Site icon Supermămici

Cumpărături pentru bebeluş

Peste puțin timp, bebelușul va apărea în viața voastră, schimbându-vă viața, obiceiurile, prioritățile, modul în care gândiți dar și … lucrurile pe care le aveți în casă şi maşină. Ne vom axa în acest articol pe cele din urmă. Întrebarea pe care toți părinții și-au pus-o la un moment dat: Ce anume trebuie să cumpărăm pentru ca bebelușul să fie confortabil și în siguranță? Redăm aici cele mai importante obiecte de puericultură pe care trebuie să le achiziționați înainte de venirea bebelușului.

 

Pătuțul 

Pătuțurile pentru copii de cele mai multe ori reprezintă primul lucru pe care părinții îl caută și cumpără încă din primele luni de sarcină.De-a lungul anilor, modelele de pătuțuri s-au schimbat destul de mult, acum fiind disponibile în diferite materiale, culori, stiluri și prețuri pe măsură. Cel mai recomandat de mămici este pătuțul din lemn, cu gratii înalte. Pătuțul din lemn sau fier este mult mai fix, mai rezistent și mai ușor de curățat față de varianta pliantă. Distanța dintre gratii trebuie să fie sub 10 cm pentru a nu exista pericolul ca bebelușul să își prindă capul între ele. Gratiile să fie suficient de subțiri pentru a putea fi apucate de bebeluși când încep să se ridice în picioare. De preferat este ca pătuțul să aibă un sistem de coborâre și detașare a gratiilor pentru că atunci când bebelușul crește, să poată coborî singur din pat. Sistemul de gratii trebuie să fie foarte bine prins, dar şi să culiseze lin când îl deblocați.

 

Salteaua şi lenjeria

Salteaua pentru pătuţul bebelusului este un accesoriu deosebit de important, dimensiunile acesteia trebuie să se potrivească perfect şi ferm în cadrul pătuţului întrucât în cazul în care există spaţiu liber sau salteaua este prea moale atunci există pericolul de blocare sau chiar sufocare a bebeluşului. Sunt disponibile într-o varietate de grosimi, dar mai groasă nu este neapărat mai bună – densitatea este mai importantă. Saltele ecologice sunt realizate din materiale naturale, de obicei din bumbac sau lână. Recomandăm saltelele anti-alergice, anatomice, ortopedice și pe bază de latex și cocos. Ele sunt de obicei mult mai scumpe decât saltelele normale, dar nu conțin substanțele chimice și compușii industriali utilizaţi în saltelele standard. Sfat: fixaţi salteaua în cel mai jos punct al patului. Lenjeria este reprezentată de nu doar de cearceaf ci şi de apărătoarele pentru pătuţ pentru ca bebeluşul să nu se lovească sau să îşi prindă mânuţele şi picioruşele în zăbrelele pătuţului, o pătură mai subțire. Neapărat din bumbac 100%, identic ca si lenjeria de patut. Veţi avea nevoie şi de o protecţie pentru saltea, iar dacă vă gândiţi la un baldachin luaţi în considerare că acesta poate atrage şi ţine praful … Saltea pe bază de cocos găsiţi aici iar protecţia pentru saltea: aici.

 

 

Dulăpiorul pentru bebe

Lăsând la o parte designul, culoarea și materialul care trebuie să placă și să se încadreze bine în cameră, cel mai important lucru pentru a câștiga spațiu și timp atunci când căutați un articol este ca dulapul să fie ergonomic.Dulapurile standard sunt cunoscute pentru ineficiența spațiului – ineficiență dovedită atunci când se dorește folosirea lor pentru lucrurile și hăinuțele bebelușului. Rafturile larg distanțate lasă o mulțime de spațiu nefolosit. Urmați aceste două sfaturi dacă vă hotărâți să cumpărați un dulăpior exclusiv pentru nevoile copilului.

Cumpărați un dulap în care volumele pot fi ușor definite și modificate. Dacă ansamblul nu permite reașezarea polițelor, poate este bine să vă îndreptați către un dulap cât mai aerisit în care puteți stoca cutii transparente, ce pot fi etichetate. Etichetarea, sortarea și aranjarea vă pot ajuta în momentul în care cumpărați sau primiți anumite hăinuțe un pic mai mari pentru ce poartă micuțul. Nu este plăcut ca acestea să fie dosite în spatele altor hăinuțe și să le observați de abia în momentul în care și acestea au devenit prea mici pentru a fi purtate.

