noriel.ro

Dezvoltarea copilului nostru este foarte importanta, iar ceea ce cultivam la el cand e mic culegem mai tarziu cand e adult.

Cursurile legate de arta precum : desen, culoare, pictura, modelaj, fashion bricolage (colaje ), bijuterii si obiecte artizanale, etc. ii ajuta foarte mult in dezvoltarea creativitatii, personalitatii, ii fac sa comunice mai usor si chiar la scoala pot acumula mai usor materiile prin descoperirea a noi tehnici de a invata.

depurtat.ro

Copilul de azi, adultul de maine se va folosi la maturitate de tehnicile artei si va da un plus de valoare meseriei pe care o va imbratisa, indiferent care va fi aceasta.

Nu este suficient sa ii cumperi copilului tau jucarii, ci trebuie sa-l inveti cum sa se joace. Joaca este modalitate prin care copiii traiesc experiente noi, asimileaza cunostiinte, isi fac prieteni invatand sa relationeze intr-un mod placut. Inca din primul an de viata, copii ne invata ca manutele lui pot crea ceva, daca stiu sa miste un creion pe o hartie. Pentru a contribui la dezvoltarea intelectuala a copilului tau, precum si pentru a-i dezvolta creativitatea, trebuie sa ii propui jocuri care sa-l ajute sa se descopere si sa invete lucruri noi.

Prin acest gen de activitati copiii pot înţelege mai bine nevoile lor, forma de arta poate exprima de asemenea o multitudine de sentimente, poate dezvolta personalitatea, creativitatea, increderea de sine si adultul de maine.În Italia de exemplu, Ministerul Educaţiei a mentionat că, în special pentru copii este foarte important desenul pentru stimularea învăţării si toate cadrele didactice, în fapt, au fost indrumate sa aplice metode de predare prin intermediul activitatiilor de proiectare pentru a stimula creativitatea copiilor, astfel putandu-se descoperii abilitatile lor personale si din acest motiv, activitatea de desen este întotdeauna introdusa în curriculum-ul fiecarui profesor.

O foaie albă de hârtie şi un creion poate stimula o imaginaţie incredibilă unui copil si poate deveni apoi o pasiune, sau doar un alt mijloc de comunicare.

Pe de alta parte, sportul nu este doar un drum spre o sanatate de fier ci si o modalitate de a dobandi si perfectiona aptitudini, de a lucra in echipa cu alti copii, de a asculta si trage invataminte de la antrenori si de a lua parte la competitii intr-un mediu sigur primind rasplata binemeritata a eforturilor sale.