Jocurile de tip cuburi și seturi LEGO, cu minifigurine sunt cvasiprezente atât în dorințele copiilor, pe lista scurtă de cumpărături a părinților și implicit și în ofertele magazinelor specializate pe jucării și articole pentru copii. Seturile LEGO costă destul de mult, dar vin într-o gamă variată de modele și prețuri, ceea ce le face foarte căutate. Practic, nu este copil care să nu fi auzit de jocurile de tip LEGO.

De ce sunt recomandate seturile de joaca LEGO pentru copii
De ce sunt recomandate seturile de joaca LEGO pentru copii

Vom explica în continuare, câteva aspecte importante dacă sunteți indeciși cu privire la ce jucării LEGO sunt recomandate copilului dvs, cât și de ce sunt acestea atât de benefice dezvoltării copilului:

depurtat.ro

Dezvoltarea copilului cu ajutorul seturilor LEGO

Cuburile LEGO și seturile LEGO pot ajuta copiii să-și dezvolte mai multe abilități, printre care:

 1. Abilități de planificare și rezolvare a problemelor: copiii învăță să creeze modele și să rezolve probleme care apar în timpul construirii. Menționăm aici Seturile LEGO Creator.
 2. Abilități motorii fine: copiii își dezvoltă abilitățile motorii fine prin așezarea cuburilor LEGO într-un mod precis. Jocurile LEGO Duplo se adresează copiilor mici, băieți și fetițe, cu vârsta peste 18 luni.
 3. Abilități de gândire creativă și de imaginație: copiii își pot dezvolta imaginația prin crearea de modele și jucării din cuburi LEGO.
 4. Abilități de comunicare și lucru în echipă: copiii pot învăța să lucreze împreună pentru a construi modele sau să își explice ideile unul altuia.
 5. Abilități matematice: construirea modelelor LEGO poate ajuta copiii să înțeleagă concepte matematice precum măsurarea și fracțiile.
 6. Abilități de citire și urmărire a instrucțiunilor: copiii învăță să citească și să urmeze instrucțiunile pentru a construi modelele LEGO.
 7. Abilități de concentrare și atenție: construirea modelelor LEGO poate ajuta copiii să își dezvolte abilitățile de concentrare și atenție.

În general, cuburile LEGO și seturile LEGO pot fi o activitate distractivă și încurajatoare pentru copiii de toate vârstele, care le poate oferi o mulțime de beneficii dezvoltării armonioase.

Beneficiile jocurilor LEGO

Jocurile LEGO pot oferi copiilor o mulțime de beneficii, cum ar fi:

 1. Dezvoltarea abilităților: construirea modelelor LEGO poate ajuta copiii să-și dezvolte abilități precum planificarea, rezolvarea problemelor, gândirea creativă și imaginatia, concentrarea și atenția, precum și abilitățile motorii fine.
 2. Învățarea prin joacă: jocurile LEGO sunt o modalitate distractivă de a învăța noi lucruri și de a încuraja explorarea și descoperirea.
 3. Stimularea imaginației: copiii pot crea orice doresc cu cuburile LEGO, oferindu-le oportunități nelimitate de a-și dezvolta imaginația.
 4. Crearea unui mediu de joacă sănătos: jocurile LEGO sunt o opțiune de joc care nu implică ecrane și care încurajează activitatea fizică și imaginația. Seturile LEGO cu tematica Natura și Spațiu verde se încadrează aici.
 5. Oferind opțiuni adaptate vârstei: există o gamă largă de seturi LEGO disponibile, care se potrivesc diferitelor vârste și niveluri de abilitate, astfel încât copiii să poată găsi ceva care să le placă și să le fie potrivit. Dacă copilul tău are un personaj preferat, LEGO cu personaje Disney este setul indicat.
 6. Oportunitate de a lucra în echipă: copiii pot învăța să lucreze împreună pentru a construi modele sau să se implice în jocuri de rol cu minifigurinele LEGO.
 7. Crearea unui mediu de învățare: jocurile LEGO pot ajuta copiii să înțeleagă concepte matematice, precum măsurarea și fracțiile, precum și să învețe să citească și să urmeze instrucțiunile.
 8. Distracție nelimitată: copiii pot petrece ore întregi jucându-se cu jocurile LEGO și întotdeauna vor putea găsi ceva nou de făcut sau de construit.