Utilizați spațiul de pe partea din spatele ușii dulapului pentru a agăța pălării, bandane, accesorii de păr și alte obiecte mici. Timpul este cel mai important atunci când jonglezi cu nevoile unui nou-născut, prin urmare pentru a nu scotoci printre zecile de accesorii dintr-un sertar este recomandat ca dulapul să aibă un asemenea organizator pe spatele ușii.

 

Masa de înfășat

Veţi schimba peste 2.400 de scutece din prima zi a copilului dvs. și până când va fi gata de oliță – astfel încât veţi avea nevoie de un loc confortabil și sigur pentru această sarcină importantă. În cazul în care decideți să achiziționați un asemenea produs, vă recomandăm să prezinte un perete de protecţie o balustradă de cel puțin 2 cm înălţime pe toate laturile acesteia. Dar chiar și cu parapet mai înalt posibil în loc, ar trebui să păstreze întotdeauna o mână pe dreapta sau în apropierea copilul în timp ce el este pe o suprafață ridicată. În cazul în care măsuţa nu are o curea de siguranță, luați în considerare adăugarea uneia. Este nevoie de doar o secunda pentru un copil să cadă din ea. Să fie robustă este un lucru esenţial. Verificaţi ca picioarele să fie stabile. Se recomandă ca măsuţa să aibă un perete de protecţie de cel puțin 2 cm înălţime, pe toate cele patru laturi ale acesteia precum şi o salteluţă de înfăşat cu întăritură. Dar chiar și cu un parapet mai înalt păstraţi întotdeauna o mână în apropierea copilul.

Și pentru a fi responsabilă și cu mediul înconjurător, puteți încerca scutecele bio din gama ECO, biodegradabile, care reduc dramatic contactul bebelușilor cu chimicalele toxice, ferindu-i local de eczeme, iritații de scutec și alte probleme ale pielii sensibile.

 

Veioza de noapte

Îţi va folosi cu siguranţă în primele luni în care vei fi nevoită să alăptezi pe timpul nopţii. Mai târziu, va putea fi folosită şi în cazul în care copilul are frică de întuneric (recomandăm aici o veioză cu timer programabil). O gama variata de lampi, veioze si alte accesorii pentru iluminarea camerei bebelusului si a copiilor vei gasi aici.

 

Jucăriile pentru bebeluşi


Jucariile
pentru bebeluși joacă un rol extrem de important în dezvoltarea corectă a micuților, de aceea este foarte important să alegem jucariile cele mai potrivite pentru copil.

Având în vedere că bebelușul tinde să muște din orice obiect care îl atrage, jucăriile trebuie realizate din materiale moi, non-toxice, la fel și cernelurile folosite pe suprafața lor. Pentru a fi atrăgătoare cumpărați jucării realizate în culori vesele, puternice şi contrastante. Suntem siguri că în faţa nenumăratelor tipuri de pluşuri din materiale adecvate, zornăitori (zornăitoare bio din bumbac organic), jucării pentru dentiţie, veţi alege exact ceea ce va bucura cel mai mult micuţului dvs.

O categorie de jucării pentru bebeluşi extrem de utilă în primele luni de viaţă este categoria caruselelor muzicale. Aceste jucării se agaţă de perete sau de pătuţ şi atârnă deasupra bebeluşului rotindu-se continu. Muzica creată de aceste jucarii are rolul de a atrage şi calma bebeluşul, iar prin culorile vii şi mişcarea continuă acesta este nevoit să îşi exerseze focusarea privirii pentru a putea urmări jucăriile.

Odată cu luna a 6-a jucăriile cumpărate trebuie să fie orientate spre dezvoltarea vorbirii şi a funcţiilor motorii. De aceea jucariile sonore sunt foarte importante deoarece îl vor învăţa pe bebeluş multe sunete noi, acesta va încerca să le imite exersandu-şi astfel corzile vocale. Totodată cuburile şi jocurile cu forme sunt extrem de importante deoarece încep sa dezvolte capacităţile mentale şi logica bebeluşului.

