteia, posibilitatea de a avea cel putin in interior aer de inalta calitate este mult mai la indemana.

Cele mai noi tehnologii ale aparatelor de aer conditionat cu filtrare si purificare a aerului sunt cele care au incorporate tehnologii cu ioni de argint pentru purificarea aerului si filtre cu tehnologie nano por. Argintul, ca material, are o serie de efecte benefice asupra sanatatii iar aceste tehnologii moderne permit chiar diminuarea efectelor pe care le au alergiile asupra sanatatii. Veti regasi la final cateva modele noi de aparate de climatizare, cu tehnologii moderne aduc mult mai multe beneficii pentru utilizatori. O gama variata de aparate de aer conditionat cu functii de purificare, umidificare, dezumidificare si ionizare a aerului, veti gasi in OFERTA eMAG, la ALTEX, CEL.ro si la FLANCO.

depurtat.ro

 

Recomandari pentru utilizarea aparatelor de aer conditionat

 

Procesul de conditionare a aerului presupune modificarea proprietatilor acesteia (in special proprietatile aerului cu privire la temperatura si umiditate) pentru ca acesta sa atinga conditii mult mai favorabile decat cele existente in mod implicit. Aparatele de conditionat moderne nu au rolul numai de a raci aerul si de a spori confortul utilizatorilor ci si optiunea de a curata si purifica aerul de microorganisme, alergeni si praf. Cu toate acestea, daca aceste aparate sunt utilizate fara sa se tina cont de specificatiile tehnice, aerul conditionat poate sa interfereze cu buna functionare a organismului uman. Se recomanda ca periodic sa se inlocuiasca filtrele si curatarea in interior pentru a se evita dezvoltarea microorganismelor. De asemenea, este recomandat ca aparatele de aer conditionat sa nu fie setate la o temperatura mai mare cu 10 grade fata de cea din exterior.

 

Componenta aparatelor de aer conditionat si tehnologiile utilizate

 

Aceste aparate de aer conditionat cu filtrare si purificare a aerului moderne sunt compuse dintr-un indicator al compresorului care indica daca aparatul este functional sau nu, un indicator de functionare, afisaj de temperatura digital, sau modelele si mai noi au un mic ecran LCD care indica temperatura, un timer dar si functiuni special concepute pentru functionarea pe timp de noapte.

Cele mai multe modele sunt dotate cu telecomanda pentru usurinta in utilizare si pentru oferirea unui grad sporit de confort. Tehnologia actuala a permis fabricarea unor modele de aparate de aer conditionat cu filtrare si purificare a aerului care permit o racire rapida, un schimb eficient de caldura deci, o eficienta energetica ridicata.

Alte tehnologii permit sa tina pasul automat cu schimbarile in metabolismul corpului uman pe timp de noapte. Acest lucru inseamna ca temperatura setata creste cu 1 grad la fiecare ora pana la 2 grade o data la doua ore asigurandu-se ca utilizatorul nu simte frigul pe timpul noptii. De asemenea, noile tehnologii permit o economisire energetica eficienta, astfel ca cheltuielile aferente nici nu se vor simti pe facturi. Majoritatea modelelor au incorporate un microprocesor care controleaza aceste caracteristici si le fac posibile. Aceste microprocesoare detecteaza temperatura existenta in camera si controleaza fluxul de aer in consecinta  De asemenea, noile modele de aparate de aer conditionat cu filtre si purificare a aerului pot sa fie setate sa porneasca la anumite ore, de exemplu, in orele de varf atunci cand canicula in timpul verii este la apogeu.

 

Despre modernizarea filtrelor si alte caracteristici ale aparatelor AC

 

Dar si filtrele cu care sunt dotate aceste aparate de aer conditionat cu filtre si purificare a aerului au fost supuse modernizarii, noile modele permitand sa retina peste 90% din particulele de praf, mirosurile neplacute si acarienii care pot pune in pericol sanatatea umana. O alta functie extraordinara cu care sunt dotate aceste aparate de aer conditionat este cea Auto Clean care permite curatarea in mod automat a aparatului la diverse perioade de timp setate de catre utilizator dar si manual prin simpla apasare a unui buton atunci cand se considera necesar.

