Nucile de sapun Sapindus Mukorossi, singurul detergent natural 100% sunt utilizate de secole în India și Nepal pentru spalarea rufelor. Nucile de săpun sunt fructul unui arbore cunoscut sub denumirea științifică Sapindus Mukorossi, ce crește într-o zonă nepoluată, la poalele munților Himalaya. Nucile de săpun conțin saponină, o substanță tensioactivă care în contact cu apa acționează ca un detergent și formează spumă. Denumirea este mai mult decât sugestivă, provenind din cuvântul latin sapo, ce înseamnă săpun.  Nucile de sapun pot fi cumparate de la magazinele online VITAMIX si VEGIS.

Saponina este eliberată în contact cu apă caldă şi acţionează ca un surfactant natural. Surfactantul este o substanţă care reduce tensiunea existentă la suprafaţa lichidelor, permiţându-le să se împrăştie în loc să să se adune sub formă de picături, ceea ce duce la o mai uşoară penetrare a ţesăturilor şi îndepărtarea sau eliberarea mizeriei. Deşi efectul este asemănător cu cel al detergenţilor convenţionali, nucile de săpun realizează acest lucru fără efectele negative ale chimicalelor de sinteză.

depurtat.ro

Promotie Nuci de Sapun aici

 

 

Arborele de sapun Sapindus Mukorossi

 

Deşi există mai multe specii, Sapindus Mukorossi sunt arborii a căror “nuci” sunt cele mai bogate în saponina. Se găsesc în principal în nordul Indiei şi în Nepal, ajung la o înălţime de 10-20 de metrii, înfloresc şi fac fructe după ce ating vârsta de 9 ani. Foarte rezistenţi şi productivi produc fructe până la 90 de ani de la plantare. Înfloresc în primăvara sau începutul verii iar fructele se culeg toamna. Nucile au iniţial o culoare galbenă, pentru că atunci când se coc să devină maronii. Fructele sunt culese după ce cad din arbori, seminţele sunt îndepărtate, iar cojile sunt uscate la soare fără a se folosi nicio substanţă chimică. Seminţele nu conţin saponina şi sunt folosite doar pentru a obţine noi arbori sau pentru a realiza bijuterii.

Nucile de sapun pe langa proprietatile lor extraordinare, printre care si antibacteriene, actioneaza delicat fara sa agreseze tesatura, lasand-o moale si catifelata. Nu fac spuma decat foarte, foarte putina insa saponina naturala actioneaza si spala rufele.

 

7 Motive pentru a folosi Nucile de Sapun

 

Produse 100% naturale, de origine vegetala, “nucile de sapun” sunt folosite pentru spalarea rufelor, pentru obtinerea de solutii destinate curateniei casei, igienei personale si a animalelor de companie sau ca ingrasamant natural. Desi sunt numite nuci, nu sunt altceva decat fructele unei specii unice de arbori. Ce le face foarte speciale este prezenta unei substante numita saponina, substanta care in contact cu apa formeaza spuma. Saponina este alternativa 100% naturala la detergentii si substantele de curatare bazate pe sodium laureth sulfat (SLS), cunoscut pentru efectele sale alergene.

 

(1) nucile de săpun sunt 100% NATURALE

Nucile de săpun sunt alternativa sănătoasa la detergenții convenționali deoarece nu sunt supuse niciunui procedeu industrial de prelucrare. Ele ajung la dumneavoastă așa cum au fost culese.

 

(2) nucile de săpun sunt EFICIENTE

 

Chiar daca nu sunt 100% la fel de eficiente precum un detergent standard, nucile de sapun devin eficiente daca sunt folosite în combinație cu un inalbitor ecologic pe baza de oxigen. Înălbitorul ecologic pe bază de oxigen AlmaWin sau Înălbitorul ecologic pe bază de oxigen Klar sunt la fel de eficiente ca un detergent convențional. Sunt potrivite pentru rufe albe și colorate. În cazul țesăturilor fine (bumbac, mătase, lână) se pot folosi fără înălbitor, la temperaturi joase. Dacă apa din zona în care locuiți este foarte dură, adăugați în compartimentul mașinii de spălat rufe Pudra anticalcar KLAR pentru o spălare mai eficientă. În cazul petelor dificile, apelați la Săpunul solid bio de rufe cu bilă de bou marca AlmaWin sau Săpunul lichid bio pentru îndepărtarea petelor dificile marca Klar.

 

(3) nucile de săpun sunt Ecologice, Biodegradabile si nepoluante

 

Nucile de săpun sunt 100% de origine vegetală. Arborele în care cresc nucile de săpun reprezintă o resursă inepuizabilă și absoarbe bioxidul de carbon. Spre deosebire de detergenții convenționali, nucile de săpun nu reprezintă un pericol pentru apa în care se devarsă și pentru mediul înconjurător, fiind biodegradabile și non-toxice. Consumul de energie este redus, deoarece nu mai este nevoie de programul suplimentar de clătire.

 

(4) nucile de săpun sunt Economice

 

Punga de 0,5 kg de nuci de săpun este suficientă pentru aproximativ 100 de SPĂLARI, suficient pentru a spăla timp de jumătate de an în cazul unei familii cu 4 membri. Nu aruncați nucile de săpun după ce le scoateți din mașina de spălat! Puteți refolosi nucile de săpun pentru a obține șampon de păr antimătreață, săpun lichid, detergent lichid de rufe, șampon hipoalergenic pentru copii, soluție universală de curățat, ș.a.

 

(5) nucile de săpun sunt Hipoalergenice

 

Nucile de săpun sunt un bun detergent pentru bebeluși, copii, persoane care suferă de alergii, dermatită atopică, psoriazis, descuamări și toate persoanele care doresc să nu se mai expună riscurilor ce derivă din folosirea detergenților convenționali.

 

(6) nucile de săpun NU ATACĂ tesaturile

 

Puteți folosi nucile de săpun fără grija că vor influența rezistența țesăturilor. Nucile de săpun sunt indicate mai ales pentru țesături delicate, deoarece spală blând și eficient în același timp.

 

(7) nucile de săpun sunt usor de folosit

 

Umpleți săculețul de bumbac din interiorul ambalajului cu 6-8 jumătăți de nuci de săpun sau mai multe, în funcție de duritatea apei și puneți-l în mijlocul rufelor pentru spălat. Porniți progamul dorit al mașinii de spălat. La finalul programului, lăsați săculețul să se usuce într-un loc ferit de umezeală. SFAT: Păstrați nucile de săpun într-un borcan de sticlă pentru a le feri de umezeală.

Nucile de sapun pot fi cumparate de la magazinele online VITAMIX si VEGIS.

noriel.ro