Când alegem jucării pentru bebeluşi trebuie să fim foarte atenţi ca acestea să nu reprezinte un risc pentru siguranţa bebeluşului. De aceea jucăriile nu trebuie să conţină piese mici şi detaşabile ce pot fi înghiţite sau introduse în nas. Nu trebuie să prezinte colţuri sau margini ascuţite în care copilul să se rănească, iar materialul din care sunt confecţionate trebuie să fie atât rezistente întrucât bebeluşii au abiceiul sa le trânteasca şi să le arunce, dar şi din materiale non-toxice. Câteva site-uri: bebebliss.ro, toyz.ro sau nichiduta.ro.

 

Centrul de activităţi

Această jucărie este reprezentată de regulă de o saltea căptuşită de pe care bebeluşul (încă de la naştere la unele modele) poate descoperi lumea. Centrul de activităţi denumit şi activitot atrage atenţia bebeluşului şi îi stimulează şi dezvoltă simţurile: coordonarea mâinii cu a ochiului datorită jucăriilor agăţate pe arcade, simţul auzului datorită sunetelor diverse pe care le scoate în momentul în care bebeluşul face anumite task-uri, cunoaşterea de sine cu ajutorul oglinzilor din materiale sigure, dezvoltarea senzorială datorită culorile intense şi luminoase şi încurajează ridicarea capului şi ajută la întărirea spatelui, umerilor şi a muşchilor gâtului. Mai multe saltelute de joaca pentru bebelusi, la cele mai mici preturi si cu cele mai interesante accesorii, vei gasi aici.

citește în pagina următoare despre cumpărăturile pentru plimbarea cu bebelușul

 Pentru ieşitul afară cu bebeluşul

 

Căruciorul

Acest produs reprezintă o investiţie cu adevărat importantă, care va trebui să asigure confortul şi siguranţa micuţului tău într-un mod desăvârşit. Verifică cele mai importante caracteristici şi anume: materialele din care este confecţionat, funcţionalitatea, dimensiunile acestuia (încape în maşină? dar în lift?), greutatea, uşurinta de manevrare, suspensiile, accesoriile cu care este dotat dar şi sistemele de siguranţă.

Carucioarele multifuncţionale (3,4 sau chiar 5 în 1), reprezintă o investiţie bună pentru a beneficia de mai multe produse utile pe care poate aveai oricum aveai de gând să le cumperi mai devreme sau mai târziu: căruciorul propriu zis, landoul, scaunul auto 0+, învelitoarea de picioare, gentuţa pentru mămică, pelerina de ploaie, etc. Este recomandat ca roţile acestuia să poată fi uşor blocate iar materialul să fie detaşabil şi lavabil.

 

Scaunul de mașină

Un scaun auto pentru ca micuţul tău să fie în maşină în siguranță este obligatoriu. Gama este variată, modelele fiind diverse, însă atunci când achizitionaţi un astfel de produs, citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare şi instalare întrucât scaunele auto pentru copii trebuie sa fie corect şi perfect fixate pentru a îşi dovedi eficienţa. Nu este recomandată cumpărarea unui scaun auto second hand întrucât reglementările de siguranță s-au schimbat de-a lungul anilor, și trebuie să vă asigurați-vă că scaunul bebeluşului tău  îndeplinește toate orientările actuale. Acestea au, obligatoriu datele de expirare, de obicei, în termen de cinci ani de la fabricare, verifică autocolantul înainte de achiziţionare. De notat că acesta ar trebui să fie folosit de copil până în jurul vârstei de 12-14 ani (36kg). Este obligatoriu conform legii ca in timpul transportului auto copiii pana la 3 ani sa stea intr-un scaun auto, iar peste 3 ani cu centura de siguranta. Am scris mai multe despre noua lege intrata in vigoare la finele lui 2014, aici.