Producatorii de aparate de aer conditionat cu filtre si purificare a aerului imbunatatesc tehnologiile incorporate in mod constant, astfel ca utilizatorii au la ora actuala o varietate diversificata de modele din care sa aleaga. Noile modele sunt mai putin zgomotoase si sunt dotate cu o multime de functii care sa sporeasca confortul utilizatorilor. Consumul redus de energie este un atu al acestor aparate de aer conditionat cu filtru si purificare a aerului si cu siguranta se afla pe lista criteriilor de alegere a cumparatorilor.

Ramane acum de vazut cu ce ne uimesc producatorii de aparate de aer conditionat dar este cert faptul ca modelele noi de instalatii de climatizare, cu tehnologii moderne aduc mult mai multe beneficii pentru utilizatori. O gama variata de aparate de aer conditionat cu functii de purificare, umidificare, dezumidificare si ionizare a aerului, veti gasi in OFERTA eMAG, la Altex.ro (50% reducere de pret la al doilea produs), Flanco.ro sau la Market Online.

 

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter, 12000 BTU, Clasa A+, Al 6-lea Simt, Filtru HD + CarbonAparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter, 12000 BTU, Clasa A+, Al 6-lea Simt, Filtru HD + Carbon, Auto Restart, Autocuratare, Dezumidificare. Functia 4D airflow inlet asigura o racire rapida, un schimb eficient de caldura, deci o eficienta energetica ridicata. Multumita 6th Sense Air Flow, aerul conditionat Whirlpool selecteaza automat un mod adecvat de operare (racire, ventilator, uscat), in functie de temperatura din interiorul camerei. Controlata de un microprocesor prezent in interiorul AC, 6 Sense® Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza fluxul de aer in consecinta. Aceasta aliniere ajuta la o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate. Noul filtru HD (Densitate inalta) – retine pana la 90% din particulele de praf. Filtrul Aditional: Active Carbon – retine mirosurile neplacute. Functia Auto Clean de auto curatare a aparatului de aer conditionat trateaza principalele cauze de miros neplacut in aerul conditionat, precum mucegaiul si bacteriile care se dezvolta in schimbatorul de caldura atunci cand schimbatorul este umed. Veti beneficia si de senzorul Arround U de pe telecomanda care transmite catre unitatea interna temperatura existenta in locul in care se afla telecomanda. Asta inseamna ca aparatul de aer va concentra suficienta de multa (sau putina) putere pentru ca locul in care dvs. va aflati sa ajunga la temperatura optima. Tehnologia DC Inverter permite un control strict al rotatiilor compresorului. DC- la compresor si ventilator creste eficienta aparatului, reduce vibratiile si zgomotul.

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter, 12000 BTU, Clasa A+, Al 6-lea Simt, Filtru HD + Carbon Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter, 12000 BTU, Clasa A+, Al 6-lea Simt, Filtru HD + Carbon

 