Ce tipuri de seturi LEGO există în magazine

Există o gamă largă de seturi LEGO disponibile, care se potrivesc diferitelor interese și vârste. Unele dintre tipurile de seturi LEGO incluse sunt:

 1. Seturi tematice: aceste seturi sunt inspirate de diferite teme, cum ar fi filme, personaje de desene animate, serii TV sau evenimente istorice. Menționăm aici: LEGO Harry Potter, LEGO Star Wars.
 2. Seturi de construcție: aceste seturi oferă copiilor o gamă largă de opțiuni de construcție, precum clădiri (LEGO City), mașini (LEGO Speed Champions), avioane sau navă.
 3. Seturi de joacă: aceste seturi au ca scop crearea unui mediu de joacă pentru copii, cum ar fi case de păpuși, parcuri de distracții sau orașe.
 4. Seturi LEGO Technic: aceste seturi sunt mai complexe și se concentrează pe mecanisme și funcționări precise. Sunt potrivite pentru copiii mai mari sau pentru pasionații de construcții.
 5. Seturi de minifigurine: aceste seturi conțin minifigurine LEGO și elemente de construcție pentru a le permite copiilor să creeze scene sau povești.
 6. Seturi de colecție: aceste seturi sunt create pentru colecționari și conțin elemente rare sau unice, cum ar fi minifigurine de ediție limitată sau clădiri istorice.
 7. Seturi de construcție pentru începători: aceste seturi sunt potrivite pentru copiii mai mici și conțin cuburi mai mari și modele mai simple pentru a le ușura începutul în lumea LEGO.

Seturi de joaca LEGO tematice

Există o gamă largă de teme abordate în jocurile LEGO, care pot include:

 1. Filme și desene animate: unele seturi LEGO sunt inspirate de filme populare sau de personaje de desene animate, precum LEGO Harry Potter, LEGO Star Wars. sau seria Super Heros, precum LEGO Batman.
 2. Artă: Seturile LEGO Art dezvoltă simțul estetic al copiilor.
 3. Serii TV: alte seturi LEGO sunt inspirate de serii TV, cum ar fi The Simpsons sau Stranger Things.
 4. Evenimente istorice: unele seturi LEGO sunt inspirate de evenimente istorice, cum ar fi Războiul Rece sau Războiul Civil.
 5. Sport: există și seturi LEGO care se concentrează pe diferite sporturi, cum ar fi fotbalul sau baschetul.
 6. Mașini și vehicule: unele seturi LEGO se concentrează pe construirea de mașini și vehicule, precum avioane, mașini de curse sau elicoptere.
 7. Clădiri și orașe: alte seturi LEGO se concentrează pe construirea de clădiri și orașe, precum case de păpuși sau orașe futuriste. De exemplu: LEGO Architecture.
 8. Mediu și ecologie: unele seturi LEGO se concentrează pe mediu și ecologie, precum conservarea animalelor sau energia regenerabilă.
 9. Imaginație liberă: multe seturi LEGO oferă copiilor oportunitatea de a-și dezvolta imaginația și de a crea orice doresc cu cuburile LEGO.

Există o gamă largă de teme abordate în jocurile LEGO, astfel încât copiii să poată găsi ceva care să le placă și să le fie potrivit.

Jocurile LEGO sunt și pentru adulți?

Pe lângă faptul că jocurile LEGO reprezintă o activitate foarte recomandată pentru a petrece timp de calitate împreună cu copilul tău, acestea sunt recomandate și adulților.

Jocurile LEGO sunt potrivite pentru adulți sau pentru copiii mai mari și se concentrează pe mecanisme și funcționări precise, aici menționăm seria LEGO Technic, mai complexe și care pot avea teme mai mature.

De asemenea, există seturi LEGO cu teme inspirate de filme sau de serii TV pentru adulți, precum The Mandalorian sau The Simpsons. Adulții pot avea, de asemenea, un hobby (destul de scump) în colecționarea de minifigurine sau de elemente LEGO rare sau unice.

Jocuri LEGO pentru adulti corporatisti
Jocuri LEGO pentru adulti corporatisti

Însă în cele mai multe cazuri, Jocurile LEGO pentru adulți pot fi o modalitate distractivă și încurajatoare pentru adulți de a-și dezvolta abilitățile de planificare, rezolvare a problemelor și dezvoltarea spiritului antreprenorial și de inovație, precum și de a se relaxa și de a se deconecta de la stresul zilnic.

Nu este de mirare ca la multe workshop-uri corporative sau în tehnicile de a stimula colaborarea și imaginația, respectiv de rezolvare a unor probleme specifice în moduri inovative (Design Thinking) se utilizează seturile de joacă LEGO.

De unde cumperi seturi de construcție LEGO la prețuri mici?

Jocurile LEGO au ajuns să fie cumpărate pe orice continent, având zone dedicate atât în magazinele fizice cât și în magazinele online. În România, seturile de joacă LEGO se pot cumpăra de la distribuitori autorizați de către producători, astfel încât să evitați jucăriile contrafăcute, periculoase pentru copii (plastic ieftin, nu respectă normele de siguranță, materiale tratate chimic șamd).

Magazinele recomandate pentru cumpărarea de seturi de joacă LEGO sunt: Noriel.ro, Nichiduta.ro, Bestkids.ro, BeKID, elefant.ro și bineînțeles eMAG.ro.

noriel.ro