 

Ham pentru bebe

Acesta ajută atât bebeluşul care se va simţi în siguranţă la pieptul mai dar şi mămică întrucât nu numai că îl veţi avea tot timpul aproape însă veți avea şi ambele mâini libere pentru a vă putea descurca uşor atunci când ieşiţi la cumpărături. Atunci când alegeți un ham, asiguraţi-vă că toate curelele și hamurile ţin copilul în siguranță și că acesta poate fi spălat şi curăţat bine fără  bătaie de cap. Înainte de a îl folosi, în cazul în care bebeluşul are mai puţin de 4 luni, a fost născut prematur sau a avut o greutate mai mică la naştere sau dacă este răcit sau are anumite probleme respiratorii, este bine să consultaţi medicul pediatru. Verificaţi des poziţia copilului astfel încât acesta să nu stea curbat sau cu guriţa pe pieptul dvs. sau pe material astfel încât să se sufoce.

 

Gentuță specială compartimentată adecvat

Gentuţele reprezintă noua poşetă a mămicii pentru următorii ani. Acestea trebuiesc să fie practice, încăpătoare şi bine compartimentate pentru că vor însoţi atât mămica cât şi bebeluşul în parc sau în vizite. Geanta pentru mămică trebuie să poată ţină în siguranţă şi la îndemână nu doar portofelul, telefonul mobil şi ochelarii de soare ci şi biberonul la temperatură constantă, suzetele, şerveţelele umede şi şerveţelele uscate, săculeţul pentru scutece curate şi murdare, salteluţa de înfăşat, câteva body-uri, babeţica, două-trei jucării şi o umbrelă. Şi să nu arate ca un rucsac milităresc sau ca o valiză. Despre idei de cadouri pentru o proaspătă mămică, am scris aici.

citește în pagina următoare despre cumpărăturile pentru bucătărie

Pentru bucătărie

 

Nici nu îţi dai seama cât de mult timp vei fi în bucătărie, preparând mâncarea şi hrănind copilul. Gătitul mâncării şi hrănirea bebeluşului, odată cu diversificarea, va fi o adevărată corvoadă, prin urmare orice ajutor va fi binevenit.

 

Scaunul de masă

Trebuie să fie la o înălțime convenabilă pentru tine. Astfel, bebelușul poate lua parte la mesele familiei și vei putea și tu să mănânci și să îl hrănesti și pe el. Îți va fi și mai ușor de curățat pentru că măsuța este din plastic iar scaunul pe care stă efectiv este, la cele mai multe modele, din mușama ușor de întreținut. Dacă vine și cu măsuța atașabilă cu suportul de pahar, iar înălțimea este reglabilă ar fi totul perfect. Verifică cu atenție să fie zdravăn și copilul să nu poată să cadă sau să alunece de pe el. Un scaun de masă ușor nu înseamnă că este și bun, practic nu înseamnă și sigur! Vezi selectia noastra de scaune de masa recomandate, in sectiunea Masa Bebelusului.

 

Storcătorul de fructe şi legume

Ce trebuie să urmăriţi la un storcător de fructe? Asamblarea şi curăţarea uşoară şi rapidă a tuturor componentelor, recipient suficient de mare atât pentru suc cât şi pentru pulpa fructelor, nivelul de zgomot, viteza de extragere a sucului, ce fructe sau legume poate să stoarcă, este fiabil? Cele mai populare şi care au un raport calitate preţ optim sunt storcătoarele centrifugale. Dacă aveţi un buget mai generos puteţi încerca variantele de storcătoare cu axe canelate (toacă, mărunţeşte, macină, produce piureuri din fructe, calitatea sucului cea mai bună, stoarce eficient de la citrice până la legume, verdeţuri), ce pe viitor cu ajutorul opţionalelor puteţi produce şi paste şi tăiţei.

 

Blenderul

Un storcător diferă faţă de un blender întrucât storcătorul separă sucul de pulpă în timp ce blenderul nu face acest lucru. În timp ce unii ar spune că un blender de bucătarie nu este un element esențial, alţii se bazează foarte mult pe blenderul lor și ar fi pierduţi fără unul. Un blender de bucătărie poate face prepararea hranei mai eficientă, economisind astfel timp în bucatarie. Cumpărarea unui blender bucătărie pare o sarcină simplă, dar în funcţie de diferitele tipuri și funcții disponibile, este nevoie să vă gândiţi cu atenţie pentru a garanta că achiziționarea aparatului corespunde nevoilor dumneavoastră. În mai puţin de un minut poţi pregăti o mâncare pasată pentru cei mici, o supă cremoasă pentru familia ta, un sos delicios pentru friptură, sau o bautură răcoritoare de vară. Cumpără un blender cu capacitatea vasului de cel puţin un litru (pentru a putea prepara mâncarea pentru cel puţin 3 persoane) şi neapărat tipul de blender cu aparat de gătit cu aburi. Acesta este potrivit pentru pregătirea mâncării bebeluşilor. Cu ajutorul lui vei putea prepara hrana micuţului tău pentru fiecare stadiu de înţărcare. Aparatul este recomandat pentru mâncărurile sănătoase, ajutând la păstrarea texturii și nutrienților. O gamă variată de storcătoare găsiţi la eMAG.

