Lasand la o parte faptul ca Feng Shuiul este un mod de viata pentru multi, pentru a atrage antipatii ii anunt ca acest articol nu se adreseaza lor. Pentru cei ce cauta articole, produse si sfaturi referitoare la Feng Shui le recomand Feng Shui 4 Life. Pentru restul, cei ce cauta munitie de tun pentru a rade de aceasta noua furie le ramane acest articol 🙂 Feng Shui, atât de mistic … în timp ce mă uitam la cancanteve elevam cu o simfonie, mi-am propus să mă inițiez în această artă … stil de viață … subiect de discutat cu degetul mic ridicat în aer la cafea … whatever, și uite ce sfaturi am găsit pe net:

Referitor la camera copilului:

depurtat.ro

1. Plasați clopoței de vânt în camera copilului dacă vedeți că acesta se îmbolnăvește frecvent. Produceți des zgomote cu clopoțelul respectiv în toată casa, sunetul va echilibra energiile din încăperi.

Bun, clopoțeii de vânt … un fel de talăngi în miniatură, trebuiesc cumpărate și zdrăngănite frecvent prin întreaga casă, sunetul nu doar că va echilibra energiile energiile din încăperile casei dvs. ci și din încăperile vecinului. Pentru un efect mai puternic mă gândesc dacă nu cumva zdrăngăneala clopoțeilor de calorifer nu ar fi mai eficientă.

2. Nu plasați televizorul sau calculatorul în dormitor sau în camera copilului. Dacă nu puteți renunța la TV, înainte de culcare acoperiți-l cu o folie de plastic sau alt gen de acoperământ. În general aparatura electronică are efecte negative în încăperile în care se doarme.

Aici sunt perfect de acord, televizorul dăunează grav sănătății. Dar totuși … bunătate de Bravia să acoperi cu folie menajeră sau vreun mileu …

3. A se evita paturile suspendate! În acest caz cel mai expus la probleme de sănătate este cel care doarme dedesubt.

… doar dacă cel care doarme deasupra cade peste cel de dedesubt.

4. Plasaţi un obiect de hematit în camera copilului (deasupra patului sau în mijlocul peretelui de Est) pentru o sănătate bună şi un somn liniştit.

Clar swarowski out!

5. Copilul nu trebuie sa doarmă cu capul spre peretele băii sau toaletei.

Cel mai bine ar fi să doarmă cu capul spre pernă.

6. Dacă odaia copilului este amplasată la capătul unui coridor, aşezaţi câteva obiecte de ceramică pe coridor sau clopoţei de vânt la intrarea în cameră.

Iar clopoţei de vânt … trebuie să fac o comandă serioasă zău aşa … şi obiecte de ceramică, porţelanuri din China. Mă gândesc dacă nu cumva toată această artă nu este doar propagandă pentru importurile din Dragonul Roşu. Deviez… recapitulăm … deci dacă odaia copilului este amplasată la capătul unui coridor, aşezaţi câteva obiecte de ceramică în zig zag eventual şi câţiva clopoţei de vânt. La ore târzii în întuneric puteţi face un adevărat slalom pe vârfurile degetelor până în camera copilului. Dacă aţi văzut filmul Ocean`s Twelve, scena dansului printre lasere ştiţi la ce mă refer.

7. Aşezaţi în Nord-Estul camerei copilului o sferă de cristal sau un glob pământesc din cristal pentru rezultate bune la şcoală. Aşezaţi biroul de studiu al copilului în colţul de Nord-Est al camerei. Plasaţi scaunul de la biroul copilului cu spatele la perete. Întotdeauna scaunul pe care stă la masă trebuie să fie cu spatele la un obiect solid, niciodată spre uşă. Dacă nu poate fi evitat, aşezaţi în faţa ochilor o oglinda care reflectă uşa de la intrare.

Mă gândeam pentru rezultate mai bune la şcoală să aşez în colţul biroului un manual, dar ca să nu supăr câţiva zei pokemoni mă voi conforma. Notăm că tot în colţul de Nord-Est trebuie să aşezăm şi biroul nu doar globul clarviziunii. Această regulă duce la următoarea: în colţul opus, adică Sud Vest să nu aveţi uşă, pentru că altfel pe colţul de nord-est va trebui să aşezaţi bolul de cristal sau globul pământesc, biroul precum şi o oglindă. Deja o dăm în misticism şi basme, bolul de cristal şi oglinda oglinjoară. Patul nu poate fi cu capătul în Nord Est unde este biroul dar nici spre baie sau toaletă dar să fie sub un obiect de hematit nu sunt un alt pat.

8. Nu plasaţi dormitorul în camerele de la capătul coridoarelor lungi, în camerele de la capătul casei scărilor, în faţa, sub sau deasupra băii, deasupra garajului, deasupra bucătăriei sau a camerei în care se ia masa. Dacă nu poate fi evitat, amplasaţi clopoţei de vânt cu tuburi metalice la intrarea în camera (afară).

