Probabil ai aflat că nu am venit pe lume cu un manual de instrucțiuni, prin urmare cred că ai avea nevoie să ști despre ce anume am nevoie de la tine și de la viață.

Învață-mă că este bine să cer ajutorul. Pentru că sunt mic, am nevoie de ajutor în fiecare zi. Când văd oamenii mari că cer ajutor, înțeleg că este ok să cer îl cer și eu. Nimeni nu poate să facă totul de unul singur, și câteodată cred că ne simțim bine să avem persoane lângă noi dornici să ne ajute. Să ceri ajutorul nu este un semn de slăbiciune.

depurtat.ro

Arată-mi că a nu fi perfect este normal. De altfel, vreau să ști că nici tu nu trebuie să fi perfect. Dacă trebuie să întrebi un profesor sau un doctor despre cum anume mă poți ajuta, asta nu înseamnă că voi ține mai puțin la tine. Iar ei la rândul lor cred că vor crede la fel, vor vedea tăria din noi și nu o slăbiciune.

Ajută-mă să învăț cum să fiu responsabil și cum să nu mă ascund după temeri, sentimente și probleme. Nici eu nu cred că dacă mă voi ascunde acestea vor trece de la sine … Ajută-mă să învăț cum să mă ocup de acestea când sunt confuz, știu că voi, părinții mei sunteți foarte deștepți și îmi veți da răspunsuri și soluții.

Arată-mi că nu putem cunoaște totul. Dacă avem nevoie de cineva să ne ajute, să ne dea un sfat voi înțelege că nu suntem singuri în această lume și că este bine să am cât mai multe informații spre a rezolva o problemă. Sunt multe persoane care deși nu ne cunosc prea bine sunt sigur că ar vrea să fie de ajutor. Vorbește cu educatoarea și cu profesorii despre ce idei au. Și alți părinți pot avea idei bune și ne pot da un sfat din experiența lor. Nu înseamnă că nu ești deștept sau un bun părinte ci că ai grijă de mine și vrei să faci tot ceea ce este mai bine pentru mine.

Te iubesc așa cum ești și simt că și tu mă iubești așa cum sunt, însă dragostea nu este tot timpul suficientă, avem nevoie și de sfaturi și ajutor să găsim în viață lucrurile care ne ajută să creștem și să ne simțim bine pe interior.

Cu drag,

Copilul tău.

noriel.ro