Aparatul de aer conditionat LG Artcool Slim Inverter V A12LL, de capacitate medie 12000 BTU, Clasa energetica performanta A++, cu tehnologia de ionizare a aerului patentata LG Plasmaster Ionizer Plus, Filtru de protectie micro 3M, Filtru de protectie dublu, cu functie de Autocuratare Plasmaster si Control activ de energie. Designul echipamentului de climatizare LG LG Artcool Slim Inverter V A12LL este modern si foarte placut, ceea ce ii confera un stil incomparabil. Echipamentul de climtizare LG va fi mai mult decat un obiect electrocasnic devenind un element de decor care va infrumuseta fiecare locuinta. Peste 3 milioane de Ioni Plasmaster sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv. Filtrul de protectie Micro 3M, cu flux inalt de aer dar silentios, colecteaza datorita puterii electrostatice mari a suprafetei filtrului, materiile microscopice daunatoare cum sunt polenul si firele de praf care pot cauza boli respiratorii. Datorita ventilatorului oblic si tehnologiei compresorului cu vibratii minime, echipamentele de climatizare LG au un nivel foarte mic de zgomot. Functia de curatare automata usuca schimbatorul de caldura umeda pentru a preveni inmultirea mucegaiului si a bacteriilor. Elimina mirosurile neplacute din echipamentele de climtizare scutind utilizatorul de la curatarea frecventa a filtrelor. Peste 3 milioane de ioni vor steriliza nu numai aerul care circula prin echipamentul de aer conditionat, ci si tot spatiul din jur, eliminand substantele daunatoare. Modelul avansat de filtru Micro Dust imbunatateste eficienta si performanta filtrului cu plasma ciclotron care este la randul sau un sistem de filtrare eficient. Incarcarea electrostatica de pe suprafata filtrului capteaza si retine substante microscopice daunatoare. Il gasiti la evoMAG si eMAG.ro.

Aparat de aer conditionat LG Artcool Slim Inverter V A12LL, 12000 BTU, Clasa A++, Plasmaster Ionizer Plus, Filtru de protectie micro 3M, Filtru de protectie dublu, Autocuratare Plasmaster Aparat de aer conditionat LG Artcool Slim Inverter V A12LL, 12000 BTU, Clasa A++, Plasmaster Ionizer Plus, Filtru de protectie micro 3M, Filtru de protectie dublu, Autocuratare Plasmaster

 

Aparat de aer conditionat Samsung AR12KSFPEWQNZE, 12000 BTU, Clasa A+, Filtru HD antibacterian, Fast Cool, Auto Restart, Alb. Deoarece evita irosirea de energie la pornire si oprire si beneficiaza de o tehnologie de control imbunatatita, aparatul de aer conditionat AR12KSFPEWQNZE Samsung va ajuta sa reduceti in mod considerabil pierderile de energie. Noul aparat de aer conditionat de la Samsung economiseste bani chiar si atunci cand este oprit. Tabloul imbunatatit de control utilizeaza cantitati minuscule de energie atunci cand este oprit, ducand la economii mai mari decat aparatele conventionale de aer conditionat. Cu filtrul de inalta densitate complex de la Samsung, va puteti asigura ca incaperea are un aer proaspat si curat. Filtrul Full HD ofera o filtrare imbunatatita, eliminand chiar si cele mai mici particule microscopice de praf si transformand aerul poluat intr-un aer curat si energizat. Si curatarea filtrelor este convenabila. Tot ce trebuie sa faceti este sa spalati filtrele cu apa, pentru a le curata. Mentineti intotdeauna aerul curat si proaspat, cu ingrijirea simpla si usoara a filtrului. Datorita structurii unice a stratului antibacterian, acest filtru poate colecta particule minuscule de praf si virusi pe care nici macar nu-i vedeti. Bucurati-va de o protectie completa impotriva bacteriilor nedorite, pentru a respira un aer mai curat si mai proaspat. Noul aparat de aer conditionat de la Samsung nu va permite casei dvs. sa devina umeda si imbacsita. Noul aparat de aer conditionat de la Samsung este cea mai potrivita optiune pentru a elimina umiditatea in exces din mediul dvs. Nu trebuie sa goliti nicio galeata de apa! Poate fi cumparat de la eMAG.ro si de la badabum.ro.

Aparat de aer conditionat Samsung AR12KSFPEWQNZE, 12000 BTU, Clasa A+, Filtru HD antibacterian Aparat de aer conditionat Samsung AR12KSFPEWQNZE, 12000 BTU, Clasa A+, Filtru HD antibacterian

Poate ca nu stiati, dar un aparat de aer conditionat poate sa produca mucegai si sa imprastie microbi. Aceasta, deoarece diferenta dintre temperatura interna si cea externa a aerului duce la formarea de umiditate in interiorul unitatii, iar umiditatea aduce cu sine bacterii. Solutia? Aparatele de aer conditionat de la Samsung au o caracteristica de curatare automata, care ruleaza automat ventilatorul chiar si dupa ce il opriti, pastrand totul uscat, fara miros neplacut si lipsit de microbi.

