Bogata in antioxidanti, sfecla rosie ajuta la combaterea radicalilor liberi fiind bogata in sodiu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, vitamina C vitamina A, vitamine din complexul B, flovanoidi, antociane si folati. Sfecla rosie este de asemenea utila in cazuri de probleme digestive , stimula producerea de sucuri gastrice, bogata in fibre care ajuta tranzitul intestinal. Baut un pahar zilnic de suc de sfecla, poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.
Secretul de sfecla, ingredientul principal, este de fapt un nitrat , o molecula de asemenea prezenta in legume cu frunze verzi si alte plante care este de organism pentru a produce oxid nitric , un gaz care promoveaza extinderea vaselor de sange, promoveaza fluxul de sange 🙂 Conform unor studii recente, extract de suc mai este bun pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer si a bolilor cardiovasculare.
Sucul de sfeclă este unul dintre alimentele cele mai bogate ca sursă de antioxidanţi şi nitraţi naturali. Nitraţii sunt componente care îmbunătăţesc circulaţia sangvină în corp – inclusiv la nivelul creierului, inimii şi muşchilor. Aceşti nitraţi naturali cresc numărul de molecule din vasele de sânge şi ajută la deschiderea vaselor, permiţând oxigenului să circule într-o cantitate mai mare, mai eficientă.
Deoarece sfecla este bogată în oxalaţi (produsul final de metabolism al glioxalatului şi gliceratului; organismul uman nu deţine enzime capabile să degradeze oxalatul; în consecinţă acesta trebuie eliminat prin rinichi) persoanele predispuse la pietre sau nisip la rinichi, nu ar trebui să îl consume, fiind evitat de cei care sufera de pietre la rinichi si gastrita. Sunt limitate: ele contin aproximativ 20 kcal / 100 g.