Puteți fabrica împreună cu copilul dumneavoastră o minunată și colorată cutie de creioane, ornată cu macaroane colorate. Tot ce aveți nevoie este: o cutie de legume goală, un adeziv puternic gen “super-glue”, ideal * un lac pentru suprafețe poroase, o pensulă, vopseluri acrilice în culorile dvs. preferate, macaroane, tăiței și alte paste de diferite forme și dimensiuni, opțional un spray acrilic de sigilare a cutiei și șmirghel.

Cum se fabrică cutia de creioane din macaroane în 3 paşi. 

depurtat.ro

1. Se spală și se usucă cutia de legume. Dacă aceasta prezintă margini tăioase * atunci obligatoriu un adult trebuie să şmirgheluiasca cutia.

2. Vopsiţi suprafaţa exterioară a cutiei cu lacul de suprafeţe poroase sau chiar şi cu vopsea albă. Dacă folosiţi vopseaua, mai mult ca sigur veţi avea nevoie de a da încă o mână de vopsea. Lăsaţi apoi să se usuce complet înainte de a trece la pasul următor: aplicarea pastelor.

3. Pastele se sortează pe categorii în funcţie de forma acestora. Apoi, cu lipici instant se  lipesc sub ce formă şi combinaţie doriţi. Atenţie, în cazul în care puneţi prea mult lipici, pastele pot aluneca sau chiar să cadă, prin urmare este recomandat să verificaţi încă de pe acum dacă acestea sunt bine prinse, şi / sau să le aranjaţi în forma dorită înainte ca acestea să se lipească complet. Apoi, lăsaţi din nou să se usuce complet, şi puteţi începe vopsirea pastelor aplicate în culorile preferate. Lăsaţi să se usuce. În final, aplicaţi spray-ul acrilic pe întreaga suprafaţă.

Sfaturi:

* lacul pentru suprafeţe poroase este necesar pentru a da textura ce nu numai că acoperă bine şi frumos suprafaţa cutiei însă şi pregăteşte suprafaţa pentru a avea aderenţă la lipici.

** multe din cutiile de legume (din aluminiu sau carton) ce le găsiţi în comerţ au un mecanism uşor de desfacere, capacul sărind singur, eliminând astfel necesitatea folosirii unui desfăcător de conserve. Totuşi, unele din brand-urile prezente încă necesită folosirea acestui desfăcător, ce în majoritatea cazurilor lasă urme şi forme tăioase ce pot înţepa sau tăia degetele. Verificaţi în acest caz la magazin sau în bucătăria dvs. dacă nu cumva aveţi un desfăcător de conserve ce nu lasă aceste margini ascuţite.

 

noriel.ro