Keratina este una dintre cele mai importante proteine, fiind principala componenta ce intra in alcatuirea parului si unghiilor, dar si a unei parti importante a pielii. Proteinei de keratina i se atribuie functii semnificative in organism, mai precis ca ajutor pentru sinteza proteinelor si cresterea celulelor. Datorita structurii sale dure, intra in componenta unor produse de ingrijire a parului, tratamentele cu acest ingredient avand rol de fortifia firul de par si de a-i reda aspectul sanatos.

Beneficiile Keratinei

Cheratina (keratina) este una dintre cele mai rezistente substante ce protejeaza organismul. Substanta keratinica este bogata in sulf si contine aminoacizi, fiind responsabila de proprietatile mecanice foarte bune ale firelor de par.

depurtat.ro

Aminoacizii sunt compusi organici alcatuiti in principal din azot, carbon, hidrogen si oxigen. Organismul uman are nevoie de 20 de aminoacizi diferiti pentru a mentine o stare buna organismului si pentru a functiona normal. Oamenii trebuie sa isi asigure noua dintre acesti aminoacizi, numiti aminoacizi esentiali, prin alimentatie din surse precum carne, oua, tofu, soia, hrisca, quinoa si produse lactate.

Produse dermato cosmetice pe baza de Keratina

 

Keratina cu Biotina si Resveratrol Keratin Hair Enhance Resvitale, 60 capsule, GNC

Keratin Hair Enhance™ ajuta la cresterea rezistentei parului prin continutul mare de keratina. Produsul furnizeaza un tip de keratina patentata, care este procesata special pentru a oferi firelor de par rezistenta, avand in plus biotina, resveratrol si antioxidanti, incluse pentru a hrani si sprijini  sanatatea si rezistenta  firului de par.

O puteti cumpara de aici.

Keratina face parte dintre proteinele structurale fibroase care se gasesc in mod natural in par, unghii sau piele. Poate fi regasita in organe interne si glande, dar poate fi obtinuta si din pene, coarne sau copite. Aceasta este produsa de un tip special de celule numite „keratinocite”.

Fibrele de keratina protejeaza celulele epiteliale de deteriorare, zgariere sau rupere. Ulterior descoperirii si studierii mai aprofundate s-a ajuns la concluzia ca proteina in sine este alcatuita din mai multe tipuri diferite: cheratine, proteine asociate, enzime extrase din tesuturi de animale. O găsiți și în pachete de 30 sau 90 de capsule.

 

Keratina lichida Tratamet Expert, 10 fiole x 10ml, Gerovital

 

Keratina lichida este un tratament intensiv de prevenire a deteriorarii parului. Serul reface keratina din firul de par, distrusa de factori externi (produse de styling, poluare si raze UV) si interni. Acesta reda fermitatea si rezistenta firului de par si confera stralucire, de la radacina pana la varf. Keratinele din parul uman ofera protectie atat cuticulei exterioare, cat si structurii interioare din cortex. Fiind clasificate drept keratine dure, aceste proteine asigura rezistenta si aspectul sanatos, plin de vitalitate al părului. O găsiți aici.

 

Sampon cu Keratina, 1000ml, KayPro

 

Samponul restructurant cu keratina pentru par vopsit si degradat curata eficient parul, restructureaza in profunzime, hidrateaza si hraneste. Disciplineaza parul, elimina efectul de electrizare si ii confera o stralucire incredibila. Samponul cu Keratina KayPro de 1000ml poate fi cumparat de la Dr. Max.

 

Masca reparatoare cu Keratina 1000ml KayPro

Masca reparatoare cu keratina pentru par vopsit si degradat descurca parul eficient, elimina efectul de electrizare, confera catifelare imediata si restructureaza parul in profunzime. Reface stralucirea si luciul si adauga forta si vitalitate. De la DrMax farmacia cu preturi mici.

Sursa: DrMax

noriel.ro