 

In oferta eMAG, veti regasi acest aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 409 Inverter, 9000 BTU, Clasa A++, Al 6-lea Simt, Display, Filtru HD + Filtru HEPA, Auto Restart, Dezumidificare + Serviciu de instalare cu kit, pentru aparat aer conditionat 9-12.000 BTU , cu durata de instalare garantata de 5 zile lucratoare. Un aparat de aer conditionat Whirlpool 6th Sense, cu filtru HD dar si cu filtru HEPA, ce vine la pachet la achizitionarea online de la emag.ro cu un kitt de instalare inclus. Cu o putere de 9000 BTU (suficient pentru o camera spatioasa a unui apartament) si cu regim de clasa energetica A++, cu pana la 25% mai economicos decat un aparat de clasa A+, acest aparat de climatizare este poate cel mai recomandat model dintre cele apartinand clasei medii de AC-uri. Il gasiti la pret redus in oferta eMAG.ro dar si la Altex.ro.

Whirlpool SPIW 409 Inverter, 9000 BTU, Clasa A++, Al 6-lea Simt, Display, Filtru HD + Filtru HEPA Whirlpool SPIW 409 Inverter, 9000 BTU, Clasa A++, Al 6-lea Simt, Display, Filtru HD + Filtru HEPA

 

Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120 Slim, 12000 BTU, Clasa A++, Filtru Cold Plasma Ion Generator, Filtru 4 in 1, Dezumidificare, Auto-restart, Kit instalare inclus, Alb. Actifour – Filtru 4 in 1: 4 tipuri diferite de filtre sunt utilizate pentru a oferi un aer mai curat si mai multa prospetime: 1. Filtru Photic Catalyst elimina germenii si poate sa indeparteze mirosurile cu o capacitate echivalenta cu a 500 de odorizante cu carbon activ. Dupa 3-4 luni de utilizare, acest filtru se poate reincarca prin plasarea la soare timp de 6-8 ore 2. Filtru Hepa elimina polenul si praful 3. Filtru Silver Ion elimina bacteriile din aer si controleaza dezvoltarea microbilor 4. Filtru Catechin indeparteaza mirosurile si impuritatile. IonGuard – Cold Plasma Ion Generator. Descompune particulele de aer in ioni pozitivi si negativi, ce ajuta la purificarea aerului de praf si bacterii. Cel mai mic pret la aparatul de aer conditionat slim Beko este la badabum.ro si la eMAG.ro.

Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120 Slim, 12000 BTU, Clasa A++, Filtru Cold Plasma Ion Generator, Filtru 4 in 1, Dezumidificare Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120 Slim, 12000 BTU, Clasa A++, Filtru Cold Plasma Ion Generator, Filtru 4 in 1, Dezumidificare

 

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 418L Inverter, de mare capacitate 18000 BTU, recomand spatiilor generoase din apartamentele open space sau in cazul caselor si al spatiilor de birouri medii. Un aparat de aer conditionat de clasa A+, cu tehnologiile standard Whirlpool al 6-lea Simt, Filtru HD + Filtru de Carbon, Functii de Auto Restart, Autocuratare si Dezumidificare a aerului. Il gasiti la pret redus cu 20% si instalare gratuita la Altex.ro dar si in magazinul eMAG.ro.

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 418L Inverter clasa A+ cu filtru HD si filtru carbon Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 418L Inverter clasa A+ cu filtru HD si filtru carbon

 

O gama variata de aparate de aer conditionat cu functii de purificare, umidificare, dezumidificare si ionizare a aerului, veti gasi in OFERTA eMAG, la Altex.ro (50% reducere de pret la al doilea produs), Flanco.ro sau la Market Online.

noriel.ro