 

Sterilizator de biberoane și suzete

Cum anume ar trebui să arate acesta? În primul rând să sterilizeze cât mai multe biberoane inclusiv pompa de sân şi accesoriile acestora cum ar fi tetine, inele de ataşare, discuri de sigilare şi capace, valve, etc. În al doilea rând, sterilizarea trebuie să aibă loc natural, prin aburi, acest lucru prevenind apariţia tulburărilor digestive, iar conținutul sterilizat să rămână steril cât mai mult timp dacă nu se deschide capacul. Mai multe modele de sterilizatoare pentru biberoane, aici.

 

Încălzitorul electric pentru biberoane

Este foarte util în călătorii. Permite şi încălzirea altor recipiente cu hrană, nu doar a biberoanelor cu lapte, de exemplu a borcănaşelor cu mâncare solidă. Citiţi instrucţiunile întrucât un asemenea încălzitor trebuie să încălzească mâncarea uniform nu doar în anumite puncte, existând riscul ca anumite zone să fie foarte fierbinţi, şi cu siguranţă nu vă doriţi aşa ceva.

 

Produse BIO pentru nou născuţi

O gamă din ce în ce mai căutată de mămici este reprezentată de jucăriile şi produsele BIO pentru bebeluşi pentru a le da șansa să crească fericiți, sănătoși, inteligenți și să aibă un viitor fără pesticide, parabeni și alte chimicale ce afectează sistemul lor nervos și reproductiv, le creează alergii, astm, dermatite și alte probleme, plus că distrug planeta.

Pentru început puteţi încerca o cremă sau un balsam pentru pielea fină a bebeluşului pentru îngrijirea iritaţiilor de scutec, a pielii uscate, inclusiv dermatita de scalp a sugarilor şi dermatita atopică, sau pentru masajul corpului, pe bază de unt de shea sau ulei de cocos sau pe bază de gălbenele şi muşeţel cu oxid de zinc.

Puteţi încerca şi un set complet Bio My First Hours ce conţine cam tot ceea ce aveţi nevoie pentru a-i ura bun-venit pe lume bebeluşului! Recomandat chiar de la naştere, fabricat din bumbac 100% organic, cu umplutură din fibră de porumb. Setul conţine o girafă Sophie fabricata din cauciuc 100% natural, extras din arborele de Hevea, pentru stimularea tuturor simţurilor bebeluşului, o căciuliţă călduroasă şi o pereche de botoşei, o păturică mare (100x75cm) pentru a îi ţine de cald, o baveţică din bumbac organic pentru primele mese, o jucarie doudou cu suport pentru suzetă, și un coșulet, pentru a păstra lucrușoarele bebelușului. Ambalat într-o cutie cadou legată elegant cu o fundă, este cadoul ideal pentru un nou-născut!

Alte produse, BIO și Eco friendly, de la creme și geluri pentru îngrijirea corpului și a părului, îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării și până la mâncare sunt de asemenea recomandate.

citește în pagina următoare despre cumpărăturile pentru baia bebelușului și diverse

 

Pentru baia bebeluşului

 

Cădiţa pentru baie

Există o multitudine de variante, unele cu fundul normal iar altele care au un suport din plastic special pentru a-l sprijini pe bebeluş. Ai grijă să fie dintr-un material plastic de calitate ca să nu se deterioreze în timp. Unele cădiţe sunt făcute astfel încat să poată fi ataşate căzii pentru adulţi. Dacă nu cumperi aşa ceva, poţi opta pentru un suport pliabil special pentru cadiţă care are o înălţime confortabilă. Astfel, îi poţi face băiţa oriunde şi îţi vei menaja şi spatele.

