Site icon Supermămici

Sfaturi: cum sa inveti copilul mersul pe bicicleta?

Stim cu totii ca miscarea in aer liber este buna nu doar ca alternativa de petrecere a timpului liber, ci este chiar obligatorie pentru a le intari imunitatea celor mici si de a le fortifia organismul. Iar mersul pe biciclete de copii este tocmai unul dintre modurile in care ii poti incuraja sa faca miscare. Dar cum sa faci asta daca cel mic nu stie inca sa mearga pe bicicleta?

 

Care este varsta potrivita?

 

Se spune ca poti incepe sa mergi pe doua roti la orice varsta. Ei bine, afirmatia asta se refera la adulti. Cel mai indicat pentru a incepe sa invete sa mearga pe o bicicleta pentru copii mici este in jurul varstei de 4 ani. Constitutia fizica si deprinderile deja dobandite le vor permite sa abordeze cu succes aceasta alternativa de distractie. Totusi, in functie de indeletnicirile prietenilor de joaca, dar și de dorinta si increderea in el, va trebui sa amani sau vei putea chiar sa devansezi acest termen. Bicicletele recomandate pentru copii mai mici sunt bicicletele pentru incepatori, bicicletele fara pedale.

 

Increderea lui si a voastra

 

Ca tot veni vorba despre asta, trebuie sa stii ca, fara increderea ta, un copil va reusi mai greu sa stea pe doua roti, chiar daca isi doreste mult asta. Invata mai intai sa iti stapanesti tu emotiile si frica de a-l vedea ranit. Poate ceva mai mult decat o alta forma de distracție, mersul pe bicicleta de copii are niște riscuri de accidentare usoara. Dar pentru asta exista accesorii utile, precum cotierele, genunchierele și casca de protecție. Nu uita sa i le achizitionezi o data cu bicicleta!

 

Bicicleta pentru copii adecvata

 

Intr-adevar, copilul nu va putea invata sa pedaleze pe bicicleta voastra, ci doar pe una adecvata varstei si greutatii lui. Exista destul modele de biciclete pentru copii, pentru fete si baieti, ieftine si la indemana. Unele au roti ajutatoare detasabile, altele sunt prevazute cu diverse accesorii sau au culori si personaje iubite de cei mici, in asa fel incat sa uite de eventuala teama de a invata sa mearga pe doua roti. O varietate de biciclete pentru copii, modele cu si fara pedale, biciclete din lemn sau biciclete din aluminiu, de plimbari relaxante sau modele mai agresive gen BMX, gasiti la magazinele online eMAG, biciclop, Toyz.ro, Nichiduta, sport addict si bebebliss. Iar pentru adulti recomandam bicicletele First Bike, disponibile la eMAG.

 

Locul potrivit

 

Plecati cu bicicleta intr-un parc mai mare, la o ora cand nu este aglomerat. Ar fi indicat ca pe jos sa fie asfaltat. Orice loc ati alege, acesta nu trebuie sa aiba denivelari si, atentie, nici macat o gaura.

 

Tehnica in doi pasi

 

Iata de ce este important ca cel mic sa aiba o bicicleta adecvata pentru varsta lui. Practic, sa inveti sa mergi pe doua roti inseamna sa inveti sa iti tii echilibrul si, in acelasi timp, sa pedalezi. Daca se va urca pe o bicicleta pentru copii prea mare ori prea mica, nu va reusi nici una, nici alta. Asa ca, dupa ce te-ai asigurat ca fetita sau baietul tau se simte comfortabil, poti sa ii indemni sa faca primul pas: sa urce usor pe sa si sa isi tina echilibrul. Bineinteles, acesta este cel mai usor de facut atunci cand au o bicicleta cu roti ajutatoare, asa ca pasul doi vine de la sine.

Exit mobile version