Religia asta devine enervantă, dormitorul nu este rabatabil şi pe rotiţe să îl mut şi să îi rotesc pereţii prin casă astfel încât să nu încalc vreo regulă. Cred că totuşi îmi permit să risc şi să îl pun deasupra bucătăriei. Voi compensa păcatul scuturând câţiva clopoţei de vânt în semnul crucii. Cu tot cu tuburile metalice (!), voi avea astfel şansa de a învăţa şi arta folosirii nunchuk-ului.

9. În camera copilului nu trebuie să existe obiecte ascuţite îndreptate spre locul de odihnă sau de studiu al copilului: colţuri de mobilă, flori cu frunze ascuţite, colţuri de zid, beţe, grinzi etc. Dacă nu pot fi evitate, aşezaţi în faţa lor copăcei din cristal, cristale, clopoţei, plante.

Deja clopoţeii ăştia îmi seacă nervii … Sunt mai mulţi clopoţei în jurul camerei copilului ca într-o cireadă de vaci argentiniene! De altfel cred că stau prost cu nervii gândindu-mă la arhitectul casei, cum de şi-a permis să îmi strice Feng Shui-ul cu grinda lui de rezistenţă şi cu colţurile de zid! Nu putea să facă dormitorul rotund şi fără grinzi dă-o naibii de rezistenţă de parcă nu aş fi anunţat din timp în caz de vreun cutremur de zgomotul clopoţeilor! Transform camera copilului într-o grădină cu plante şi copăcei din cristal, globuri pământeşti şi apoi se miră de ce am pus paturi suprapuse sau hamace. Din LIPSĂ DE SPAŢIU d-aia!

10. Nu aşezaţi în camera copilului picturi cu imagini acvatice, cu animale sălbatice sau imagini care provoacă frica.

Un sfat bun … fotografiile cu soacra OUT!

 

Feng Shui în Bucătărie

11. Căutaţi să aveţi o distanţă între aragaz şi chiuvetă, altfel intră în contradicţie elementele foc – apă.

Dar dacă pun aragazul lângă geam ca tot omu` nu cumva intră în contradicţie elementele CO2 – aer?

12. Înlocuiţi mesele de marmură cu mese de lemn. Preferabil rotunde.

Sigur aruncaţi marmura şi înlocuiţi cu lemnul … bun schimb. Nu mai bine acopăr colţurile cu copăcei de cristal, tuia din hematit şi câţiva clopoţei de vânt şi păstrez marmura!?

 

Feng Shui în Baie 🙂 

13. Tineţi uşa de la baie mereu închisă, la fel ca şi capacul de la toaletă. E bine ca baia sa nu fie vizibilă.

Exact! Vizibilitatea gresiei baroce era problema, de asta ţinem uşa închisă. Nu am putea să camuflăm uşa cu o folie sau un mileu (vezi punctul 2) ?

14. Când vă construiţi o casă nouă, amplasaţi baia într-o zonă mai puţin vizibilă de la intrarea in casă. Nu aşezaţi bai şi toalete lângă intrarea principală. Dacă există una, ţineţi mereu uşa închisă, aşezaţi clopoţei de vânt la intrarea în baie sau o oglindă pe uşa băii.

Când vă construiţi o casă nouă, cereţi viza unui maestru al Feng Shui-ului, eventual şi a unui nutriţionist. Ideal ar fi ca baia să fie în fundul curţii, iar în faţa ei să aşezaţi nişte clopoţei de vânt cu arome parfumate. Oglinda pe uşa băii este de preferat să nu fie în interiorul băii ci pe din-afară.

15. Nu dormiţi cu capul sau cu faţa spre uşa de la toaletă. Nu dormiţi cu capul spre peretele comun între dormitor şi baie. Dacă nu poate fi evitat, aşezaţi la capul patului un paravan, o plantă, clopoţei.

Dacă aţi terminat toţi clopoţeii împodobind patul, biroul, grinzile, holurile, colţurile, uşile de la băi sau le folosiţi pentru reumatism, artrită, scoaterea petelor, rezultate bune la învăţătură, câştiguri la loto sau să câştige Sportu` apelaţi cu încredere la zdrăngănele, păcănele, păpuşi voodoo, brăduţi de porţelan, tablouri cu litere chinezeşti sau capace de coca cola.

16. Nu puneţi frigiderul în faţa uşii de la baie.

Nu ştiu de ce dar această recomandare ar trebuie să fie bolduită şi intens promovată să reducem numărul de frigidere din faţa uşii de la baie.

 

Întrucât Feng Shui-ul patului a fost pe deplin exemplificat într-o carte care se numea Kamasutra, următoarul articol va trata Feng Shuiul la birou şi posibil Feng Shuiul site-urilor web. Şi da, cu multe jpeg-uri de clopoţei de vânt. Dacă acestea vor avea succes, vom analiza Feng Shuiul în taxi precum şi derivatele artei Feng Shui în palatele cu multe turnuleţe.

noriel.ro