 

Şezlongul pentru baiţă

Este un suport din bumbac care se pune în cădiţă şi îi sprijină foarte bine capşorul pe care încă nu şi-l poate ţine singur. Este util atât bebeluşului cât şi mămicii. Pentru că este  uşor înclinat, bebeluşului nu îi va intra apa în urechi. Baiţa va fi o plăcere în fiecare zi.

 

Scaunelul de cadă şi Scăunelul de baie

Scăunelul de cadă se foloseşte după vârsta de 7 luni când bebeluşul stă singur în funduleţ. Se fixează pe cadă cu ajutorul unor ventuze. Copilul stă comod în el iar tu vei avea ambele mâini libere să îl speli şi să te joci cu el. Scăunelul de baie este absolut necesar atunci când micuţul poate sta în picioare şi are o greutate la care spălatul pe mâini implică un efort mai mare. Acesta va fi folosit de copil mai mulţi ani, de la vârsta de 3 ani acesta putându-l lua cu sine la baie pentru a ajunge la chiuvetă. Aveţi grijă să fie rezistent, să fie testat din punct de vedere al normelor de siguranţă, uşor de curăţat întrucât micuţul îl va folosi şi în joaca de zi cu zi. Le puteţi găsi la IKEA şi sunt foarte practice.

 

Recipient pentru scutece murdare

Unii parinţi folosesc un coș de gunoi simplu sau un alt recipient pentru scutecele murdare. Alții preferă să folosească o găleată special construită pentru a elimina mirosul şi pentru a izola mizeria. Veți utiliza un asemenea coș de gunoi pentru scutece murdare de la o zi până când copilul dumneavoastră va fi instruit pentru oliță.

Termometrul de baie

Există mai multe variante, toate sub forma de animalute, viu colorate, placute la atingere, plutitoare si numai bune de jucarii. Indica temperatura optima a apei de baie.
2 prosoape cu colţ şi cu glugă din bumbac, moi şi plăcute la atingere.

Tot pentru baie veţi avea nevoie şi de: forfecuţă de unghii specială pentru bebeluşi, un feon pentru uscat, prosoape de baie cu glugă, bețișoare de urechi obligatoriu cu opritor

 

Ce trebuie să mai cumperi?

 

Cântar pentru bebeluşi

Ca să iţi dai seama dacă bebeluşul tău ia suficient în greutate, cântăreşte-l o dată pe saptămână în primele 2-3 luni şi apoi de 2 ori pe lună. Poţi face asta şi la cabinetul doctorului pediatru dar cel mai bine ar fi să îţi cumperi un cântar electronic pentru bebeluş. Cel mai util este cântarul electronic pentru că măsoară precis greutatea bebeluşului chiar şi atunci când el se mişcă. Nu încercaţi « proba suptului » , adică cântărirea înainte şi după fiecare masă pe durata întregii zile, întrucât nu veţi face altceva decât să vă stresaţi că nu manancă suficient, că nu ia în greutate suficient etc. Cântărirea o dată pe săptămână este suficientă şi recomandată de toţi pediatrii.

 

Pompa pentru sân

După naştere, este posibil ca secreţia lactată să nu se fi pornit suficient. Foloseşte încă din maternitate o pompă de sân. Există două variante, pompa pentru sân electrică (mai eficace şi mai usor de folosit) şi pompa manuală care însă cere mai mult efort din partea mamei şi sânii nu se golesc la fel de bine ca şi cu cea electrică. Însă avantajul ei este preţul mai mic. Dacă bebeluşul este leneş şi nu goleşte sânii la fiecare masa, foloseşte pompa de sân. După fiecare masă goleşte-i complet pentru că astfel stimulezi secreţia lactată. După o perioadă de timp (1-2 luni) secreţia lactată se reglează singură în funcţie de necesităţile bebeluşului. Dacă ai mai mult lapte decât are nevoie bebeluşul, goleşte sânii după fiecare masă cu ajutorul pompei şi pune-l în recipiente speciale în congelator. Poate fi folosit în curs de 2 luni după congelare. Va fi de real folos dacă cumva lactaţia ta scade. Decât să îi dai lapte praf, mai bine îi dai lapte matern congelat.

