Odată cu trecerea la sezonul cald, organismul este supus unui cumul de stimuli, care declanşează de multe ori reacţii alergice. Odată cu înflorirea pomilor, se reactivează rinitele alergice sezoniere, manifestate prin ochi roşii, congestie nazală, rinoree, strănut, prurit etc. Micile particule de polen sunt purtate de curenţii de aer, iar cca 20% din populaţie ajunge să sufere de o formă de rinită alergică. Pentru a controla această reacţie exagerată a sistemului imunitar la factori care, în mod normal, sunt inofensivi, există opţiunea de a urma un tratament cu antihistaminice sau corticosteroizi recomandat de medicul curator sau de a evita alergenii specifici.

În cazul alergiei la polen, evitarea declanşatorilor este dificilă – pentru o stare optimă de sănătate, este necesar să petreci timp în aer liber, să te expui la soare şi să beneficiezi de relaxarea psihică pe care o induc culorile naturii. Însă de multe ori probabil omiţi în considerare aerul pe care îl respiri în interior. Locuinţele nu sunt spaţii etanşe, ci comunică cu exteriorul, iar alergenii pătrund şi continuă să exacerbeze simptomele chiar atunci când te afli în interior.

Prin urmare, este recomandat să apelezi la soluţii tehnologice moderne pentru a crea un spaţiu interior cu aer purificat de factorii alergeni – o zonă sigură, în care să îi oferi organismului posibilitatea să reducă răspunsul imunologic exagerat. Purificatoarele de aer sunt soluţiile perfecte pentru încăperile în care îţi petreci majoritatea timpului – fie că este vorba de propria locuinţă sau de birou, grădiniţă, şcoală, liceu etc.

Modele Purificatoare de aer

Un avantaj suplimentar major este că, în spaţiile unde există colectivităţi (open office, săli de clasă), utilizarea unui purificator performant cu functie de ionizare reduce riscul de a contracta boli virale sau bacteriene transmise pe calea aerului. O gama variata de purificatoare de aer la preturi mici, veti gasi aici.

Aşadar, tehnologia modernă îţi oferă posibilitatea să creezi o oază ferită de stimuli alergici în spaţiile interioare unde petreci cea mai mare parte a timpului. Reţine însă: întrucât un astfel de aparat presupune o investiţie financiară importantă in cazul unui produs de calitate, de aceea îţi recomandăm să faci alegeri informate şi să optezi întotdeauna pentru calitate. Valoarea propriei sănătăţi este inestimabilă!

noriel.ro