 

Aparatul pentru aerosoli – Nebulizator

Pe parcursul primilor ani din viaţa copilului, cu siguranţă vă va fi recomandat de către pediatru un asemenea aparat inhalator, pentru a trata simplele răceli sau diferitele bronşite. Avantajul acestor aparate este că medicamentul ajunge direct în plămâni fără ca micuţul să fie nevoit să înghită siropuri, de cele mai multe ori acestea având un gust destul de neplăcut. Aerosolii sunt folosiţi de mult timp pentru tratamentul afecţiunilor respiratorii, sub diferite forme (nebulizare, inhalatoare presurizate sau cu pulbere uscată) cele mai indicate şi uşor de folosit acasă fiind nebulizatoarele datorită faptului că pot folosi doze optime de medicaţie şi permit mixarea soluţiilor. Ele pot fi folosite cu respiraţie normala, fără a necesita o tehnică specială, fără coordonare, administrarea medicaţiei inhalatorii cu nebulizatorul făcându-se prin inhalarea soluţiei cu ajutorul unei măşti nazale de cauciuc. Se poate face si în timpul somnului, mai ales la copii, depunerea de aerosoli fiind mai mare la un copil ,,adormit”. Recomandăm aceste aparate pentru aerosoli, de la Laica, Beurer, Lanaform sau Nuvita. Le gasiti pe toate, aici.

 

Pentru năsucul bebelușului (despre aspiratorul nazal)

Bebelușii nu pot să își sufle singuri nasul și au nevoie de ajutor din partea părinților. Secrețiile nazale, mucișorii, îngreunează respirația și pot duce la complicații grave pentru bebeluș, cum ar fi otita și sinuzita, de aceea năsucul trebuie curățat bine și în mod constant. Nou născuții de altfel, nu vor putea nici mânca și nici să doarmă dacă nasul le este înfundat. În situațiile în care pompița de nas standard nu este eficientă, iar blocarea nasului poate duce la alte complicații și la un disconfort mărit, este indicată utilizarea aspiratorului nazal (batista bebelusului). Nu trebuie să te îngrijorezi că puterea aspiratorului va răni năsucul puiul tău, deoarece instrumentul își reglează automat puterea de aspirare. Mai mult decât atât vei putea aspira și mucozitățile situate mai adanc în nas. Folosirea aspiratorului nazal nu este dureroasă pentru copil și nu este nici neplacută, însa cel mic se poate speria de sunetul aspiratorului. Unora le este teamă la început, dar mai tarziu se obișnuiesc, alții vor dori chiar să îl folosească singuri. Cel mai indicat este ca acest dispozitiv sa fie folosit numai în prezenta și sub observația parintelui chiar dacă instrumentul nu are contraindicații sau reacții secundare. În cazul în care aveți vreun dubiu, cereți sfatul pediatrului dvs.

 

Mai trebuie ceva? Sigur! Și acestea sunt doar o parte … 

Rame pentru primele poze (atenţie le veţi împărţi la rude ca bomboanele de Crăciun), soluţii de dezinfectat (dar nu spirt), ser fiziologic, pansamente, leucoplast şi plasturi, comprese sterile (gen tifon) pentru ştergerea ochişorilor sau a altor zone (nu folosiţi vata căci lasă firişoare), termometre de corp (de preferat digital, un set de 3 termometre: digital tip suzetă, termometru pediatric cu vârf flexibil şi un termometru pentru apa din cădiţă găsiţi aici: Kitt 3 Termometre digitale), şi pentru camera copilului, biberoane de diferite mărimi şi forme (recomandate cele de 300ml), perii de spălat biberoanele, tetine, suzete, perii de păr, tacâmuri pentru bebe: linguriţă, pahar, cană, o mică trusă de prim ajutor, o agendă telefonică specială cu numerele de telefon numerele de telefon ale pediatrului, medicului de familie, spitalului la care sunteţi arondaţi, a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta în orice moment în caz de nevoie (sfaturi sau un drum rapid către spital). Agenda este bine să o păstraţi la îndemână, lângă telefon.

Vă invităm să citiţi şi acest articol: online shopping pentru copii şi să vizitaţi site-urile online BebeBliss, BestKids sau Nichidiuta.

Exit mobile version